JanSerce Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Hej Ktos wie, jaka firma "popelnila" te modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Kitech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Belmonte. Zobacz na Scalemates. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca F-117 to w środku Italeri. Apache nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca (edytowane) 1 godzinę temu, letalin napisał: F-117 to w środku Italeri. Apache nie wiem. Według Scalemates F117 i Apache to chińska firma Zhengdefu wyprodukowała formy. Edytowane 9 Lipca przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca 7 minut temu, Endrju napisał: Zhengdefu Dokładnie. Miałem od nich MiGa-31. Nazwa jest widoczna w lewym, dolnym rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca 2 godziny temu, Wojtek59 napisał: Belmonte. Zobacz na Scalemates. Po tym boxarcie pierwsze skojarzenie Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca 17 godzin temu, Endrju napisał: Według Scalemates F117 i Apache to chińska firma Zhengdefu wyprodukowała formy. układ części na ramkach identyczny z Italeri. Może Chińczycy skopiowali dokładnie nawet to, ale wydaje się bardziej prawdopodobne, że to jednak ITA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca (edytowane) 40 minut temu, letalin napisał: układ części na ramkach identyczny z Italeri. Może Chińczycy skopiowali dokładnie nawet to, ale wydaje się bardziej prawdopodobne, że to jednak ITA. Model Zhengdefu powstał w latach 90-tych. Wtedy Chińczycy kopiowali niż współpracowali ale oczywiście pozostałych opcji wykluczyć nie można. Edytowane 10 Lipca przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanSerce Napisano 10 Lipca Autor Share Napisano 10 Lipca 23 godziny temu, letalin napisał: F-117 to w środku Italeri. Apache nie wiem. jakosc jest dosyc mocno tragicznaa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Miałem od nich YF-22 (ewidentna kopia Italeri) i MiGa-31, w obu przypadkach jakość fatalna , nieprzyjemny twardy plastik, oba poszły w świat Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca A czy nie jest to przypadkiem wspomniany tutaj wyżej Kitech lub jakiś jego klon czy odnoga lub odwrotnie? Kiedyś spotkałem się z dwoma ich modelami. Pierwszym był Su-27 w 1/48. Strasznie mydlany i ogólnie tragicznie zrobiony zestaw. Drugim był czołg M60A1 w skali 1/48., oczywiście z silniczkiem, jak przystało w tego typu modelach. Jakość chyba jeszcze gorsza niż w przypadku Su-27. Szczytem natomiast były gąsienice, których guma capiła jak regał z tanimi chińskimi trampkami w chińskim centrum wszystko po 5zł. I mimo upływu lat ten smród trampek w ogóle nie ubywał, wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca Naście lat temu kupiłem w Kauflandzie na stoisku z zabawkami MS-406 i Spita XV w 1/48 za śmieszne pieniądze. Modele też były śmieszne z tym że oba to były przepaki kanadyjskiego HobbyCrafta. Widocznie nie do końca były bylejakie bo jednak Eduard wypuszczał do nich blaszki. A gdzieś tak na poczatku lat 90tych w W-wie w sklepie "Pod orłami" kupiłem owegoż Morana, Ju87G, Piper Cuba i bardzo miło je wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi