bart207skw Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu (edytowane) Witam. Z niekłamaną ulgą przedstawiam galerie skończonego modelu. Bardzo mnie zmęczył. Chyba pierwszy raz robiłem taki sam model prawie raz za razem (Mi-8 Policja z tego samego zestawu). Subiektywnie uważam, że milek policyjny wyszedł lepiej, choć kosztował mnie dużo mniej pracy. Do rzeczy. Zestaw każdy zna i wie jaki jest. Sam zestaw dostałem za przysłowiowe piwo, więc głupio było nie zrobić. Co do zmian: - zmienione pylony względem tego co w pudle - starałem się być blisko oryginału, - dodane wyrzutnie rakiet od modelu zviezdy, - dodane rozpraszacze gazów z modelu mi-24 z italeri vel mistercraft, - dodany dynks na końcu obudowy silników z hb, - dodane osłony kabiny z modelu hb. - specjalnie dla kolegi Endrju dodałem klapę nad kabina pilotów, - kalki z hb. Zadowolony jestem z tego, że tak fajnie udało mi się zaszpachlować łączenie oszklenia kabiny z kadłubem. Model malowany pędzlem - subiektywnie uważam, że mogłem być może lepiej pomalować - ale już mi się serdecznie nie chciało nic poprawiać. Użyte farby to: hataka blue, humbrol olejny, oraz ammo i revell akrylowe. Malując model humrolem (jasny ziemisty) miałem najpierw starą ołowianą jeszcze farbę i kryła jak złoto po jednej warstwie, potem malowałem nową olejna (tzn. nie otwierana i leżakującą około 10 lat) i musiałem położyć kilka warstw co chyba momentami jest widoczne na zdjęciach. Miałem do tego modelu farby hataka blue dedykowane w zestawie, ale się zgrudkowały (farby kupione w 2023 roku na Babarybie) - dlatego musiałem sztukować podobnymi kolorami. A co najgorsze dostały mi się jakieś paprochy do wnętrza i widać je na zdjęciach na szybkach (białe plamki). P.S. dzięki koledze Mitrandir za pomoc merytoryczną (gdyby nie on byłyby tu obudowy silników z mi-8 a nie 17). Makro na zdjęciach nie wybacza. Zapraszam do oglądania i komentowania. Edytowane 14 godzin temu przez bart207skw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu dodany dynks na końcu obudowy silników z hb - to jest Ł -166W-1 AE „Ispanka” brak ASO -2 W i właz na "strych" słabo widoczny - za dużo farby? świetna wciągarka ŁPG-150 - Armory czy produkcja własna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 godzin temu Autor Share Napisano 14 godzin temu 17 minut temu, Adamsky napisał: dodany dynks na końcu obudowy silników z hb - to jest Ł -166W-1 AE „Ispanka” brak ASO -2 W i właz na "strych" słabo widoczny - za dużo farby? świetna wciągarka ŁPG-150 - Armory czy produkcja własna dzięki za info odnośnie dynksa właz słabo widoczny bo raz farba, dwa jedna warstwa taśmy maskującej - mogłem zrobić z dwóch warstw i farba zrobiła swoje. wyciągarka chyba kopia armory bo oryginał jest bardzie wyraźny - ale już nie pamiętam skąd ją mam. ASO nie miałem skąd wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi