jachud3 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Niestety American Beauty była srebrna ^88^ ożesz kurde, faktycznie o.O no to co, zostaje Memphis Belle ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Niestety American Beauty była srebrna ^88^ ożesz kurde, faktycznie o.O no to co, zostaje Memphis Belle ;P ano ona już nie lata tylko w museum stoi DD ps. nie ma ktoś na sprzedaż lakieru gloss i mat? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 A ile i jakie malowania masz w pudełku? Lakiery chyba będziesz musiał kupić w sklepie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Żeby w sklepie były O, mam kalki też do zielono-szarego do samolotu Man o war II (ktoś słyszał? o.O) Malowania mam so Scorchy II i Man o war II(srebrny i zielony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Niestety American Beauty była srebrna ^88^ ożesz kurde, faktycznie o.O no to co, zostaje Memphis Belle ;P ano ona już nie lata tylko w museum stoi DD no to co że nie lata.. ważne, że każdy kojarzy XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 skończyłem dziś siedzienie 1szego z foteli pilotów=>(został tył i zagłówek) Wyszło jak wyszło...brudzing słabo wyszedł ale jakoś nie mam pomysłu jak go zrobic.... fotki(standardowo przepraszam za jakośc...): ps. tak myślałem o kalkach...zdawało mi się, że "ktoś" ma możliwośc drukowania ich...w sumie wystarczyłyby mi same nosearty...jak myślicie? I może ktoś wie kto ma taką możliwośc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Pod pod postem ale co zrobic jak nikt se opstów nie nabija Dostałem dziś pocztą książeczkę Doug'a Richardsona na temat Latającyh Fortec, poszukałem po zdjęciach i... Zagłówka dla pilotów nie ma na żadnym ze zdjęc-idzie pod pilnik Dodatkowo w blaszkach dali mi jakby takie "pudełeczko" (wygląda, jakby w środku miał byc spadochron...), którego także nie odnalazłem na zdjęciach :/ Zastanawiam się, czy go umieścic czy nie... ps. wiedział ktoś, że jeden B-17F zostal przechwycony przez Luftwaffe, a spód zamiast standardowego szarego przemalowano na żółty?(bardzo fajnie wygląda ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Nie mogłeś zrobić tego fotela po prostu czystego? Z tym brudem to z deka przesadziłeś, wygląda jakby gnój tam rozrzucali... Dodatkowo w blaszkach dali mi jakby takie "pudełeczko" Zastanawiam się, czy go umieścic czy nie... Jak dali to chyba trzeba. Spójrz w instrukcję, musieli to pokazać. Niemcy zdobyli kilka B-17 (nie wiem ile dokładnie). Takie żółte oznaczenia były charakterystyczne dla zdobycznych sprzętów. Z paskami i innymi elementami widziałem takie maszyny jak: P-47, B-17, Ił-2, Jak-1, a nawet T-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Nie mogłeś zrobić tego fotela po prostu czystego? Z tym brudem to z deka przesadziłeś, wygląda jakby gnój tam rozrzucali... hehehe! mam taki pomysł, zebyusuna ten czarny i dac pomarancz...wtedy by wyszło takie natyralnwe zabrudzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 hym, przeglądałem dziś papiery w piwnicy i znalazłem plany budowy B-17G z 1994r. ;] Jestem zachwycony:D Nie ma co prawda dużo, ale całe zwymiarowanie samolotu z zewnątrz to już coś W razie czego takie same plany mam do B-25 więc jakby kogoś interesowało mogę podesłac ksero:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Generalnie Niemcy łapali wszystko co się da. Od P.7 nawet po Corsaira o ile dobrze pamiętam. A samych B-17 było chyba 7, albo 9. Już nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 zonk! Znów blaszki nie zgadzają się z oryginałem :/ To w/g blaszek: A to w/g zdjęc: Kompletnie mi ręce opadły :< Zostaje chyba od 0 samemu robic =x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Wykonuje całą lewą stornę od nowa(w sumie to tylko 1 butla i okablowanie mi wejdzie) ale mam pytanie. Przykelic wszystkie przeowdy itp, potem podkład i farba, czy też pomalowac element, dopiero potem przewody i wtedy je pomalowac? ps. dodatkowo wyciąłem też drzwi-będą otwarte:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Zrób jak chcesz, obydwie opcje są poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 => Zastanawiam się też(ależ ja dużo piszę...) czy by nie zrovic tej tkaninki. Może z jakiegoś sreberka...czy raczej nie ma sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Tak się składa, że obecnie tez dłubam B-17, przy czym w skali 1:72. Zastanawiam się jak bardzo całą tą ścianę uda Ci się wykonać. Wbrew pozorom jest to dosyć skomplikowane wnętrze i mocno zróżnicowane pomiędzy poszczególnymi wersjami, czy nawet egzemplarzami tej samem wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 No troszkę czasu przy niej posiedze, ale mam nadzieję na pomyślny efekt =) Ty już zrobiłeś tą ściankę? Jeśli tak to może jakieś foto zarzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Jeszcze nie zrobiłem tej ściany. Póki co w mojej Hasegawie borykam się z innymi bardziej banalnymi problemami. Takimi jak inny kształt tablicy zegarów, jej osłony, brak przejścia z kabiny pilotów do sekcji nosowej itd. itp. W moim modelu błędów tego typu jest sporo, jednak pocieszenie jest takie, że to w tej skali jedyny poprawny wymiarowo model. Ogólnie do szczegółów wnętrza nie będę przywiązywać aż takiej uwagi bo mój model będzie "zamknięty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Mój chyba jednak też zbyt mi się ten samolot podoba, żeby zrobic mu taką krzywdę... Jutro zdjęcia ściany, haruje nad nią już 6 godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 A jednak dziś jakię sotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Jak na razie skończona sama ściana, choc myślę nad poprawieniem tych belek koło drzwi(które są w trakcie robienie apropo). Mogło byc lepiej no ale cóż :( Jeśli można-proszę o komenty i co poprawic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Fajna folyjka ;P Te belki do poprawy natentychmiast! ogólnie ci to wolno idzie (bez obrazy) Ale za to jaki efekt ! ! ! Byle tak dalej... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 no wolno, ale oficjalnie jeszcze nie zacząłem Na stole nadal leży Y/F-22 i w sumie to robie przed kompem Jak tylko ruszę z robotą na dobre obiecuje ładniejsza (niekoniecznie szybsza:D) robote> ;) a belka już oderwana po tym poście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 I DOBRZE!!! TAK TRZYMAĆ!!! Rwij ile wlazie ale nie bez przesady.... Żart towarzyski... :P Ja bym porzucił na chwilke tego Y/F-22 (raptor chyba...?) i zajął się potężnym B-17... Forteca.. suuper maszynka do krojenia "Jankowskich" Bf 109 hehe ;P Pracuj dalej i dawaj natychmiast fotki z robocizny PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Zainteresowanie ogromne Trochę kiepsko nadal te belki, poprawiłem bo poprawiłem no ale... W niektórych miejscach na zdjęciach widac zielone niedoróbki, ale w rl ich nie widac wogóle więc już nie poprawiałem. I mam pytanie, przed nałożeniem łosza położyc lakier czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi