Kermit Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 Według mnie to i tak dobrze Ci idzie. Jestem pod wrażeniem. I mam pytanie, przed nałożeniem łosza położyc lakier czy po?Powiadają, że i przed i po... Pozdrawiam Cytuj
Liteonit1 Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Ja na moim Spitfire dałem przed i kiepsko wyszło. Ja bym zrobił po, ale ty wybierasz. Zrobisz jak chcesz. Ale dowiedz sie więcej o tym. PZDR Cytuj
dziuba Napisano 11 Lutego 2009 Autor Napisano 11 Lutego 2009 Witam po dłuuugiej przerwie W tym czasie prawie nic nie zrobiłem, jednakże zacząłem prace nad obszarem ponad wejściem za kabiną pilotów(jeśli ktoś wie o co chodzi x]) Oto efekty 3 dni dłubania: dla porównania oryginał(po prawej na górze): Jak zwykle wychodzi mi fuszerka, ale co ja poradzę...:( Proszę o sugestie =) Cytuj
dziuba Napisano 14 Lutego 2009 Autor Napisano 14 Lutego 2009 Cóż, na tym etapie dłubanie nad tym elementem skończona Potem jeszcze oare drucików dojdzie no i oczywiście kolor. Żadnych rad co dalej ne dostałem więc wg własnego "widzimisie" ;] Jednak proszę o jakieś opinie ... Cytuj
dziuba Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Napisano 29 Czerwca 2011 Hym, temat umarł śmiercią naturalną, nie ma to jak napisać po 2 latach Lecz ostatnio odkopałem model i co prawda nie wiem, czy znajdę czas i chęci, aby go dokończyć, ale udało mi się już co nieco zacząć zdjęcia prawie skończonego fotela pilota: Cytuj
Kermit Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Gratulacje. Dobrze, że coś się wreszcie ruszyło w temacie. Oby następne przerwy były już krótsze. ;) Pozdrawiam Cytuj
Piter Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Heh... a myśmy sobie tu z Mosesem ostatnio tak sobie właśnie rozmawiali na temat tego modelu . Nawet nie wiedziałem, że tu taka relacyja się toczy ale dobry moment sobie wybrałeś żeby o sobie przypomnieć bo akurat rozpocząłem polowanie na ten model . Pozdrawiam i powodzenia Piotrek Cytuj
dziuba Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Napisano 30 Czerwca 2011 @Piter, ano dobry, dobry w razie czego służę ogólnymi planami konstrukcyjnymi i tym podobnymi się nazbierało tego oO Co do polowania...już za moich czasów(kupowałem go 3 lata temu?) był ciężki do dostania, jestem ciekaw, jak to wygląda teraz =) Cytuj
Piter Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 E-budka z modelami itp Jest tego trochę - jeden nawet za 30$ kup teraz - jak wychacze gdzieś 2 sztuki z jednej lokalizacji to dam znać bo jednak trzeba troszkę wyłożyć na przesyłkę. Co do planów i dokumentacji to mam tego na tony, ale dzięki za propozycje . Możliwe, że w niedalekiej przyszłości dotrą do mnie zdjęcia żyjącego oryginału bo zleciłem takowe do wykonania więc na pewno się podzielę, natomiast może... może..... mooooże ... w troszkę dalszej przyszłości będzie okazja dotknąć fortecy na żywo... ale o tym ciiii bo nie chcę zapeszać . Pozdrawiam Piotrek P.S. kurde, widzę, że się znowu fajny kącik robi - to tak jak otwarcie nowej knajpy na dzielnicy z fajnym klimatem i fajnymi ludźmi Cytuj
dziuba Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Napisano 30 Czerwca 2011 Ja właśnie męczę prawą ścianę kabiny pilotów...o masakra, wykończą mnie te fototrawki Jakieś zdjątko poglądowe: A teraz się przewietrzyć bo moje super glue daje strasznie niemiłe opary Cytuj
sabatms Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 jakim cudem złapac i przykelic kawałek wielkości 1/3milimetra? gdzieś niedawno wyczytałem, chyba na tym forum, o patencie na jakąś masę plastyczną, do której można lekko przytwierdzić taki mikry element i wtedy dokleić w zamierzone miejsce. Brzmi rozsądnie. ja na "drobniaki" robię tak ---- taśma malarska (z jednej strony zagjęta aby ją trzymać) na to drobiazg + klej z jednej i z drugiej po kropli a następnie łącznie z taśmą przykładam na miejsce i czekam parę minut aż przyłapie i skalpelem delikatnie taśmę odrywam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi