aProdi Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Z braku czasu, weny, zapału i zacięcia do skończenia rozgrzebanych modeli kupiłem sobie tytułowego Babsa. Dziwnym zbiegiem okoliczności udało mi się go skończyć w 2 miesiące, co jest w moim przypadku rekordem świata. Model muszę przyznać jest doskonały. Składa się jak klocki lego. Wszystko pasuje idealnie, części zaprojektowane są z głową i widać, że ktoś przemyślał każdy najdrobniejszy szczegół. No prawie każdy. Jedyną rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę jest wklejanie bocznych okien w kadłubie, które jeżeli zostaną wklejone tak jak ja to zrobiłem - już po zamknięciu kadłuba, nie wyglądają najlepiej. Myślę, że należało to zrobić wcześniej, bo wtedy łatwiej byłoby zapanować na powierzchnią kadłuba. Drugim i chyba ostatnim minusem jest szklarnia. W tym modelu aż się prosi o jej otwarcie. Niestety producent nie daje takiej możliwości. A na rynku brak alternatywy. Model prosto z pudła, dodałem jedynie pasy od Edka i nity, z braku planów wg własnego pomysłu. Całość malowana farbami Gunze, brudzone, z założenia delikatnie olejami. Wszystkie oznaczenia od masek własnej produkcji. Kabina i oszklenie maskowana Montexem (niestety projekt Montexa jest chyba do innego modelu - mniej więcej połowa masek przeznaczonych do maskowania szklarni nie pasuje i wymaga korekt). Zapraszam do galerii: 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Ciekawa konstrukcja, która rzadko pojawia w galeriach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Wygląd bardzo ładnie, ciekawa zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia (edytowane) Rzadka model, podoba mi się Edytowane 31 Sierpnia przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Bardzo fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aProdi Napisano 1 Września Autor Share Napisano 1 Września Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Cieszę się, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września Rzadki ptaszek na forum. Fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 2 Września Share Napisano 2 Września Chwytający w oko, nie jestem fanem śmigieł, ale coś przykuło oko. A powiedz ze szklarnią coś robiłeś, że ma taką fajną tęczę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aProdi Napisano 2 Września Autor Share Napisano 2 Września To jest efekt zupełnie niezamierzony. Do zdjęć używałem filtra polaryzacyjnego i wyszło na to, że jak udało się zlikwidować odblaski to wyskakiwała tęcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi