Skocz do zawartości

Projekt grupowy- Niemieckie Schnellboot'y 1/350

Szydercza Gała

Rekomendowane odpowiedzi

zauważam pewne podobieństwo;) dzięki, rączki i pokrętła dodamy w postprodukcji 😉

Edytowane przez laskonogi

• Super Moderator

Dzień dobry.

Kolor red wymieszany z hull red i nałożony na burty.

W późniejszym czasie lekkie poprawki między tymi relingami zrobię. 

Gołym okiem wygląda to ok, a na zdjęciach coś tam jeszcze jest nie równo.

ouPWcbG.jpeg

sXK67ak.jpeg

jU82NDa.jpeg

oQw4V8a.jpeg

u53gN5G.jpeg

• Like 5

Houston mamy problem - wyszło mi że nie dysponuje dwoma broncowymi zestawami blach ... a to powoduje ze ciężko będzie strzelić dwa w tym samym typie - a może ktoś ma do odstąpienia :) ... 

czy przepisy dopuszczają aby prócz bohatera na winietce była także inna udka np Kriegsfischkutter?  wychodzi mi ze w 2 i 4 flotylli we Francji stacjonowali razem ? 

Godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

Rob co chcesz i tak nie skonczysz.... jak zawsze :haha:

az z takim defytyzmem poczekaj do  połowy :)

Przepraszam za kłaki na zdjęciach. Muszę zainwestować w mocniejszOM lupę. Dzisiejsze 15 minutUF. Jeszcze będę doklejał jakieś śmieci. Podłoga za krótka więc trzeba będzie, rozumISZ,  wydłużyć.

DSC01241.thumb.JPG.60f788b33098938dec21ff63e5efdfec.JPGDSC01236.JPG.60467755cacefca4aaa0f7a184a4fe68.JPG

DSC01240.JPG.0d0cf902a5f17395d06fe8f9991f9513.JPGDSC01237.thumb.JPG.b4395e31167aaacfc9ab829cf23d736d.JPG

• Like 3

Zostało szlifowanie szpachli, doklejenie ścianek i ewentualne korekty spasowania z kadłubem. Temat tego przerostu formy nad treściOM uważam za zamknięty. Czas na zwillinga którego mnie się kompletnie nie chce robić. Może zamiast tego ogolę resztę pokładu i dorobię te "nosze" na torpedy.

DSC01245.JPG.6db7626207f94e56ec1c5c2b87add100.JPGDSC01244.JPG.79f5138ff17d4e2adb1aaaa2e52dcf14.JPGDSC01242.JPG.6a869006f81827a387c65fd2893d0b85.JPG

Edytowane przez Lipa
  • Like 6

no grubo nie powiem - wyszło zajebiście trzeba bedzie pokazywać pod odpowiednim kątem :), swoją drogą te moje 3d gluty mogą sie schować :) piknie to wyszło 

Edytowane przez laskonogi

5 godzin temu, laskonogi napisał:

no grubo nie powiem - wyszło zajebiście trzeba bedzie pokazywać pod odpowiednim kątem :), swoją drogą te moje 3d gluty mogą sie schować :) piknie to wyszło 

Bez przesady:oops:. Mój glut różni się od Twojego tym , że jest opanierowany jakimiś śmieciami. Wygląda kolorowo i ciekawie ale jest, delikatnie mówiąc, mocno koślawe.Podoklejaj jakieś detale i TEŻ będzie dobrze:super:. Zalecałbym też malowanie tego osobno by wkleić już złeteringowane na miejsce:wink: Najbardziej to mnie się nie podoba u Ciebie ten próg-będzie widać. Zaszpachluj.

3 godziny temu, Lipa napisał:

Najbardziej to mnie się nie podoba u Ciebie ten próg-będzie widać. Zaszpachluj.

tu do gotowego jeszcze daleko 😉

• Like 2

Nadszedł ten dzień by ścisnąć pośladki i zrobić tego cwellinga. Tak mocno, że można rozłupywać orzechy włoskie. HE HE, rozumISZ?

Na zdjęciach widzę, że atrapa tarczy musi dostać trochę surfacera jako szpachli. Jedna lufa jest krUtsza o grubość blachy z puszki po piwie ale już olewam.

1.JPG.8affa9aa484d1beb97de197d6c685ca7.JPG

2.JPG.f2c1ed82ac822042902d55d72262b4c3.JPG

3.JPG.b23532954e3351fec445ebd66199d07a.JPG

• Like 3

Ależ nam się tu wspUłmodelarska atmosfera zrobiła:wink: 

Chyba nawet podobne takie... CZymadełko odetnę jak będę miał pokrętło, które 20 minutUF temu zepsułem i przykleję resztę śmiecia.

DSC01259.thumb.JPG.e47bd5d2d38aa814f3f891d2fe845379.JPGDSC01258.JPG.78b691411a34e6abf2a60d246ca8af8e.JPG

• Like 4

• Super Moderator

Ahoj.

Taki mały przegląd

LDocjcK.jpeg

UheAK7o.jpeg

Robię S-204 "Lang", 4th S-boot Sflotillen, English Channel 1944-1945

Tak przeglądałem prasę o schnellboot'ach i zobaczyłem, że ten model z pumą miał zakryte burty.

Nie wiem czy cały czas służby, ale na zdjęciu ma. 

Nie będę odrywał tych co są na modelu, tylko chyba dorobię te "brezentowe" osłony.

Mimo iż blaszki są z zakrytymi burtami, to myślę, że zrobione będą lepiej wyglądały niż z blachy.

r7l6QZA.png

fySYUzQ.png

• Like 3