GrzegorzM Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Bardzo dobry model, Airfix wskoczył nim na kolejny etap rozwoju zestawów w skali 1/48. Jedyne na co musiałem uważać przy budowie to...moje stare przyzwyczajenia z prostszych modeli . Może jeszcze trochę zaskoczyć masa całego samolotu i związana z nią konieczność obciążenia jego przedniej części, by model nie "siadał" na ogonie. Instrukcja i podział technologiczny uczciwie pomagają w tej kwestii przewidując miejsca, gdzie można umieścić ciężarki. Sam samolot wygląda może nieco niezwykle, ale jednocześnie bardzo ładnie wpisuje się w charakterystyczny rys brytyjskiego lotnictwa z l.50/60-tych. W tamtym czasie brytyjskie samoloty trudno było pomylić z konstrukcjami z innych krajów. Poza tym to maszyna do walki z okrętami podwodnymi i jednocześnie przystosowana do używania na lotniskowcach, te sprawy w jakiś sposób determinowały konstrukcję, podobnie jak nowe, nietypowe rozwiązania w układzie napędowym. Model pomalowany farbami Vallejo Model Air 71.110 i 71.302 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Faktycznie, niezwykła konstrukcja. I chyba dość spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca (edytowane) Ładny , ale czy pan Airfix pomyślał żeby zrobić kręcące się śmigiełka? Przeciwbieżny system fajnie pracuje jak się dmucha Edytowane 20 Lipca przez zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 20 Lipca Autor Share Napisano 20 Lipca 7 minut temu, zloty napisał: Ładny , ale czy pan Airfix pomyślał żeby zrobić kręcące się śmigiełka? Przeciwbieżny system fajnie pracuje jak się dmucha Moje się kręcą za pomocą palców, w dowolne strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Lubie takie "zmutowane " samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Niezły dziwak ale fajnie, że go pokazałeś. Rondle nie za czyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Świetny model. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Brzydal ale bardzo fajny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 22 Lipca Share Napisano 22 Lipca Ładna robota, to faktycznie dość udany model Airfixa. No i całkiem ciężki. W dziób mojego, żeby usiadł poprawnie, władowałem ponad 80g ołowiu. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca W dniu 20.07.2024 o 21:44, zaruk napisał: Niezły dziwak ale fajnie, że go pokazałeś. Rondle nie za czyste? Możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września Robi wrażenie ! Spore samolocisko ! Fajnie zrobiony model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi