Szydercza Gała Posted September 15 Share Posted September 15 (edited) Ogłaszamy dla wszystkich zainteresowanych projekt grupowy. Temat jak w tytule - w projekcie mogą brać udział modele Schnellbootów w skali 1/350 Budowa rusza 1 listopada 2024 , zakończenie projektu następuje 28 lutego 2025, albo wtedy kiedy zostaną ukończone ostatnie modele projektu Nie ma ograniczeń w kwestii wszelkich gotowych konwersji i dodatków. Oczywiście mile widziany wkład własny. Nie ma ograniczeń co do okresu i kamuflażu. Nie ma ograniczeń w kwestii prezentacji (winiet/dioram) przy zastrzeżeniu, że ścigacz jest najwiekszym okrętem na nich występującym. Wszystkie warsztaty prowadzimy w obecnym wątku żeby nie zaśmiecić działu okrętowego pokaźną ilością niemieckich ścigaczy. Komentarze i uwagi do poszczególnych postów zamieszczamy z opcją cytowania lub po prostu z hashtagiem # przed nazwą użytkownika. (przykład: #Użytkownik X - pięknie, #Użytkownik Y- nieładnie). Powyższy regulamin jest ostateczny i nie podlega negocjacjom. W ramach ułatwienia startu w PROJEKCIE, garść podstawowych informacji: 1. Model. Tu drogi są cztery: Bronco, pierwszy wypust z serii z ????. Zestaw Trumpeter, pierwszy wypust z serii z 2009. Zestaw Aoshima, pierwszy wypust z serii 2019. Zestaw WEM, pierwszy wypust z serii ????. Zestaw 2. Dodatki, o ile wiem, nie ma żadnego dedykowanego zestawu do żadnego z nich, także trzeba zaczerpnąć dłonią w pudle z odpadami Zapraszamy do udziału!! Edited October 20 by Szydercza Gała 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted September 15 Share Posted September 15 Dodatki S-100 Class Schnellboot - Wooden Deck Bronco NB5004 ArtwoxModel 1:350 AW10104 2014 New tool PE 35127 S-Boats White Ensign Models 1:350 PE 35127 2001 New tool Multi-topic (6) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 15 Author Share Posted September 15 O widzisz, wchodzisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted September 15 Share Posted September 15 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: zakończenie projektu następuje 30 lutego 2025 Czyli nigdy ? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 15 Author Share Posted September 15 No przecież napisałem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 15 Share Posted September 15 to ja jeszcze dodam że z "dodatków" są z tego co kojarzę w 350 od Mastera lufki do Flaka 37mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted September 15 Share Posted September 15 Pierwszy ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 15 Author Share Posted September 15 (edited) Mówi się PIERSZY, a poza tym to JA byłem PIERSZY. Ty możesz co najwyżej być drÓgi Dodam jeszcze że mam Bronco i nie będę nawet próbował szukać tego zestawu WEM-u, wszystko co trzeba wyrzezbie z kSZakUF i rozprutych owiec Edited September 15 by Szydercza Gała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted September 16 Share Posted September 16 5 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Mówi się PIERSZY, a poza tym to JA byłem PIERSZY. Ty możesz co najwyżej być drÓgi Dodam jeszcze że mam Bronco i nie będę nawet próbował szukać tego zestawu WEM-u, wszystko co trzeba wyrzezbie z kSZakUF i rozprutych owiec Drógi to nie chce być. Mogę być CZeCI jak już bronco w koszyku. Zastanawiam się czy z moim doświadczeniem nie powinienem wziąć - nomen omen - trzech egzemplarzy:D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted September 16 Share Posted September 16 CZeci. Zawsze jeden rozgrzebany wincYj 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 16 Author Share Posted September 16 ZUCH, takich ludzi nam CZeba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyhunter Posted September 16 Share Posted September 16 Jak sama nazwa projektu wskazuje, to będzie szyPka Utka, więc projekt nie zajmie dużo czasu. Bardziej mnie martwi ile czasu zajmie mi zrobienie połowy stoczni coby dodać jakieś tło do łódki 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sampo Posted September 16 Share Posted September 16 Jakby założyciel wątku się zlitował i wykreślił "niemieckie" to ja bym się podłączył z reprezentacją z drugiej strony kanału Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 16 Share Posted September 16 Godzinę temu, chudyhunter napisał: .....zrobienie połowy stoczni coby dodać jakieś tło do łódki DAJESZ ! tu masz pięknego S-225 w Brooklin Navy Yard : 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 16 Author Share Posted September 16 Sznelboty to sznelboty, a nie jakieśtam angliczańskie popierdółki, sorry ale NO GO 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyhunter Posted September 16 Share Posted September 16 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: DAJESZ ! tu masz pięknego S-225 w Brooklin Navy Yard I to jest piękne Można by zrobić diorame kończąc na moście w tle 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sampo Posted September 17 Share Posted September 17 8 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Sznelboty to sznelboty, a nie jakieśtam angliczańskie popierdółki, sorry ale NO GO Jak NO GO to pozostaje mi kibicować z drugiej strony kanału Z modeli Schenellbootów to są jeszcze żywiczne Atlantic Models (może to to samo co WEM?): ATNS 35012 (typ S80) ATNS 35010 (typ S10) Narrow Seas Range | atlanticmodels.net Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted September 17 Share Posted September 17 ło panie to ja wchodze poproszę o numerek startowy ... diorama z tym ustrojstwem chodzi mi od lat wiec w sam raz na kolejny projekt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 17 Share Posted September 17 tu macie Panowie fajną inspiracje : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted September 17 Share Posted September 17 (edited) Strzelił z zamkniętych wyrzutni? No chyba, że zepchnęli za burtę tą zapasową Edited September 17 by Lipa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted September 17 Share Posted September 17 (edited) 9 godzin temu, chudyhunter napisał: I to jest piękne Można by zrobić diorame kończąc na moście w tle Koniecznie dodaj jeszcze ze dwa pancerniki i lotniskowiec by wypełnić ten kawał pustej wody. Zrobiłbyś furorę w sieci tytułując dioramę "schnellboot" w takiej aranżacji Edited September 17 by Lipa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted September 17 Share Posted September 17 18 minut temu, Lipa napisał: No chyba, że zepchnęli za burtę tą zapasową nie to pewnie kumpla z zespołu - oni mieli takktykę wachlarza pewnie jeden był rajdowcem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted September 17 Author Share Posted September 17 (edited) 9 godzin temu, Sampo napisał: Jak NO GO to pozostaje mi kibicować z drugiej strony kanału Z modeli Schenellbootów to są jeszcze żywiczne Atlantic Models (może to to samo co WEM?): ATNS 35012 (typ S80) ATNS 35010 (typ S10) Narrow Seas Range | atlanticmodels.net Tak Atlantic wykupił WEM. Nie ma co spuszczać nosa na kwintę, mozesz kontrować nasze sznelboty, trzaskaj te swoje angliki równolegle, bedziesz miał motywację w postaci WROGA Edited September 17 by Szydercza Gała 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted September 17 Share Posted September 17 11 godzin temu, Lipa napisał: Strzelił z zamkniętych wyrzutni? No chyba, że zepchnęli za burtę tą zapasową a może spier.... od wrogiej torpedy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted September 18 Super Moderator Share Posted September 18 Model z Bronco i dodatek zamówiony. Zobaczymy jak będzie z czasem, ale myślę, że dam radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts