Szydercza Gała Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca (edytowane) Zgodnie z zapowiedzią, teraz bedzie rzeczny temat. Po lÓCku mówiąc tematem niniejszego wONtku jest japońska kanonierka Uji, stan na koniec wojny. Póki co zrobiłem kanapkę i ogoliłem pokład pod blachy... Edytowane 20 Czerwca przez Szydercza Gała 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca ten biały hips (?) na dole to przedłużenie kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Czerwca Autor Share Napisano 20 Czerwca Kanapka, trzeba podnieść żeby miało co w wodzie siedzieć i kawałek dna pokazać na falach. Poważnie sugeruję przeczytanie obu grupowych projekcikow ( huntowego i mutsukowego ), tam wszystkie te podstawy są przewalcowane na wszystkie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca eee a już myślałem że będzie wersja powojenna z Pierwszym Kwadratogłowym na pokładzie..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Tytuł wątku się mi baaardzo podoba! Paczam&pozdrawiam, Marek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca (edytowane) Księżniczka Le Wa wykradła już plany by ją zniszczyć atakiem kajaków? Edytowane 21 Czerwca przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca widze ze smakuje 700 podpatruje z nieskrywanym podziwem, czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Czerwca Autor Share Napisano 23 Czerwca ... sie robi sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Czerwca Autor Share Napisano 24 Czerwca (edytowane) Przez te ostatnie wygłupy w innych działach prawie zapomniałem jak sie lepi blaszki... prawie Rośnie pancernik z masła, jajamoty sOM bez szans Edytowane 24 Czerwca przez Szydercza Gała 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca 52 minuty temu, Szydercza Gała napisał: Przez te ostatnie wygłupy w innych działach prawie zapomniałem jak sie lepi blaszki... prawie Rośnie pancernik z masła, jaja otyło sOM bez szans Nie miałem pojęcia o takich okrętach. Paczam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca A co to za dżonka się klei ? będziesz jak @laskonogi robił dioramkę z zatrzymania nielegalnej kontrabandy samogonu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Czerwca Autor Share Napisano 24 Czerwca Dżonka jak dżonka Zbychu, od Rejnboła. Co do zastosowania, są warianty. Sie zobaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Lipca Autor Share Napisano 1 Lipca (edytowane) Głębiej w las, niedługo kolorowanki. Edytowane 1 Lipca przez Szydercza Gała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca Gotowe do ramkowania. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca normalnie michał anioł wody musze przyznac iz te pofalowania zacne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca A dŻĄka będzie płynąć czy się po prostu gdzieś unosić na wodzie przy brzegu planszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Godzinę temu, donalyah00 napisał: dŻĄka będzie płynąć czy się po prostu gdzieś unosić na wodzie przy brzegu planszy? jest tak mała że nawet kilwateru w tej glinie nie zostawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Molto bene. OdkosuUF nie rzezbiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca Dżonka mała i płaskodenna, nie było sensu odciskać, 3 sekundy proxxonem i będzie dla niej miejsce. Odkosow nie rzeźbiłem, bo Gwiazda będzie sunąć majestatycznie, albo w ogóle kiwać się na beczce. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Lipca Autor Share Napisano 5 Lipca Zaramkowane. 6mm MDF nie dało rady i tak zrobiło się śmigło Nie wspominałem wcześniej, ale kłódkową wersje też sobie zrobiłem. Niestety moja kłódka nadaje się raczej do 350. Natomiast sama metoda jest technicznie jak najbardziej skuteczna i przyjemna w zastosowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuisNazarioDeLama Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca Kłuje w oczy brak blachy pokładu na jednej nadbudówce. Cudowne wykonanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca Autor Share Napisano 8 Lipca Rzeczny kisiel, jeszcze bez pianki: Nadbudówkowy gumoleon: Nietypowo dla japońskich małych okrętów, większość pokładu była drewniana: No i dżonka, w trakcie: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Fajnie to wszystko zaczyna wyglądać - kolor wody, żagli dżonki i gumoleum, drewno pokładów - będzie smakowicie. Zaciekawił mnie łańcuch kotwiczny odlany razem z kadłubem, ale na żywo to musi być maleństwo, więc nie będzie psuło efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca Autor Share Napisano 8 Lipca Jest na tyle przyzwoity, że blaszany, którym możnaby go zastąpić, nie stanowiłby specjalnej poprawy, ergo szkoda czasu i energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca no pięknie dżonka szal podoba się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi