TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Jak ci się podobają takie wynalazki to montuj mnie osobiście nie zabardzo. ps t-34 na kolach z roweru to by był odjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Mam sentyment do tego czołgu nie tylko z powodu tego że Czterej pancerni taki jeździli, ale także jest to Rosyjski czołg który powstal praktycznie na kolanie. Zasiadam do oglądania i efektu końcowego prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Hmmm co wam mam dużo powiedzieć wypiłem 0.5 gorzkiej żołądkowej i 4 piwa, i wam powiem dobrze się po nocy buduje... ogarnąłem cały ten model i powoli czytam monografie.... rzeczywiście sporo roboty ale mi się na szczęście nie śpieszy. Chyba z pół godziny pisałem ten tekst aaaale robota do rna a więć Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Jutro jak dobrze pojdzie nastepne fotki z z budowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Hmmm co wam mam dużo powiedzieć wypiłem 0.5 gorzkiej żołądkowej i 4 piwa To przynajmniej nie skarż się, że jesteś spłukany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 To przynajmniej nie skarż się, że jesteś spłukany Smile A to nie za moje tylko za ichne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Przeglądam monografie, super fotke znalazłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Pokombinowałem i wstawiłem koło od panthery, zmontowane i gotowe. Zastanawiam się czy z drugiej strony też zamienić. Najgorsze jest to, że zvezda pod błotnikami nie zrobiła płyty i są potężne szpary po obu stronach. Sory za jakość zdjęć, fotograf ze mnie nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Z drugiej strony bym nie zmieniał kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Najgorsze jest to, że zvezda pod błotnikami nie zrobiła płyty i są potężne szpary po obu stronach. Nie tylko u Zvezdy są takie dziury, Tamiya też takie ma. Nagromadziłeś kupę dodatków do tego modelu to warto te dziury załatać, jest na to bardzo prosty sposób. Musisz skombinować duży arkusz poliestru 0,5 mm, odwracasz kadłub czołgu, odmierzasz cały otwór między błotnikami, przodem i tyłem kadłuba. Wycinasz odpowiedni kształt poliestru i wklejasz między błotnikami. Łoczenia ładnie zaszpachluj i przyklej wannę. Posłużę się fotkami z budowy mojego zvezdowskiego teciaka: Przez otwór na wieżę widać poliester, wyciąłem kawałek, żeby nie było widać go przez otwarty właz kierowcy: A tak to wygląda po sklejeniu: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Pokombinowałem i wstawiłem koło od panthery, zmontowane i gotowe. Noo wygląda super , no i skorzystaj z rady Seba , i zamaskuj dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Noo wygląda super , no i skorzystaj z rady Seba , i zamaskuj dziury. Dokładnie tak zrobię ale swoim sposobem czyli karton utwardzony super glue i zaszpachluje resztę, bo qrde nie posiadam arkuszy plastiku. To nie stanowi problemu, głowie sie nad wlotami powietrza na silniku które są grubo odlane i nie wiem jak się ich pozbyć, szlifierki nie posiada małej wiertareczki też nie i tu jest lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 głowie sie nad wlotami powietrza na silniku które są grubo odlane i nie wiem jak się ich pozbyć, szlifierki nie posiada małej wiertareczki też nie i tu jest lipa. Nie trzeba mieć małej wiertarki, wystarczy wiertło 1 mm i obsadka, jeżeli takiej nie masz, to wiertło wpakuj do obsadki od nożyka. Nawierć kilkadziesiąt otworów i nożykiem wytnij to co chcesz wyrzucić. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 To nie stanowi problemu, głowie sie nad wlotami powietrza na silniku które są grubo odlane i nie wiem jak się ich pozbyć, Chodzi Ci o ten grill, co by go na siatkę z blaszki wymienić?! Jeśli nie masz wiertarki to weź cienki śrubokręcik, albo wkrętak zegarmistrzowski. Nagrzej końcówkę nad zapaloną świeczką i wytop stosowne otwory, a następnie pozostałości przy krawędziach celem wyrównania wyrównasz skalpelem i papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Już zrobione, niestety bez ofiar sie nie obeszło, prawy kciuk pocięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 prawy kciuk pocięty. fiuuu całe szczęście, że kciuk, a nie kawałek pokrywy silnika :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Dumo napisał:prawy kciuk pocięty. fiuuu całe szczęście, że kciuk, a nie kawałek pokrywy silnika :> Taak.... Jakub, masz dobre podejście. Typowo modelarskie.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Bardzo optymistyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 fiuuu całe szczęście, że kciuk, a nie kawałek pokrywy silnika :> Podoba mi sie twoje rozumowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Podoba mi sie twoje rozumowanie To co oczywiście żarcik był, niemniej teraz na serio. Budujesz egzemplarz polskiego czołgu, czy ten specyficzny egzemplarz ruska z kołem Panthera? A może budujesz mix, nie zważając na kwestie merytoryczne. Niemniej śledzę relację z uwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Będzie to mix w stylu SF, Polak też mógł takie cuś wymyślić Jutro wrzucę fotki z dalszej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Polak też mógł takie cuś wymyślić No ba, nawet by to pływało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 No ba, nawet by to pływało Smile I bimber pędziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 ..... o lataniu nie wspomnę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Zabawy ciąg dalszy, najlepsze jest to, że wziąłem się za wszystko co metalowego i ani razu się jeszcze nie zdenerwowałem.... takie cuda często się nie zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 A dlaczego osłony rur wydechowych są tak pokiereszowane? Czyżbyś chciał zrobić na nich imitację pogiętej blachy? Bo jeśli tak, to jest to błąd. Osłony rur wydechowych w T-34 to grube odlewy ze stali pancernej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi