SFModel Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Jako że przy Podolaku wchodzę w etap prac, który wymaga przerw technologicznych przy wykańczaniu, to mogę się powoli zabierać za budowę kolejnego modelu. W ręce wpadł mi model starego Tristara, obecnie Hobby-Boss'a jak na zdjęciu poniżej. Po tytule warsztatu można się domyślić, że będzie w malowaniu niemieckim a nie słowackim. Może kiedyś zrobię słowackie, kto wie Model planuję wykonać raczej prosto z pudła. Dodam mu tylko metalową lufę. Gąsienice są plastikowe, więc nie trzeba zmieniać. Szkoda tylko, że nie mogę nigdzie namierzyć luf karabinów pokładowych. Te bym jeszcze wymienił. Może ktoś coś podpowie? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja (edytowane) Fajny temat, popatrzę bo też czeka , co do mg to Aber 35L-101 Set of 2 barrels for machine guns ZB 37 used on Pz.35/38(t) tanks lub orange hobby , były jeszcze Rb ale chyba juz nie dostaniesz https://www.scalemates.com/pl/kits/orange-hobby-g35-105-18-zb37-mg-barrel-x2--969054 jest i Rb dostepne https://exito.sklep.pl/pl/p/RB-MODEL-35B14-135-Lufa-karabinu-maszynowego-ZB-vz.37%2C-MG37t-do-Pz.35%2C38t/988 Edytowane 15 Maja przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Fajny! Mam już zapas popcornu - zaczynaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca Powolutku sobie sklejam. Gdy zrobiłem podwozie i zobaczyłem że jest pięknie ruchome, na dodatek gąski są ogniwkowe, to doszedłem do wniosku, że tym "relaksacyjnym" modelu z pudła chcę wyeksponować właśnie to ruchome zawieszenie. No i zamiast mieć coś lajtowego, wychodzę poza swoją strefę komfortu i będę próbował swoich sił z podstawką. Mniej więcej tak to będzie wyglądać. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 23 Czerwca Autor Share Napisano 23 Czerwca Gąsienice ułożone i sklejone. Można dalej składać pojazd. Na podstawkę póki co nie patrzcie, to jest tylko póki co przygotowanie do dalszych prac. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Dobrze siedzi, zawieszenie ładnie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Sprawdzałem czy takie maksymalne wychylenie ostatniego koła jest możliwe i wygląda że 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca Jest możliwe bo ten wóz nie miał zawieszenia Christiego na wałkach skrętnych tylko zwykłe na wózkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca 10 godzin temu, Adamo722 napisał: Sprawdzałem czy takie maksymalne wychylenie ostatniego koła jest możliwe i wygląda że Bardzo fajne zdjęcie referencyjne. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca 1 godzinę temu, Endrju napisał: Jest możliwe bo ten wóz nie miał zawieszenia Christiego na wałkach skrętnych tylko zwykłe na wózkach. O ile mi wiadomo, zawieszenie Christiego i zawieszenie na wałkach skrętnych to dwie różne rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 1 Lipca Autor Share Napisano 1 Lipca Budowę uważam za zakończoną. Chyba najszybciej zbudowany ostatnio model przeze mnie. Teraz malowanie i wykańczanie podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca W dniu 25.06.2024 o 08:55, HKK napisał: O ile mi wiadomo, zawieszenie Christiego i zawieszenie na wałkach skrętnych to dwie różne rzeczy. No i masz rację. Mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca (edytowane) Wrzuć zdjęcie z lewego boku Edytowane 1 Lipca przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 1 Lipca Autor Share Napisano 1 Lipca 35 minut temu, Evildead napisał: Wrzuć zdjęcie z lewego boku No przecież jest. Pierwsze z czterech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca 1 minutę temu, SFModel napisał: No przecież jest. Pierwsze z czterech. No to inaczej, pod jakim kątem masz rurę od wydechu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 1 Lipca Autor Share Napisano 1 Lipca 3 minuty temu, Evildead napisał: No to inaczej, pod jakim kątem masz rurę od wydechu ? Aha, już widzę Lekko muszę ją przechylić do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca (edytowane) 3 minuty temu, SFModel napisał: Aha, już widzę Lekko muszę ją przechylić do przodu. No prosta robota tak jak na zdjęciu z 24 czerwca , małe różnice ale jednak warte poprawki, fakt że w instrukcji tego nie zaznaczyli Edytowane 1 Lipca przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 1 Lipca Autor Share Napisano 1 Lipca Już poprawione. Dzięki @Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca W dniu 23.06.2024 o 20:31, SFModel napisał: Na podstawkę póki co nie patrzcie A dlaczemu? Co to za masa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 7 Lipca Autor Share Napisano 7 Lipca (edytowane) Z czysto kronikarskiego obowiązku wrzucam zdjęcia, które dla mnie mają znaczenie głównie pod kątem sprawdzenia, czy wszystko jest dobrze domalowane i nie ma jakiś białych plam. W dniu 4.07.2024 o 09:29, Lipstein napisał: A dlaczemu? Co to za masa? Czemu? Bo jeszcze nie jest gotowa. Póki co tylko przygotowanie do dalszych prac. A masa toTamiya texture Clay Edytowane 7 Lipca przez SFModel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca Już fajnie wygląda mimo, że do finału jeszcze daleko. Daję motywującą łapkę w górę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 14 Lipca Autor Share Napisano 14 Lipca Działam sobie z kolorkami. A właściwie tylko z jednym. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 14 Lipca Share Napisano 14 Lipca Jak na monochromatyczny model wygląda zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Pięknie to wygląda Jestem ciekaw kolejnych etapów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 27 Lipca Autor Share Napisano 27 Lipca Nabiera kształtów... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi