Zderzak Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Bardzo fajnie. Ładnie silnik wygląda i cała rama. Czekam na dalsze efekty, a przede wszystkim na malowanie kabiny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Zgadzam się z przedmówcą. Części prezentują się rewelacyjnie. Czekamy na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Dzień dobry. Dzisiaj skończyłem silnik . Został wmontowany na stałe do ramy .Jedynie brakuje w nim filtru powietrza , który czeka na pomalowanie połyskiem.Przyklejony został tak że układ wydechowy. Dzisiaj zdecydowałem się na kolorystykę. Środek otrzyma czarno(mat)-beżowe malowanie.Na razie mam pomalowane wszystko czarnym matem . Tak więc przez najbliższy czas będę pracował nad wnętrzem. A oto fotki silnika : I w końcu przymiarka kabiny : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 A czy kabinka będzie malowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Piękny silnik i pomysł wszystko pięknie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 A czy kabinka będzie malowana Czytaj dokładnie wystarczy zobaczyć na pierwszą strone co Bodzio napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 A czy kabinka będzie malowana Jasne że tak .Tą fotkę zrobiłem żeby ogólnie zobaczyć jak kabina komponuję się ramą. Ale do malowania kabiny jeszcze daleka droga ... Chyba w święta Bożego Narodzenia będę przy niej kombinował (więcej wolnego czasu - lepsze efekty działania ) , muszę jeszcze dokupić parę niezbędnych rzeczy do maskowania(taśma itp.). I myślę że przed świętami do zbieram jeszcze trochę więcej kaski i zakupie do Scani naczepę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Cześć. Tak więc wczoraj zostało pomalowane wnętrze Scani na czarny mat. A oto fotki : Ten beżowy element został pomalowany i włożony na próbę . W wnętrzu pojawią się 2x Fotele (beżowe) , deska rozdzielcza (beżowa) z czarno-beżową kierownicą , beżowe poręcze,białe leżanki i coś może jeszcze \ To co pisałem w poście wyżej o planach co do malowania ... Tak więc w najbliższym czasie jak tylko skończę wnętrze zacznę malowanie kabiny .Spreje,i narzędzia już zakupiłem do pomalowania(oprócz nowego Trailera i foli chromowanej,bo te dwie rzeczy raczej nie nadają się do malowania ) . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Kolejny post pod postem ... Pracę nad wnętrzem oceniam gdzieś na 60 % , wystarczy wszystko powklejać gdzieniegdzie coś podmalować i wnętrze będzie skończone Wczoraj pomalowałem także zbiornik paliwa,wyszło chyba nawet przyzwoicie ... Tylko nie wiem czy malować obejmy na czarno . Moim zdaniem bez tych czarnych ''pasków'' wygląda też dobrze . Ale znając Was zmusicie mnie do ich pomalowania Do ramy przykleiłem parę srebrnych drobiazgów:blachę ryflowaną itp. oraz filtr powietrza . Maluje na czarny połysk tylne nadkola , schodki (te które znajdują się koło zbiornika paliwa.Jeszcze dzisiaj posklejałem zderzak do kupy oraz ponownie zaszpachlowałem w niektórych miejscach kabinę. A oto fotki dzisiejszych zmagań : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Witam. Przez ten weekend pracowałem nad wykończeniem wnętrza . Wszystko już posklejane do kupy . Myślę jeszcze jak urozmaicić wnętrze mojej Scani. Z nudów dzisiaj dorobiłem obejmy na zbiornikach powietrza i zbiorniku paliwa .W kabinie zainstalowałem kabelek i gruchę od CB oraz zrobiłem taki sobie laptop (na próbę).W środku pojawi się jeszcze tabliczka z napisem Scania i emblemat Scani.A oto fotki (sorrki za jakość ): A to coś podobne do laptopa pojawi się w kabinie , tylko wykonam go jeszcze raz (ładniej ): Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Kolorystyka wnętrza jest ładna, opaski oraz łączenia zbiornika wyszły świetnie, natomiast mi do gustu nie przypadł zielony przewód od CB radia, nijak nie pasuje do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Przed chwilą skończyłem boczki drzwi : A tu pomalowane na czarny,połysk tylne nadkola: Oraz ''tabliczka'' , która pojawi się na desce rozdzielczej,przy szybie : Tak więc plan na przyszłość mam taki : Kupić podkład i jeszcze jedną puszkę czarnego spreju i zacząć malować kabinę itd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Zgadzam się z kolegą Szałek_CMG, przewód do gruchy od CB powinien być czarny (nie widziałem jeszcze innego koloru), a dodatkowo jest za gruby i za duże oczko. Zobacz jak ja zrobiłem - jest u mnie zrobiony z drutu z zestawu akcesoriów - przewód do podłączenia naczepy do konia, jednak bez izolacji i zwijany na szpilce. Poza tym OK. Mogłeś też podnieść górną leżankę, aby była już w globie, jak jest w oryginale - wysokość z instrukcji to błąd Italerki (a raczej uproszczenie). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Zgadzam się z kolegą Szałek_CMG, przewód do gruchy od CB powinien być czarny Ok.Tak więc przerobie ten przewód od CB,na właściwy kolor i grubość . Mogłeś też podnieść górną leżankę A leżankę już niestety zostawię tak jak jest ... Dzięki panowie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Idziesz w dobrym kierunku ciekawie to wygląda. Czekam na kabiną jak będzie już po malowaniu. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Zauważyłem, że dość często pojawia się ten błąd z kablem od mikrofonu CB. Wytłumaczenie jest bardzo proste- ten kolorowy przewód który często zwisa za szybą, to jest przewód od powietrza. W kabinie jest taki zawór od powietrza (nie zawsze) do którego podłącza się wąż i pistolet do przedmuchiwania. Jest to najlepsze narzędzie do sprzątania wnętrza samochodu szybko i efektywnie A wąż, żeby się gdzieś nie walał, po prostu czasem się wiesza gdzieś na górze, a czasem odkręca po użyciu. Zależy od kiermana Wnętrze bardzo ladne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Tak,wiem że istnieje taki ''bajer'' do sprzątania ,ale to domyślnie miał być rzeczywiście kabel od CB . Dzisiaj siadłem sobie tylko na chwile przy modelu by poprawić ten błąd ,no i efekt chyba lepszy(kabel jeszcze nie jest finalnie skończony) : A tu takie porównanie . Stary ''pręt'' vs ''drucik'' A mam takie pytanko do Was . Czy ten zielony przewód był by odpowiedni do zrobienia przewodów które podpina się do naczepy ? Za wszelakie info dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Noooo, CB teraz masz wypas Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 CB wygląda teraz bardzo elegancko. Ten zielony kabelek nadawłby się do zrobienia przewodów do podłączenia naczepy, tyle tylko, że musiałbyś go przemalować, bo z tego co się orientuję to są trzy kable (czarny, czerwony i żółty). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 paffko dobrze się orientujesz 1 czerwony 1 żółty i 3 czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Teraz elegancko wygląda CB w porównaniu z tamtym. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 No CB teraz wygląda o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Witam. W ten weekend udało mi się tylko zrobić te rzeczy : -Dokleić zbiornik paliwa do ramy, -Dokleić tak że schodki No i to by było na tyle... Teraz jak tylko skończę finalnie wnętrze zabieram się za malowanie kabiny , ale muszę zrobić małe zakupy w modelarskim . Mam takie pytanko do Was , czy jak bym chciał kupić jedną rzecz w sklepie internetowym (tu dokładnie chodzi mi o taśmę Tamiya ) to czy też płaci się się to 12zł (priorytet),czy też może mniej Za wszelkie info A oto takie poglądowe fotki jak Scania prezentuję się na dzień dzisiejszy : To do zobaczenia wkrótce Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Rama wygląda całkiem fajnie! Dobra robota. Za przesyłkę płacisz tyle samo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Listopada 2008 Autor Share Napisano 29 Listopada 2008 Dzisiaj z nudów pomyślałem co by tu jeszcze dorobić/domalować do ''erki'' . Tak sobie patrząc na koła przednie a tylne coś mi tu nie pasowało ... W przodzie piasty są czarne a z tyłu chromowane ... Zdjąłem z bliźniaków opony z i pomalowałem na czarno tylne piasty oraz śruby Myślę że lepiej się taka kolorystyka prezentuję . A tu fotki : Zamieszczam również zdjęcie układu wydechowego Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi