kowal76 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Dawno nie robiłem relacji z budowy, więc na warsztat trafił AV-8B Harrier Plus II Hasegawa 1/48. Model robię prawie prosto z pudła. Z dodatków będzie żywiczny fotel i kalki SuperScale Detal, ale konkretnego malowania jeszcze nie wybrałem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Chętnie popatrzę, bo bardzo lubię tak tę konstrukcję, jak i model Hasegawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Zasiadam i ja, pomyśl jeszcze o żywicznych dyszach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia 7 minut temu, barszczo napisał: Zasiadam i ja, pomyśl jeszcze o żywicznych dyszach . Pomyślę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Z tego co pomietam to Hasegawa mocno uprościła komory podwozia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia To ja też popatrzę. Koledzy wyżej lekko sugerują o wzbogaceniu modelu dodatkami, to ja już nie będę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Model będzie zrobiony, tak jak napisałem. Wykorzystam jedynie fotel żywiczny. Robię modele na półkę i nie jeżdżę z nimi po konkursach, więc prosto z pudła mi w zupełności wystarcza :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Standardowo zacząłem od wycinania wszystkich części, sklejania mniejszych i przygotowywania do malowania. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Ze spasowaniem jest trochę zabawy, ale da się z tego zrobić Harriera . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia Wiecie co, tak zastanawiam sie nad tymi wnękami podwozia jednak. Faktycznie w modelu wnęki są pozamykane. Jeszcze nigdy nie używałem żywic, więc trochę się obawiam :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Osobiście wnęki odpuściłem. Z dodatków były właśnie tylko dysze i blachy do kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia 3 minuty temu, barszczo napisał: Osobiście wnęki odpuściłem. Z dodatków były właśnie tylko dysze i blachy do kokpitu. Dysz nie ma w Moje Hobby, ale jak dla mnie zestawowe są ok. Kokpit mam zamiar tylko pomalować, ale może ktoś robi kalki 3D, wiec muszę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Quinta robi dwie wersje - zestaw smart jest plastmodel https://plastmodel.pl/71401-quinta-studio-qds48309-av-8b-late-3d-printed-amp-coloured-interior-on-decal-pape https://plastmodel.pl/71345-quinta-studio-qd48309-av-8b-late-3d-printed-amp-coloured-interior-on-decal-paper Możesz tam zobaczyć jego zawartosc Odrobinę taniej jest w Martoli, ale tylko na zamowienie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia Zamówiłem tę Quinte :). Co do wnęk, to się jeszcze zastanowię. Na razie i tak mam co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 42 minuty temu, kowal76 napisał: Zamówiłem tę Quinte :). Będziesz pan zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia 10 minut temu, barszczo napisał: Będziesz pan zadowolony . Wiem, bo użyłem przy F 104C Hasegawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Z ciekawością będę obserwował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia Miało być bez dodatków, a jednak dotarły. Fotel nie pasuje do zestawowego kokpitu i trzeba było trochę zebrać materiału z samego fotelu i w kokpicie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, kowal76 napisał: Fotel nie pasuje do zestawowego kokpitu i trzeba było trochę zebrać materiału z samego fotelu i w kokpicie. Standard, wnęk też nie wpasujesz z marszu . Edytowane 26 Kwietnia przez barszczo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Godzinę temu, kowal76 napisał: Miało być bez dodatków, a jednak dotarły. Fotel nie pasuje do zestawowego kokpitu i trzeba było trochę zebrać materiału z samego fotelu i w kokpicie. Magia Airesa 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Czeka mnie ten sam model do zbudowaia z tego samego zestawu. Pooglądam i pokibicuję i zapoznam się z miejscami w których są "przeboje" utrudniające albo "uatrakcytjniające" modelarzowi żtycie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia W instrukcji nie ma informacji o tym jak zainstalować wloty powietrza na górnym płacie. Małe są tuż za kabiną , większe trochę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja Przyglądam się bo miałem go w planach. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi