Skocz do zawartości

351, Sphyrna, 1/700

Szydercza Gała

Rekomendowane odpowiedzi

No i ostatni element paznokciowego projektu ukończony. Warsztacik TUTAJ.

351, znany też jako Garbata Baba Jaga, jest jedynym przedstawiecielem chińskiego typu 033G1. Temat juz przeze mnie odwiedzany w 1:144, tym razem w 700-tce. Przede wszystkim wielkie podziękowania dla kolegi Roberta, któremu zawdzięczone są pojazdy, skrzynie i beczki. Ludziki klasycznie ION Model, do tego troche szmelcu i skraczu. Teraz zostaje mi już chyba tylko zrobienie go w kisielu w 350, co by wykorzystać wszystkie dostępne skale i sposoby ekspozycji :haha:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z serii MAKRO wrogiem modelarsFa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i oczywiście z zapałkOM:

Obrazek

Obrazek

• Like 13
  • Thanks 1

kurczę fajnie to wyszło a patrząc iz to 700 to juz w ogole klękajcie narody, jak zwykle doskonale // gratulacje 

ja bym troszkę rozmył bardziej w zacieki te zielone (ale to pewnie zbliżenia sprawiają wrażenie lekkich ;paciek:))  i może i nabrzeże fatycznie takie porządne ... ale to jest KRL tam pyłka nie ma :) i wszyscy tacy sami wiec jak dla mnie  realne => jeszcze wodzu przyjedzie i będzie wtopa :) 

ps a czy z tych polerów lina by fajnie nie wyglądała ? 

ps ta fota z zapałką sztos szos - bardzo fajne 

Edytowane przez laskonogi
  • Thanks 1

Prrroszę, brud, syf, stary olej, ślady opon :szczerbol:

Co do dźwigu, to gdzie jest powiedziane że one nie jadą w drugą stronę?

BHP :haha: Kto nie ładował 200l beczki oleju w taki sposób nic o życiu nie wie :haha: Zdarza mi sie to dość regularnie i nie ma w tym nic skomplikowanego.

Zacieszam że sie podoba i dzięki za uwagi. 

Obrazek

Obrazek

• Like 5

13 godzin temu, Szydercza Gała napisał:

Prrroszę, brud, syf, stary olej, ślady opon

ło panie, to jeszcze poler delikatnie od zewnętrznej winiene mieć syfek na tym białym gzymskie - co by rowniej to wygladało 

zajebiste te ślady opon jak to zrobiłeś tylko nie mów ze aero z ręki :) bo sie tępym narzędziem obije 

• Haha 1

Biała linia na krawedzi doku jest po to, po co taka sama linia jest na peronie kolejowym,żeby było widać gdzie jest krawędź z której można się spitolic na łeb :haha:

Jest już wystarczajaco obryta.

Wszystko zrobiłem olejami i emalią.  Ślady opon namalowałem magicznym narzedziem, na ktore w RZyciu byś nie wpadł..... PĘDZLEM :haha:

Edytowane przez Szydercza Gała
  • Haha 1

3 godziny temu, Lipa napisał:

Brudniejsza wersja doku zdecydowanie, rozumISZ, lepsza....

racja, racja...    :piwo:

widz ma rzucić okiem i instynktownie czuć smród sinic i rozkładających się meduz  :haha:

AWRUK !  na razie to powiało ale navigOM    :haha:

Edytowane przez M.A.V.
  • Haha 3

Sinice to glony :haha:

Podsumowując całkiem fajne te paznokcie, ale wielkim mankamentem samego zestawu jest brak blaszki. Gdyby ktoś chciał od tego zaczynać przygody z 700, od razu musialby inwestowac w jakieś uniwersalne relingi.

Naprawdę chyba zrobię go  jeszcze raz w 350tce, łajbą jest..... niepowtarzalna :haha:

• Like 1