fliper_nx Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 1 opcja z białym dachem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Tak mi wpadło teraz do głowy co do sugerowania malowań, że na v8power.nl możesz zerknąć : Dokładnie tu www.v8power.nl/inhoudalbum2007.php?albumnummer=63 Dużo, ciekawych malowań. Pozdr.Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 v8power.nl Tą stronkę oglądałem paręnaście razy ,ale warta jest przypomnienia może coś jeszcze znajdę ... Ale i tak postanowione jest na opcje nr.2 Dzięki chłopaki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Moim zdaniem opcja 1 jest ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Bodzio bodzi tak sam, tak zrobiłem, wyglada tak o niebo lepiej a foto mam proszę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Truckerek93, mam nadzieję, że ta opona jest jeszcze przed sklejeniem? . Ja wybrałbym opcję 1, jeśli chodzi o malowanie oczywiście . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 (edytowane) Bilonzo jest już po sklejeniu, powstało z 10 opon zanim nauczyłem się robić je dobrze, a to była pierwsza i najlepiej widać, miejsce sklejenia. Edytowane 3 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Bilonzo jest już po powstało z 10 opon Truckerek błagam Cię zacznij pisać po Polsku, bo Twoje posty stają się co raz to mniej zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Poprawione, sprawdz czy może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Poprawione, sprawdz czy może być?? Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam. Prace przy Scani idą małymi kroczkami do przodu ... Wczoraj ''bawiłem'' się w klejenie spojlerów kabiny . Wszystko ładnie poklejone , oszlifowane ,więc w sobotę będę kładł podkład . I tu w sprawie podkładu pytanko do Was : Podkładem malujemy tak samo jak zwykłym lakierem ? Tzw. Dwie warstwy,przysłowiowe ''mgiełki'' i ostatnia trzeci grubsza ? Malowanie kabiny planuję zrobić takie : Felgi chromowane zastąpię felgami biało-czarnymi(SS) . W malowaniu podobnym do tych : Tylko moja koncepcja jest taka . To pomalować na biało , a felgę na czarno A tak teraz prezentuję się Scania : Osłona przeciwsłoneczna : A tu taki Scanio-Star : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Najpierw to usuń ten chrom bo raczej ciężko się maluje na chromie. I zeszlifuj tą pierwszą częśc felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Najpierw to usuń ten chrom Spokojnie,spokojnie Te felgi co są na zdjęciach,może posłużą mi w innym projekcie. Do Scanii będę miał miejmy nadzieje nowe koła Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Siemka. Przy modelu jakiś większych efektów prac nie widać ,ale tak sobie patrząc na wnętrze "eRki'' pomyślałem że można to jakoś jeszcze urozmaicić , i w taki sposób powstały (nie wiem jak to nazwać ;) ) dywaniki ? Tak było : A tak jest teraz : W kabinie radziłbym ci wykonać wycieraczki z dna plastikowej miseczki jednorazowej ma fakturę w kwadraty i nawet pasuje ,na pewno wygląda lepiej niż te odlane razem z podłogą . (wycięte z tematu Scania 143m 500 Streamline - Italeri - 1:24 - autor Krzychu126) Zobaczymy jak to będzie wyglądać ... Jeżeli jakoś w miarę przyzwoicie to i w mojej kabince też takie zrobię P.S. A z czego najlepiej wykonać firanki przy szybach ??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Bodzio chodzi Ci raczej o zasłonki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Bodzio chodzi Ci raczej o zasłonki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 No raczej ... Sorrki Aaa , zapomniałem dodać że w tej chwili czekam na spreje do Scani . Brak akurat tych artykułów na stanie ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Szkoda ze nie zmieniłeś kierownicy, podobno od Dafa są podobne. A co do całości wygląd ciekawie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Dzisiaj z nudów pomyślałem co by tu jeszcze dorobić/domalować do ''erki'' . Tak sobie patrząc na koła przednie a tylne coś mi tu nie pasowało ... W przodzie piasty są czarne a z tyłu chromowane ... Zdjąłem z bliźniaków opony z i pomalowałem na czarno tylne piasty oraz śruby Myślę że lepiej się taka kolorystyka prezentuję . A tu fotki : No rzeczywiście teraz całość się prezentuje dużo lepiej z czarnymi wnętrzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Dzień dobry. Od wczoraj pracuję nad lakierem w Scanii. Malowało się raczej dobrze ,wiadomo,idealnie nie jest ,ale i tak jestem zadowolony z efektu Teraz przez najbliższe dni będę malował elementy które mają być białe (grill,lusterka,itp.). Tak więc koniec gadania ,oto fotki : Kabinę nie malowałem jeszcze bezbarwnym,ponieważ mam mały dylemat Czy posklejać wszystko do ''kupy''(z białymi elementami wykończenia) i pomalować bezbarwnym ,czy wszystko osobno ''psiknąć'' połyskiem ,i potem skleić P.S.A wczoraj dostałem opony i felgi ,od kolegi eKrystian,któremu chciałem bardzo z tego miejsca podziękować Od razu zostały wycięte tylne piasty,i poszły do kreta . Tak więc maluję ,tnę , kleję Wszystkim życzę Wesołych i Spokojnych Świąt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Ja się nie znam, ale chyba lepiej w całości bo równiej położysz(jeżeli zrobi to różnice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Kolego posklejaj cała kabina oprócz szyb i ja pryśnij na końcu powklejaj szyby i złącz ją w całość!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Bodzio złóż białe i dopiero polakieruj. Bezbarwny pogrubi powłokę i potem części mogą nie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Tylko uważaj jak będziesz malował białe elementy lakierem bezbarwnym żeby nienałożyć za grubej warstwy bo wtedy elementy lekko zżółkną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Ok. Dzięki za wszystkie informacje P.S. A jeszcze jedno bo nie jestem jeszcze tego pewien ... Kalki też nakleić przed malowaniem bezbarwnym ? Wesołych Świąt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi