Skocz do zawartości

Scania R500 Atelier Black & White

Bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 164
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Tak mi wpadło teraz do głowy co do sugerowania malowań, że na v8power.nl możesz zerknąć :

Dokładnie tu www.v8power.nl/inhoudalbum2007.php?albumnummer=63

Dużo, ciekawych malowań.

Pozdr.Krystian

v8power.nl

Tą stronkę oglądałem paręnaście razy ,ale warta jest przypomnienia może coś jeszcze znajdę ...

Ale i tak postanowione jest na opcje nr.2

Dzięki chłopaki

Pozdrawiam.

Bilonzo jest już po sklejeniu, powstało z 10 opon zanim nauczyłem się robić je dobrze, a to była pierwsza i najlepiej widać, miejsce sklejenia.

Edytowane przez Gość

Bilonzo jest już po powstało z 10 opon

Truckerek błagam Cię zacznij pisać po Polsku, bo Twoje posty stają się co raz to mniej zrozumiałe.

Witam. Prace przy Scani idą małymi kroczkami do przodu ... Wczoraj ''bawiłem'' się w klejenie spojlerów kabiny . Wszystko ładnie poklejone , oszlifowane ,więc w sobotę będę kładł podkład . I tu w sprawie podkładu pytanko do Was : Podkładem malujemy tak samo jak zwykłym lakierem ? Tzw. Dwie warstwy,przysłowiowe ''mgiełki'' i ostatnia trzeci grubsza ?

Malowanie kabiny planuję zrobić takie :

1234783.png

Felgi chromowane zastąpię felgami biało-czarnymi(SS) . W malowaniu podobnym do tych :

981400.jpg

Tylko moja koncepcja jest taka .

To 1234833.jpg pomalować na biało , a felgę na czarno 1234838.jpg

A tak teraz prezentuję się Scania :

1234752.jpg 1234786.jpg

Osłona przeciwsłoneczna :

1234789.jpg 1234791.jpg

A tu taki Scanio-Star :

1234795.jpg 1234798.jpg

Pozdrawiam.

Najpierw to usuń ten chrom

Spokojnie,spokojnie Te felgi co są na zdjęciach,może posłużą mi w innym projekcie. Do Scanii będę miał miejmy nadzieje nowe koła

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...

Siemka. Przy modelu jakiś większych efektów prac nie widać ,ale tak sobie patrząc na wnętrze "eRki'' pomyślałem że można to jakoś jeszcze urozmaicić , i w taki sposób powstały (nie wiem jak to nazwać ;) ) dywaniki ?

Tak było :

1192970.jpg

A tak jest teraz :

1252529.jpg 1252531.jpg

W kabinie radziłbym ci wykonać wycieraczki z dna plastikowej miseczki jednorazowej ma fakturę w kwadraty i nawet pasuje ,na pewno wygląda lepiej niż te odlane razem z podłogą .
(wycięte z tematu Scania 143m 500 Streamline - Italeri - 1:24 - autor Krzychu126)

Zobaczymy jak to będzie wyglądać ... Jeżeli jakoś w miarę przyzwoicie to i w mojej kabince też takie zrobię

P.S. A z czego najlepiej wykonać firanki przy szybach ???

Pozdrawiam.

No raczej ... Sorrki

Aaa , zapomniałem dodać że w tej chwili czekam na spreje do Scani . Brak akurat tych artykułów na stanie ...

Pozdrawiam.

Dzisiaj z nudów pomyślałem co by tu jeszcze dorobić/domalować do ''erki'' . Tak sobie patrząc na koła przednie a tylne coś mi tu nie pasowało ... W przodzie piasty są czarne a z tyłu chromowane ... Zdjąłem z bliźniaków opony z i pomalowałem na czarno tylne piasty oraz śruby Myślę że lepiej się taka kolorystyka prezentuję . A tu fotki :

No rzeczywiście teraz całość się prezentuje dużo lepiej z czarnymi wnętrzami

Dzień dobry. Od wczoraj pracuję nad lakierem w Scanii. Malowało się raczej dobrze ,wiadomo,idealnie nie jest ,ale i tak jestem zadowolony z efektu Teraz przez najbliższe dni będę malował elementy które mają być białe (grill,lusterka,itp.). Tak więc koniec gadania ,oto fotki :

1268851.jpg 1268854.jpg 1268856.jpg 1268860.jpg 1268863.jpg

Kabinę nie malowałem jeszcze bezbarwnym,ponieważ mam mały dylemat Czy posklejać wszystko do ''kupy''(z białymi elementami wykończenia) i pomalować bezbarwnym ,czy wszystko osobno ''psiknąć'' połyskiem ,i potem skleić

P.S.A wczoraj dostałem opony i felgi ,od kolegi eKrystian,któremu chciałem bardzo z tego miejsca podziękować Od razu zostały wycięte tylne piasty,i poszły do kreta . Tak więc maluję ,tnę , kleję

1268887.jpg

Wszystkim życzę Wesołych i Spokojnych Świąt

Pozdrawiam.

Tylko uważaj jak będziesz malował białe elementy lakierem bezbarwnym żeby nienałożyć za grubej warstwy bo wtedy elementy lekko zżółkną

Ok. Dzięki za wszystkie informacje

P.S. A jeszcze jedno bo nie jestem jeszcze tego pewien ... Kalki też nakleić przed malowaniem bezbarwnym ?

Wesołych Świąt

Pozdrawiam.