Skocz do zawartości

AV-8B Harrier II Plus Hasegawa 1/48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno nie robiłem relacji z budowy, więc na warsztat trafił AV-8B Harrier Plus II Hasegawa 1/48. Model robię prawie prosto z pudła. Z dodatków będzie żywiczny fotel i kalki SuperScale Detal, ale konkretnego malowania jeszcze nie wybrałem.

411379808_IMG_20240421_171812(1).thumb.jpg.2c8b29499ce889989056376c498e2bdf.jpg

1835928403_IMG_20240421_171731(1).thumb.jpg.1cd828109ddfc1e2f11fe152c581265a.jpg

• Like 6
Napisano

Model będzie zrobiony, tak jak napisałem.  Wykorzystam jedynie  fotel żywiczny. Robię modele na półkę i nie jeżdżę z nimi po konkursach, więc prosto z pudła mi w zupełności wystarcza :).

• Like 2
Napisano

Wiecie co, tak zastanawiam sie nad tymi wnękami podwozia  jednak. Faktycznie w modelu wnęki są pozamykane. Jeszcze nigdy nie używałem żywic, więc trochę się obawiam :).

• Like 1
Napisano
3 minuty temu, barszczo napisał:

Osobiście wnęki odpuściłem. Z dodatków były właśnie tylko dysze i blachy do kokpitu.

Dysz nie ma w Moje Hobby, ale  jak dla mnie  zestawowe są ok.  Kokpit mam zamiar tylko pomalować, ale może ktoś robi kalki 3D, wiec muszę sprawdzić.

Napisano

Miało być bez dodatków, a jednak dotarły. Fotel nie pasuje  do zestawowego kokpitu i trzeba było  trochę  zebrać materiału z samego fotelu i w kokpicie.

IMG_20240426_175954 (1).jpg

IMG_20240426_180036 (1).jpg

• Like 2
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, kowal76 napisał:

Fotel nie pasuje  do zestawowego kokpitu i trzeba było  trochę  zebrać materiału z samego fotelu i w kokpicie.

Standard, wnęk też nie wpasujesz z marszu :niemam:.

Edytowane przez barszczo
  • Like 2
Napisano
Godzinę temu, kowal76 napisał:

Miało być bez dodatków, a jednak dotarły. Fotel nie pasuje  do zestawowego kokpitu i trzeba było  trochę  zebrać materiału z samego fotelu i w kokpicie.

Magia Airesa :haha:

• Like 1
  • Haha 2
Napisano

W instrukcji nie ma informacji o tym jak zainstalować wloty powietrza na górnym płacie.

Małe są tuż za kabiną , większe trochę dalej.

• 2 weeks later...
Napisano

Przyglądam się bo miałem go w planach. Powodzenia