robertmodelarz Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Święta, święta i po świętach ......czas się wziąć do roboty- pora na kolejny warsztat. Tym razem z szafy wypadł model Takom 2069 Chinese Medium Type 59/69 2 in 1 w skali 1/35. i mały zestaw dodatków: - metalowa toczona lufa RbModel od SU-100; - plecione metalowe liny z żywiczną zrolowaną plandeką EUREKA XXL do czołgów T-54, T-55, T-62; - niemieckie anteny RbModel (same druty oczywiście); - kawałek światełka Ammo Mig - żywiczna osłona jarzma armaty - co prawda do modelu Tamiya, ale myślę, ze da się dopasować. - kalkomanie oczywiście od TORO MODEL Wojsko Polskie 1945 - 1965 cz.2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Robert, ja Cię proszę, nie śpiesz się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2 minuty temu, FAHR napisał: Robert, ja Cię proszę, nie śpiesz się Jeszcze nic nie skleiłem, zacznę jutro po mszy i kawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Zasiadam i oglądam. Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Robi się tłoczno, więc czym prędzej zajmuję dobre miejsce na widowni. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia No. O TAKOM relację mnie cały czas chodziło, Pewnie że podglądam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Też będę patrzył i szydził ..... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Ale będzie miał autograf na wieży ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia 37 minut temu, Bartosz Ciesielski napisał: Ale będzie miał autograf na wieży ??? Nie autograf, ale automat 12,7 mm!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Działaj, i najważniejsza polska poprawność merytoryczną, bo mało warsztatów T-54 do nauki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Nie autograf, ale automat 12,7 mm!!! Pytam bo czołg z muzeum brał udział w filmie most szpiegów i jest na nim autograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) 13 minut temu, Bartosz Ciesielski napisał: Pytam bo czołg z muzeum brał udział w filmie most szpiegów i jest na nim autograf To był T-55 też mam go w planach (z Miniartu)!!!! https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/poznan/czolgi-z-poznania-zagraly-u-spielberga-i-dostaly-autograf-od-rezysera/ls76s05#slide-1 Edytowane 7 Kwietnia przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia A na T 54 jest podpis Toma Henksa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) 56 minut temu, Bartosz Ciesielski napisał: A na T 54 jest podpis Toma Henksa Za Toma Hanksa, zona się podpisze run forrest run Edytowane 7 Kwietnia przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia W dniu 6.04.2024 o 14:20, robertmodelarz napisał: ..i mały zestaw dodatków: - metalowa toczona lufa RbModel od SU-100; - plecione metalowe liny z żywiczną zrolowaną plandeką EUREKA XXL do czołgów T-54, T-55, T-62; - niemieckie anteny RbModel (same druty oczywiście); - kawałek światełka Ammo Mig lufę 100 -tki nie wpychaj za bardzo w osłonę gdyż już jest za krótka , na te światełka też się nabrałem i je kupiłem ale szybko sprzedałem bo są za duże nawet do modelu Tamki, przy odcinaniu uważaj bo materiał jest bardzo kruchy . P.S. Będziesz składał MiniArta ? Jestem w szoku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Na początku było słowo.....zanim wypraski staną się modelem!!!! Teraz trochę po przynudzam, oczywiście tylko trochę.: Oto główny bohater warsztatu T-54 model 1951. Jest na chodzie: Więcej fotek wrzuciłem do osobnego wątku: Planowany zakres prac: 1. Zmiana sposobu łączenia płyt przedniej części kadłuba na tzw. "jaskółczy ogon: 2. Wymiana deski falochronu z wycięciem na pojedyncze światło. 3. Wymiana reflektora na pojedynczy. 4. Wymiana kół jezdnych na wczesnego typu. 5. Wymiana armaty lufy D-10T na wersję bez przedmuchiwacza. 6. Zastąpienie zbiornika paliwa z prawego błotnika zasobnikiem na części zamienne. 7. Wydech bez osłony termicznej. 8. Wymiana brezentowej osłony jarzma armaty na bardziej realistyczną i pogniecioną. 9.Skórzną osłonę przeciwdeszczowa nad włazem mechanika kierowcy (zdjęcie z T-55)- fajnie wygląda, 10. Dołożenie plandeki ochronnej na tył wieży czołgu Jezeli macie jeszcze jakieś spostrzeżenia poproszę o info. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Też go własnoręcznie obmacałem Edytowane 7 Kwietnia przez Paweł Czarnocki złe zdjęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Na Świętą Anielkę zapomniałem o rybie pile. Bez piły nie ma rznięcia!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 2 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Też go własnoręcznie obmacałem No i wszędzie zostawiłeś brud. 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 47 minut temu, Rafał B napisał: No i wszędzie zostawiłeś brud. Pokaż mi palcem ten brud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia 9 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Pokaż mi palcem ten brud Cały jest przecież ufaflany, bo wlazłeś na niego w brudnych butach No ale dość już tego OT, sorry robertmodelarz, a teraz czekam już na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia Bawiło się kiedyś tym Takomem... Bardzo trafny wybór na T-54 - nie za bardzo rozdrobniony i całkiem dobrze zdetalowany. Jest też sporo części nadstanowych, które można wykorzystać/przerobić. Egzemplarz wzorcowy masz rozpracowany, więc do dzieła. Tylko tak jak pisali koledzy- nie śpiesz się. Potem to widać kiedy się śpieszysz, a poza tym nie daj się diabłu cieszyć ------>. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia Jedziemy z koksem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Kwietnia Autor Share Napisano 9 Kwietnia Koła- punkt 4 zmian z postu powyżej- rynek proponuje wiele rozwiązań w różnych cenach: 1. Legend LF1239 T-54 Spider Road Wheel set za 68 PLN 2. MiniArt 37054 T-54 Wheels set early type za 51,49 PLN 3. Armory Models Group AC3506 T-54/55/62 "Spider" roadwheels za 89 PLN 4. Takom 2055 T-54B Late Type- są dwa komplety (wczesne i standardowe, ale komplet gumowych obręczy jest tylko jeden). Żeby nie tracić modelu -przekładka standardowych kół do T-54/55 z Type 59. 5 .DEFDW35059 1:35 DEF Model T-54 Tank Spider Road Wheels Set Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia 18 minut temu, robertmodelarz napisał: 2. MiniArt 37054 T-54 Wheels set early type za 51,49 PLN Sugeruję zakup Miniarta-a, bo są naprawdę ładne, a i cena najbardziej przystępna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi