Andrzej_LK Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 bardzo ładny. tylko fotki rób na ciemniejszym tle to lepiej wszystko widać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Mi rowniez bardzo sie podoba. Fakt blotniczki mozna troche podgiac, ale to bardzo delikatnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Witam! Błotniki już lekko zdeformowane. Dodałem też "ramkę" na płycie silnika i wstępnie przymierzyłem zalegający tam bajzel. Na koniec pozostaje jeszcze umieszczenie gdzieś liny holowniczej. Powoli zaczynam myśleć o malowaniu. Możliwości w przypadku wersji C/D nie było zbyt wiele . Casting wygrało zimowe - 6 Pz.Div. 1942: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Witam! Coś drgneło w temacie... Chyba sumienie mnie ruszyło : co zerknołem do pudełeczka to tak na mnie z wyrzutem patrzył Na początek poszedł Surfaser 1000 : Potem psikłem Panzer Grey Tamiyi i na to biały Vallejo : Otrzymałem coś takiego: Z rączki malnołem literkę "B" a następnie to klasyka dżezu czyli sidoluks, łosz, filtry, początek obić - proces w toku ( narazie molestuję górę kadłuba , dół zostawiam "na potem" : Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 SLICZNY!!! Jak i czym robiles obicia? Tzn. Jak farba i jaki pedzelek? A moze sie myle i robisz je jeszcze inaczej. Warto przegladac forum i czekac na takie rarytaski Ps. Szkoda ze podstawek do nich malenkich nie robisz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Witam! Jak farba i jaki pedzelek? W tym wypadku jest to Vallejo Model Color 168 Black Grey (naprawdę bardzo ciemna), nie stronię też o Humbrola 67, a pędzelek to 3/0. Szkoda ze podstawek do nich malenkich nie robisz Też żałuję - to przez brak czasu ale kusi mnie i pewnie się skuszę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 W tym wypadku jest to Vallejo Model Color 168 Black Grey Tez probowalem Vallejo, tylko mam problem bo farba szybko zasycha na pedzelku no i w pojemniczku tez. Dlatego przesiadlem sie na farby olejne dla plastykow. Duzy plus bo mozna nawet farbe wytrzec. Minus bo dlugo schnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Ale fajny! Chyba lubisz biełe cama? Obicia super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Witam! farba szybko zasycha na pedzelku no i w pojemniczku tez To prawda - dlatego rozrabiam najwyżej kroplę. Przyzwyczaiłem się a jak wiadomo przyzwyczajenie drugą naturą człowieka Chyba lubisz biełe cama? Zdecydowanie tak. Można syfić na całego i złego słowa nikt ci nie powie Obicia super! Dzięki , a to dopiero wstęp Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 O w mordę jeża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Witam! Roskoszując się świąteczną atmosferą czyli syfienia cd. Po łoszowaniu i filtracji psikłem całość matem Vallejo a potem to co najlepsze : - błotko : pigmenty MIG + pigmenty Agama + piasek do piaskarki 100 mikr. + akryle dla plastyków ( niestety fotki przy mocno sztucznym świete i wyszły tak sobie ). Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 "Cud, miód Stugo-maliny" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Jak narazie to troche malo urozmaicone to blotko i za jasne (jak na zime) No, ale to chyba poczatek prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam! malo urozmaicone to blotko i za jasne (jak na zime) A ja się bałem że za ciemne wyszło . Zastosowałem nastepujące pigmenty MIGa: - Russian Earth 80% + 20% European Dust - pierwsza warstwa. - patynator Agamy o nazwie "Błoto" + akryl + piasek do piaskarki - druga warstwa. Zanim zacząłem nakładać błotko dolną część modelu psikłem JSDF Brown Tamiji. Dopiero na takie "tło" położyłem pierwszą warstwę - zmieszane pigmenty MIGa, a na koniec druga gęsta warstwa mieszanki błotnej. Jak już ten syf obsechł to jeszcze przetarłem całość delikatnie "pudrem" Tamiji "mud" z ich zestawu do weatheringu. Planuję jeszcze raz całość popudrować śniegiem Tamiji z w.w. zestawu. Chciałbym uzyskać następujący efekt: - stare, zaschnięte i przymarznięte błoto na dolnej części kadłuba tworzące dość jednorodną skorupę, pokryte delikatną warstewką szronu /puchu śnieżnego - w każdym razie coś w tym stylu Zdjęcia niestety nie oddają efektu pracy - muszę poczekać na jakieś znośne warunki pogodowe i cyknąć fotki przy świetle naturalnym. to chyba poczatek prac. Powoli zmierzam ku końcowi - dziś zmagam się z gąsienicami. Potem tylko graty na pakę i finał Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 ale błotko można jeszcze spróbować zróżnicować chociaż troszkę. bardzo to ładnie wygląda, chociaż obicia wydają mi się zbyt regularne. tylko może byłoby lepiej najpierw gąski założyć? później może być ciężko to wszystko kolorystycznie skomponować... w każdym razie czekam na cd. pozdrawiam świątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam! błotko można jeszcze spróbować zróżnicować chociaż troszkę Jak wspomniałem w opisie różnice są -niestety moje fotki za chińskiego boga nie są w stanie tego pokazać . obicia wydają mi się zbyt regularne Tzn. Obecnie część obić przytłumiłem bielą i zrobiłem troszkę przetarć. Już po założeniu gąsienic i próba zbliżeniwa do efektu finalnego: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Super.... A jak zrobiłeś ten śnieg na dolnej części wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam! jak zrobiłeś ten śnieg na dolnej części wanny? Tamiya wethering set B. Najlepiej to to trzyma się chropowatych powierzchni. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Tamiya wethering set B Ufff, już myślałem, że kolejny wydatek się szykuje ale posiadam te cienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Błotko faktycznie widziałbym jakoś ciemniejsze, ale to też jest fajne Mi osobiście bardzo podoba się całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Witam! Fotki zrobione dzisiaj w południe przy świetle naturalnym: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Ladniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Mi bardziej pasowaloby takie roztopowe podwozie, czyli ciemne, blotniste. No ale to jeszcze nie koniec, czekam na finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam! bardziej pasowaloby takie roztopowe podwozie, czyli ciemne, blotniste. Przyznaję szczerze - mnie też Poddając model oględzinom postanowiłem przychylić się do powyższej sugestii czaka45 : Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Osobiście uważam, że wcześniej było o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi