Jump to content

[G] Sd.kfz.251/1 Ausf.A – Revell, 1/35

Thalgonis
 Share

Recommended Posts

„Skąpani w ogniu”... Nie, nie, to nie ten film :) Tu raczej pasuje Skąpani w błocie :szczerbol:

PS. sam modelik do d...y - pospaczane wszystko, a najgorzej górna część :neutral:  Zdecydowanie nie polecam...

image.thumb.jpeg.e656be725a8e2c8d3b42a671b6620b0b.jpeg

image.thumb.jpeg.584479383890481d565e877d5c1f46e1.jpeg

image.thumb.jpeg.745471ceba8e89df90cde254499e0c61.jpeg

image.thumb.jpeg.4e045c41f7c1450b524bfd22183c70f4.jpeg

image.thumb.jpeg.9c257ad7005097706ddc33df85801b8e.jpeg

Edited by Thalgonis
  • Like 10

Malowanie i podstawka extra wyszło!

Z gąsienicami gorzej. One są gumowe, czy tak jakoś się nie udało poskładać?

Szkoda, bo poza tym bardzo fajnie.

Swoją drogą ciekawe ile w rzeczywistości Schutzenpanzerów wersji A dotrwało do czasu przemalowania ich na Dunkelgelb?

Tak naprawdę znam w tak późnym malowaniu tylko zdjęcie pojazdu w wersji dowodzenia SdKfz 251/6 z 1944 roku, którym jeździł generał von Saucken.

No, ale to nie był pojazd, który "pokazywał się" na pierwszej linii.

• Like 1
  • Thanks 1

1 godzinę temu, Merten napisał:

...Swoją drogą ciekawe ile w rzeczywistości Schutzenpanzerów wersji A dotrwało do czasu przemalowania ich na Dunkelgelb?

Tak naprawdę znam w tak późnym malowaniu tylko zdjęcie pojazdu w wersji dowodzenia SdKfz 251/6 z 1944 roku, którym jeździł generał von Saucken.

No, ale to nie był pojazd, który "pokazywał się" na pierwszej linii.

Dziękuję :)  

Co do malowania - ja jestem miernym modelarzem w tym temacie: jak jakieś malowanie w instrukcji się podoba, to takie robię :)  Tu  instrukcja revellowska podaje właśnie '44...

PS. tak, gąski gumowe. Uznałem, że skoro ma być dosyć mocno uwalany w błocie, to szkoda wydawać (więcej niż na sam model) na friule do niego :szczerbol:  One były w o wiele gorszej kondycji - sporo tych gumowych nadlewek oczyściłem :lajkonik:

Tak patrząc na model do twoich malunków ciężko się przyczepić :super: Pozostają kwestie merytoryczne bo jak lewa strona wygląda w miarę ok to prawa nie współgra bo brak rowu, kamienia czy drzewa do takiego napięcia gąski. Podstawka fajna :piwo: 

• Thanks 1