Szydercza Gała Posted July 14, 2024 Share Posted July 14, 2024 No i ostatni element paznokciowego projektu ukończony. Warsztacik TUTAJ. 351, znany też jako Garbata Baba Jaga, jest jedynym przedstawiecielem chińskiego typu 033G1. Temat juz przeze mnie odwiedzany w 1:144, tym razem w 700-tce. Przede wszystkim wielkie podziękowania dla kolegi Roberta, któremu zawdzięczone są pojazdy, skrzynie i beczki. Ludziki klasycznie ION Model, do tego troche szmelcu i skraczu. Teraz zostaje mi już chyba tylko zrobienie go w kisielu w 350, co by wykorzystać wszystkie dostępne skale i sposoby ekspozycji Z serii MAKRO wrogiem modelarsFa: No i oczywiście z zapałkOM: 17 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted July 14, 2024 Share Posted July 14, 2024 Idziesz Pan jak burza! Dopiero co jeździdła były w podkładzie, a tu już na gotowo . Może i nadbrzeże ze wszystkim co na nim trochę za czyste, ale i tak zazdraszam wykonania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted July 14, 2024 Share Posted July 14, 2024 (edited) kurczę fajnie to wyszło a patrząc iz to 700 to juz w ogole klękajcie narody, jak zwykle doskonale // gratulacje ja bym troszkę rozmył bardziej w zacieki te zielone (ale to pewnie zbliżenia sprawiają wrażenie lekkich ;paciek:)) i może i nabrzeże fatycznie takie porządne ... ale to jest KRL tam pyłka nie ma i wszyscy tacy sami wiec jak dla mnie realne => jeszcze wodzu przyjedzie i będzie wtopa ps a czy z tych polerów lina by fajnie nie wyglądała ? ps ta fota z zapałką sztos szos - bardzo fajne Edited July 14, 2024 by laskonogi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted July 14, 2024 Share Posted July 14, 2024 Fajna scenka mi tu jednak jeszcze jakiegoś dźwigu nawet na pojeździe brakuje bo jak te beczki dostarczą Na przetaczanie BHP by nie pozwoliło no chyba że to czysty spiryt 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted July 15, 2024 Author Share Posted July 15, 2024 Prrroszę, brud, syf, stary olej, ślady opon Co do dźwigu, to gdzie jest powiedziane że one nie jadą w drugą stronę? BHP Kto nie ładował 200l beczki oleju w taki sposób nic o życiu nie wie Zdarza mi sie to dość regularnie i nie ma w tym nic skomplikowanego. Zacieszam że sie podoba i dzięki za uwagi. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 13 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Prrroszę, brud, syf, stary olej, ślady opon ło panie, to jeszcze poler delikatnie od zewnętrznej winiene mieć syfek na tym białym gzymskie - co by rowniej to wygladało zajebiste te ślady opon jak to zrobiłeś tylko nie mów ze aero z ręki bo sie tępym narzędziem obije 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted July 16, 2024 Author Share Posted July 16, 2024 (edited) Biała linia na krawedzi doku jest po to, po co taka sama linia jest na peronie kolejowym,żeby było widać gdzie jest krawędź z której można się spitolic na łeb Jest już wystarczajaco obryta. Wszystko zrobiłem olejami i emalią. Ślady opon namalowałem magicznym narzedziem, na ktore w RZyciu byś nie wpadł..... PĘDZLEM Edited July 16, 2024 by Szydercza Gała 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 Brudniejsza wersja doku zdecydowanie, rozumISZ, lepsza. Wcześniej to taka półka na ksiONżki z aŁtkami 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 (edited) 3 godziny temu, Lipa napisał: Brudniejsza wersja doku zdecydowanie, rozumISZ, lepsza.... racja, racja... widz ma rzucić okiem i instynktownie czuć smród sinic i rozkładających się meduz AWRUK ! na razie to powiało ale navigOM Edited July 16, 2024 by M.A.V. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: racja, racja... widz ma rzucić okiem i instynktownie czuć smród sinic i rozkładających się meduz A gdzie glony 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted July 16, 2024 Author Share Posted July 16, 2024 Sinice to glony Podsumowując całkiem fajne te paznokcie, ale wielkim mankamentem samego zestawu jest brak blaszki. Gdyby ktoś chciał od tego zaczynać przygody z 700, od razu musialby inwestowac w jakieś uniwersalne relingi. Naprawdę chyba zrobię go jeszcze raz w 350tce, łajbą jest..... niepowtarzalna 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted July 18, 2024 Author Share Posted July 18, 2024 Takiego zrobię, jak wymyślę jak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 18, 2024 Share Posted July 18, 2024 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Takiego zrobię, jak wymyślę jak do kolegi @TAW na korepetycje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted July 18, 2024 Share Posted July 18, 2024 Świetny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted December 23, 2025 Share Posted December 23, 2025 W dniu 14.07.2024 o 15:42, Szydercza Gała napisał: Teraz zostaje mi już chyba tylko zrobienie go w kisielu w 350, co by wykorzystać wszystkie dostępne skale i sposoby ekspozycji..... W dniu 18.07.2024 o 12:02, Szydercza Gała napisał: Takiego zrobię, jak wymyślę jak jak nie wyjdzie opcja z pierdzącOM rakietkOM to znalazłem dziś całkiem przypadkiem fajną fotę której wcześniej nie widziałem z WIELKIM BRATEM pasującą do kiślu ten drugi to oczywiście też "rodzynek" czyli jedyny prawilny pekiński golfiarz..... model w 350 jest 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted December 23, 2025 Author Share Posted December 23, 2025 Zajefajne foto, tez nie widziałem Na 200 tez miałem ochotę.... hmmm... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted December 24, 2025 Share Posted December 24, 2025 13 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Na 200 tez miałem ochotę.... hmmm... żeby doprecyzować to on mniej więcej przez pierwszy rok służby (1966-67) miał numer 1101 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted December 24, 2025 Author Share Posted December 24, 2025 W tej wersji nie może być razem z 351, tamto o ile pamiętam jest konwersja z połowy lat '80 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted December 24, 2025 Share Posted December 24, 2025 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: W tej wersji nie może być razem z 351, tamto o ile pamiętam jest konwersja z połowy lat '80 oczywiście Baba Jaga weszła do służby w 1985 (a tak przynajmniej podają oficjalnie) więc wtedy w grę wchodzi tylko 200. ta moja uwaga dotyczyła wyłącznie faktu iż 200 nie od początku była "200" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted December 25, 2025 Author Share Posted December 25, 2025 @M.A.V.No i bedzie na Ciebie Zbychu, zamówiłem oba 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts