Grzes Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września (edytowane) Moja maksyma modelarska - skoro mam rozgrzebanych 100 projektów, to śmiało można rozpoczynać sto pierwszy Tytuł taki roboczy, bo jeszcze oficjalnego nie wymyśliłem. A wziął się stąd, że w jednym z działów Kolega @kopernik wrzucił poniższe zdjęcie: Urzekło mnie tak bardzo, że postanowiłem przerobić je w miniaturkę 1:72, co spróbuję poczynić. Dużo wyzwań, bo zwierzę, drewno, płótno - tego jeszcze nie robiłem i będę musiał się z tym zmierzyć. Ale takie wyzwania modelarskie lubię. Pierwsze zakupy poczyniłem jakiś czas temu (o czym pisałem w Projekcie grupowym "Szybowce"). Jest szybowiec: I zestaw z którego będzie konik: Bywalcy tematu o szybowcach wiedzą też, że podstawka poszła na pierwszy ogień... Edytowane 29 Września przez Grzes 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Września Autor Share Napisano 22 Września Informacja organizacyjna: 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Września Autor Share Napisano 22 Września Koniki zestawowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Podciągam Niewiadówkę ... 48 minut temu, Grzes napisał: Informacja organizacyjna: Podciągam Niewiadówkę ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Obserwujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Godzinę temu, Grzes napisał: Informacja organizacyjna Dobrze, że na żółtym tle, bo bym pominą jako zupełnie nieistotną informację Uczulam tylko kolegę, że pojawiły się nowe wytyczne warsztatowe - należy zadeklarować: co się chce osiągnąć, jaki cel przyświeca autorowi i na ile będziesz dążył do odzwierciedlenia oryginału pokazanego na fotce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Września Autor Share Napisano 22 Września 1 minutę temu, abtb napisał: pojawiły się nowe wytyczne warsztatowe - należy zadeklarować: co się chce osiągnąć, jaki cel przyświeca autorowi i na ile będziesz dążył do odzwierciedlenia oryginału pokazanego na fotce Czy został już określony wzór formularza? I czy trzeba wnosić jakieś opłaty, znaczki skarbowe, czy cóś... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września 16 minut temu, Grzes napisał: I czy trzeba wnosić jakieś opłaty, znaczki skarbowe, czy cóś... Grzesiu jak zwykle w takich przypadkach: Co łaska, ale przeważnie dają 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września Jak już pisałem, podstawka jest w załatwianiu Takie tam, w sumie nic specjalnego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Bardzo ładny pagórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września 7 godzin temu, Grzes napisał: Takie tam Bardzo przyzwoity wytwór rzemieślniczy Tylko czy aby nie za mały na taką ilość inwentarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Tutaj: Dzieci - chłopiec kibicujący (poza nr 7) | 99204807-72 | EMP | 1:72 (martola.com.pl) jest "harcerz", tylko czapkę i mundurek trzeba mu dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 2 godziny temu, abtb napisał: czy aby nie za mały na taką ilość inwentarzu Wstępna przymiarka była. Będzie w sam raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 41 minut temu, Wojtek59 napisał: Dzieci - chłopiec kibicujący (poza nr 7) | 99204807-72 | EMP | 1:72 (martola.com.pl) jest "harcerz", tylko czapkę i mundurek trzeba mu dorobić. Wojtku dzięki! Ale bardziej mi przypasował ten, bo jest w lekkim ruchu, no i fryzura bardziej harcerska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Zdjęcie tytułowe, wiadomo coś o lokalizacji ??? Mam wrażenie, że wykonano je na górze Chełm koło Goleszowa w pow. Cieszyńskim, tam była szkoła szybowcowa, nawet Franciszek Kępka tam trenował loty. Jeżeli to tam to chyba było by jeszcze dostępnych kilka zdjęć tego szybowca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 4 minuty temu, chorąży napisał: Zdjęcie tytułowe, wiadomo coś o lokalizacji ??? To musi się @kopernik wypowiedzieć, bo on je wynalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Pytam z ciekawości, o tej szkole nakręcono przed wojną film z wątkiem "sensacyjnym", nie pamiętam tytułu, jedynie scenę gdzie zamiana biegunów baterii zasilającej sztuczny horyzont doprowadziła do katastrofy szybowca, sprawca w wraku zamieniał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września I już sie nie wtrącam między "wódkę a zakąskę " acha, jest jeszcze zdjecie z budowy tego szybowca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września Chorąży, chylę czoła! A z takimi wtrąceniami to możesz być nawet zamiast wódki i zakąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września Autor Share Napisano 26 Września Dziś dotarł kolejny element - chłopiec, który zostanie harcerzem. Taaaki wielki: Na marginesie - świetny detal od Kolegi@Przemek Przybulewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Chłopak robiony na zamówienie ? W ofercie sklepu w tej skali nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września Autor Share Napisano 26 Września 3 minuty temu, kopernik napisał: Chłopak robiony na zamówienie ? W ofercie sklepu w tej skali nie występuje. Świeżynka Więcej możesz zobaczyć tu: https://www.martola.com.pl/producenci/pl639/EMP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września W Martoli nie sprawdzałem, podpadli mi ostatnio ( nie pierwszy raz ) i na razie mają u mnie bana. Chyba będę musiał się przeprosić Ardpola mają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi