PrzemekW Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca (edytowane) Ja bym spróbował wyciąć cyrklem z dwoma igłami, koło z cienkiej blaszki (miedziana albo np. z puszki po piwie). Nakleić blaszkę na taśmę dwustronną na coś płaskiego i tak długo "kręcić" cyrklem, aż igła wyfrezuje rowki na wylot. Później delikatnie odkleić wycìęte koło od taśmy, wyrównać krawędzie jeśli trzeba, dociąć wg potrzeb i przykleić do pokładu. Przemek Edytowane 15 Czerwca przez PrzemekW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca dziekuje za pomysły tne kombinuje testuje jednocześnie koncze sekcjami nadbudówka w prawie koncowej krasie - teraz to dopiero natych zblizeniach wyszły masakry no ale cóż 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca W dniu 12.06.2024 o 14:13, Szydercza Gała napisał: Twój kolor to taki mało rzeczny jest... jakaś laguna na Pacyfiku to może, ale poza tym to tak raczej nie bardzo. jest korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca tu masz współczesne foty James River : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca no ja jestem ta druga fota na to idzie delikatnie niebieski lakier wiec mam nadzieje iż powierzchnia bedzie bic niebieskością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca ale moze masz racje ze wielkie bagno wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Jak były w tym czasie ulewne deszcze to mogła wyglądać jak bagno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca czerwiec/ lipiec 1862 wiec raczej kwitnienie etc swoją drogą musze sprawdzic jaka była pogoda wtedy teren był także mocno stepowy wiec pył etc bedzie także... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca When did weather records begin in the US? Although weather observations were taken by the Department of Agriculture beginning in 1881, the Weather Bureau didn't officially begin taking observations until January 1917. no moze nie sprawdze :))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca (edytowane) 4 godziny temu, laskonogi napisał: czerwiec/ lipiec 1862 wiec raczej kwitnienie etc swoją drogą musze sprawdzic jaka była pogoda wtedy teren był także mocno stepowy wiec pył etc bedzie także... Tylko Pan nie zapominaj że tu ma być robione a nie rizerczowane do końca świata i jeden dzień dłużej do poziomu koloru, materiału i rozmiaru wkładki w lewym bucie drugiego oficera! Rizercz rizerczem, ale progres ma być. Edytowane 18 Czerwca przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca 6 godzin temu, socjo1 napisał: ...ma być robione a nie rizerczowane do końca świata... no i zepsułeś całą zabawę.... miały być 4 strony wątku o kolorystce wody.... jużem miał bilety zabUkowane do wirdŻini 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, M.A.V. napisał: no i zepsułeś całą zabawę.... miały być 4 strony wątku o kolorystce wody.... jużem miał bilety zabUkowane do wirdŻini No właśnie , Zbychu. Z ciebie chłop młody to inaczej jeszcze patrzysz na czas (a my, stare dziady, już musimy patrzeć na czas po gospodarsku - trawestując klasyka). Ale pomyśl: rizerczujesz dla kolegów, rizerczujesz, to się chwali że za kogoś odrabiasz jego prace domową. Ale latka lecą, a jak tam monitor z nad Amuru ? Każdego wieczora między siusiu a paciorkiem tęsknię do niego! Jak inne projekty? O progres się rozchodzi, Koledzy! Nie musi być perfecto, nie musi być Muzeum i modelarski Nobel, ważne żeby do przodu. Choćby jeden elemencik, choćby kwadrans ... Edytowane 19 Czerwca przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca Słusznie Michu progres przede wszystkim, ale riserczyk musi być inaczej nie smakuje :), a czas,,,, tak nam sie nostalginczo romantycznie zrobiło wiec informuje że dziś robię artylerię :)))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca 1 godzinę temu, socjo1 napisał: O progres się rozchodzi, Koledzy! Nie musi być perfecto, nie musi być Muzeum i modelarski Nobel, ważne żeby do przodu. co prawda to prawda ostatanio jak wygrzebywałem tego teasera z kolejnej zapchanej szafki modelami pomyslałem "Stary nie ma opcji ty tego nie skleisz wszystkiego za chiny ... " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca 11 godzin temu, socjo1 napisał: a jak tam monitor z nad Amuru ? (...) Choćby jeden elemencik, choćby kwadrans ... eh... leży pod kloszem i rdzewieje koło eskimosa..... kurła , odkąd zmieniłem pracę zupełnie nie mam czasu na modelowanie... wychodzę z domu o 5, wracam po 20 i nie mam sił na nic. Ten kwadransik niestety u mnie by się nie sprawdził bo samo przygotowanie warsztatu do pracy to 30min więc jak nie wygospodaruję wolnych ~2h to nawet nie mam po co siadać do dłubania... 11 godzin temu, socjo1 napisał: Każdego wieczora między siusiu a paciorkiem tęsknię do niego! jak mi się nie uda go skończyć to dodam odpowiednią adnotacje w testamencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca (edytowane) Zatem trzymam kciuki żeby Ci się tak poukładało, żeby Ci pasowało. Edytowane 19 Czerwca przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 22 Czerwca Autor Share Napisano 22 Czerwca (edytowane) artyleria mam i ja - druk 3d + kóła fototrawione + hips bo czerń nie jedno ma oblicze przedstawiam 12 funtówke na podstawie karonadowej oraz 32 funtowa /100 calowa armata Parrotta Edytowane 22 Czerwca przez laskonogi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Co to za kasza? Ciulowy drukarz czy ciulowy malarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 23 Czerwca Autor Share Napisano 23 Czerwca (edytowane) xiulowe zdjęcie ostatnio socjo1 napomknąłem a teraz mam to samo;) nie ma kaszy w realu Edytowane 23 Czerwca przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca (edytowane) 13 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Co to za kasza? Ciulowy drukarz czy ciulowy malarz? Michu, Z całą sympatią ale coraz bardziej ciulowe to są ostatnio komentarze wysyłane z Twojego konta. I nie jest to tylko moja odosobniona opinia. Ponieważ zaś Ty jesteś sympatycznym gościem, to zapewne jest sprawka zaginionego ostatnio płk. Mitrofanova. Odbądź z nim proszę przy okazji męską rozmowę, bo Ci tu krecią robotę robi. Albo odstaw mu wodę sodową która jak widać przy okazji upałów do głowy potrafi uderzyć (zwłaszcza, że pułkownikowski łeb pewnie przyzwyczajony bardziej do samogonu). Kolejny pomysł (lub eksperyment myślowy) który sugeruję Ci rozważyć, to nakłonienie tawariszcza M. do napisania na Britmodellerze, gdzie również się widujemy, kilku komentarzy takich jak ostatnio - o ciulowatych malarzach, przekombinowych projektach, skraczwnikach od siedmiu boleści itd. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że tamtejsi moderatorzy wysłaliby pułkownika Mitrofanova tam gdzie ongiś poleciała bohaterska psina Łajka szybciej, niż napisałem tego posta. I w sumie trudno byłoby im się dziwić. Serdecznie i życzliwie pozdrawiam, Michu. Edytowane 23 Czerwca przez socjo1 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Spoko. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca 9 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Spoko. Szacun. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Czerwca Autor Share Napisano 27 Czerwca (edytowane) szydercza ma u mnie duuuze pole wolności a że z natury nie czuły jestem na formę i skupiam się na meritum,se może jeździć po moich wypocinach. a ze czasem można walnąć coś miłego to inny temat ale ad rem ogłaszam że w konkursie na poradę zwyciężył drut i imadło, żadne wycinania z taśmy, hipsu, papieru etc nie dawały odpowiedniego rezultatu jeszcze nie po klejone ale wersja alfa beta wygląda tak Edytowane 27 Czerwca przez laskonogi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca Kojarzy mi się z Państwowym Teatrem Ziemi Mazowieckiej. A wygląda bardzo realistycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi