Kalor Napisano 11 Grudnia 2024 Autor Napisano 11 Grudnia 2024 9 minut temu, makinen napisał: Nie marudź- świetnie to wyglada- i nie tylko mówię o kamuflażu . Ja żyję z marudzenia : D Cytuj
PiterATS Napisano 11 Grudnia 2024 Napisano 11 Grudnia 2024 Również powiem krótko- nie marudź. Bardzo dobrze oddałeś charakterystyczny kształt plam i kolorystykę. Robi to wrażenie Cytuj
Lipstein Napisano 11 Grudnia 2024 Napisano 11 Grudnia 2024 Tylko rozmiar pędzla mi nie pasi - 0/2? Co do reszty, brak pytań. Oddanie surowej stalowej płyty - mnie zatkało... Cytuj
Kalor Napisano 11 Grudnia 2024 Autor Napisano 11 Grudnia 2024 Z samej figurki jestem zadowolony, mój problem jest z samym malowaniem kamuflaży w 1/35. Gubi się całe cieniowanie a kamuflaż rozmywa wszystkie kształty. Jest więc jeszcze sporo do usprawnienia. 52 minuty temu, Lipstein napisał: Tylko rozmiar pędzla mi nie pasi - 0/2? Co do reszty, brak pytań. Oddanie surowej stalowej płyty - mnie zatkało... 0/2 do czarnych, 0 do kolorowych. Płytę to się przyjemnie robi: malujesz na szaro, moczysz i losowo plamki z czerwonej i żółtej rdzy + pomarańczowa i czarny. Tak żeby się rozpływały i mieszały. Cytuj
Lipstein Napisano 11 Grudnia 2024 Napisano 11 Grudnia 2024 Poszukam, może jest taki rozmiar 0/2 i przegapiłem? A malowanie takiego kamuflażu i później cieniowanie i reszta zabiegów - IMHO - mija się z celem. Ochy i achy i tak dostajesz za resztę, nie biczuj się. Cytuj
_OldMan_ Napisano 11 Grudnia 2024 Napisano 11 Grudnia 2024 9 minut temu, Lipstein napisał: Poszukam, może jest taki rozmiar 0/2 i przegapiłem? 2/0 Cytuj
Kalor Napisano 15 Grudnia 2024 Autor Napisano 15 Grudnia 2024 Uznałem model za skończony. > O ile jestem zadowolony z tego jak zrobiłem figurki i wieżę to z kadłuba już mniej. Zbyt wiele razy przemalowywany, za dużo na nim eksperymentowałem i miałem problem z pomalowaniem błota - zmieniało kolor dzień po pomalowaniu : / i w ogóle kolory wychodziły inne niż przewidywałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi