Kermit Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Według mnie to i tak dobrze Ci idzie. Jestem pod wrażeniem. I mam pytanie, przed nałożeniem łosza położyc lakier czy po?Powiadają, że i przed i po... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ja na moim Spitfire dałem przed i kiepsko wyszło. Ja bym zrobił po, ale ty wybierasz. Zrobisz jak chcesz. Ale dowiedz sie więcej o tym. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Witam po dłuuugiej przerwie W tym czasie prawie nic nie zrobiłem, jednakże zacząłem prace nad obszarem ponad wejściem za kabiną pilotów(jeśli ktoś wie o co chodzi x]) Oto efekty 3 dni dłubania: dla porównania oryginał(po prawej na górze): Jak zwykle wychodzi mi fuszerka, ale co ja poradzę...:( Proszę o sugestie =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Cóż, na tym etapie dłubanie nad tym elementem skończona Potem jeszcze oare drucików dojdzie no i oczywiście kolor. Żadnych rad co dalej ne dostałem więc wg własnego "widzimisie" ;] Jednak proszę o jakieś opinie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Hym, temat umarł śmiercią naturalną, nie ma to jak napisać po 2 latach Lecz ostatnio odkopałem model i co prawda nie wiem, czy znajdę czas i chęci, aby go dokończyć, ale udało mi się już co nieco zacząć zdjęcia prawie skończonego fotela pilota: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Gratulacje. Dobrze, że coś się wreszcie ruszyło w temacie. Oby następne przerwy były już krótsze. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Heh... a myśmy sobie tu z Mosesem ostatnio tak sobie właśnie rozmawiali na temat tego modelu . Nawet nie wiedziałem, że tu taka relacyja się toczy ale dobry moment sobie wybrałeś żeby o sobie przypomnieć bo akurat rozpocząłem polowanie na ten model . Pozdrawiam i powodzenia Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 To bierz Piter 2 szt - jedną dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 @Piter, ano dobry, dobry w razie czego służę ogólnymi planami konstrukcyjnymi i tym podobnymi się nazbierało tego oO Co do polowania...już za moich czasów(kupowałem go 3 lata temu?) był ciężki do dostania, jestem ciekaw, jak to wygląda teraz =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 E-budka z modelami itp Jest tego trochę - jeden nawet za 30$ kup teraz - jak wychacze gdzieś 2 sztuki z jednej lokalizacji to dam znać bo jednak trzeba troszkę wyłożyć na przesyłkę. Co do planów i dokumentacji to mam tego na tony, ale dzięki za propozycje . Możliwe, że w niedalekiej przyszłości dotrą do mnie zdjęcia żyjącego oryginału bo zleciłem takowe do wykonania więc na pewno się podzielę, natomiast może... może..... mooooże ... w troszkę dalszej przyszłości będzie okazja dotknąć fortecy na żywo... ale o tym ciiii bo nie chcę zapeszać . Pozdrawiam Piotrek P.S. kurde, widzę, że się znowu fajny kącik robi - to tak jak otwarcie nowej knajpy na dzielnicy z fajnym klimatem i fajnymi ludźmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Ja właśnie męczę prawą ścianę kabiny pilotów...o masakra, wykończą mnie te fototrawki Jakieś zdjątko poglądowe: A teraz się przewietrzyć bo moje super glue daje strasznie niemiłe opary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 jakim cudem złapac i przykelic kawałek wielkości 1/3milimetra? gdzieś niedawno wyczytałem, chyba na tym forum, o patencie na jakąś masę plastyczną, do której można lekko przytwierdzić taki mikry element i wtedy dokleić w zamierzone miejsce. Brzmi rozsądnie. ja na "drobniaki" robię tak ---- taśma malarska (z jednej strony zagjęta aby ją trzymać) na to drobiazg + klej z jednej i z drugiej po kropli a następnie łącznie z taśmą przykładam na miejsce i czekam parę minut aż przyłapie i skalpelem delikatnie taśmę odrywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi