Skocz do zawartości

[W] Magach 6 Bet Gal Batash 1/35 Meng

Barthass

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Barthass napisał:

musze kupić nowy i w końcu porządny aerograf i potrenować na złomie, stary chinol wyzionął ducha, niestety podczas malowania Pumy 😕 

Się nie zastanawiaj...

Procon.thumb.jpg.e25a33529f0f228547658cd542b4cea5.jpg

30 minut temu, zaruk napisał:

Się nie zastanawiaj...

W myślach mi czytasz, dokładnie ten model chcę kupić.

45 minut temu, marcolagu napisał:

Piękna praca!! Nie mogę się doczekać końca. Tak dla informacji, nakpadon na zdjęciu zamieszczonym przez bulik58 jest mój...

(google translated...)

Grazie mille! Beautiful work with this Nakpadon, do You have more pictures of Your model (if yes, please send me PM)? I want to start my build as soon as the White Oak will release a conversion set. I tink I remember You and Your work from IDF Modelling (ex IDF-In-Scale) forum, You was a member or my memory is bad? :)

• 1 month later...
Napisano (edytowane)

Cześć! Udało mi się odkopać mój wątek :) W końcu znalazłem chwilę czasu i zamontowałem nowe liny holownicze na kadłubie i tym samym zakończyłem montaż, tak prezentuje się całość, lufa półcalówki powinna być równoległa z armatą, ale cała osłona jarzma jest założona na sucho i dopiero na zdjęciach zauważyłem, że całość lekko opada. 

b2V9fCx.jpeg

ICHxPuP.jpeg

nBwoKvn.jpeg

4mxY5dy.jpeg

H2rJBZm.jpeg

IdiU4qC.jpeg

VtZWQtj.jpeg

sfpWtoE.jpeg

EVplFUC.jpeg

hYwkk8Z.jpeg

l03v82f.jpeg

CgLdyes.jpeg

Edytowane przez Barthass
  • Like 11

Razem z australijskim Centurionem z innego wątku są to dla mnie dwa najbardziej inspirujące modele ostatnich miesięcy.

• Like 1

No powiem szczerze że ja bym się zastanowił czy nie zostawić surowego modelu bo prawdziwy delikates. Chyba nigdy nie widziałem gotowego modelu w stanie surowym na desce ozdobnej. Ciekawie by wypadał przy pomalowanych modelach. Ale ogólnie pomalowany też będzie cieszył oko 😉

• Like 1

10 godzin temu, Lipstein napisał:

Razem z australijskim Centurionem z innego wątku są to dla mnie dwa najbardziej inspirujące modele ostatnich miesięcy.

Dzięki bardzo! No nie powiem,  zestawienie razem z Centurionem to wyróżnienie dla mojej pracy, też strasznie mi się podoba model i podziwiam ogrom pracy włożonej przez Jamata. 

9 godzin temu, SnajperTBG napisał:

No powiem szczerze że ja bym się zastanowił czy nie zostawić surowego modelu bo prawdziwy delikates. Chyba nigdy nie widziałem gotowego modelu w stanie surowym na desce ozdobnej. Ciekawie by wypadał przy pomalowanych modelach. Ale ogólnie pomalowany też będzie cieszył oko 😉

Uwierz mi, że najchętniej bym go nie malował bo kompletnie nie lubię i nie czuję malowania, ale to niestety zło konieczne i po odstaniu chwili na półce w takiej formie wleci do lakierni :)

8 godzin temu, Mariusz 72 napisał:

Tylko ta plandeka nie :)

Tak serio to imponująca robótka.

Ajj, kłuje w oczy ta plandeka :) Przy następnej okazji już popracuje nad tym, na szczęście następny model w kolejce nie będzie miał żadnej plandeki :)

22 minuty temu, patrykd napisał:

Mam nadzieje ze malowanie bedzie na tym samym poziomie co skladanie modelu. 

No raczej. Piękna, czysta robota. Serce rośnie.

• Like 1

Barthass, pomaluj połowę, serio. Nie widziałem jeszcze nigdy tak wyeksponowanego modelu. Jeśłi mogę zasugerować przy takim pomyśle, nie rób ostrego przejścia pomiędzy częścią surową i malowaną, żeby było widać np. podkład.

• Like 2

Dziękuję za pozytywny odbiór mojej pracy :)

8 godzin temu, patrykd napisał:

Mam nadzieje ze malowanie bedzie na tym samym poziomie co skladanie modelu. 

Ja też :) 

7 godzin temu, Lipstein napisał:

Barthass, pomaluj połowę, serio. Nie widziałem jeszcze nigdy tak wyeksponowanego modelu. Jeśłi mogę zasugerować przy takim pomyśle, nie rób ostrego przejścia pomiędzy częścią surową i malowaną, żeby było widać np. podkład.

Nie powiem, kusząca propozycja, ale jednak jestem tradycjonalistą w tych sprawach i pójdzie w całości pod farbę.

10 godzin temu, piotrkur napisał:

A co knujesz?

Takie paskudztwo:

7056441589fe5b77.jpg.51958f936b192d9749d79f98809787e2.jpg