peter Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Dodając ciekawe elementy to zrobie to snajperke wezme z będzie se beztrosko wisiała na tym dwójnogu Nie chce przeładowywać mego Strykera ale chyba za mało plecaków dałem, co wy na to Do blokady dorobiłem "ucha" coby m88 mógł podnosić Komentujcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 (edytowane) MOże to i LAV nie znam aż tak dobrze amerykańskiego sprzętu :( A autostrady są super i to od lat nie naprawiane. Jedyne dziury to po IED ale są dość szybko łatane. Nie wiem tylko przez kogo bo tam trochę marazm dalej panuje. Tej zapory się nie doczytałem ale generalnie były robione z tzw T-wall czyli bloków betonowych w kształcie T. Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 MOże to i LAV Tak, to LAV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 To Pirania O sorry, Barthass już odpowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 nie znam aż tak dobrze amerykańskiego sprzętu NIE ZNAMY SPRZĘTU SOJUSZNIKA ale od LAVa do Stryker bardzo bliska droga Na strykerach nie ma odpowiednika 25mm, między bronią 12,7 mm a 105 mm jest tylko 40 mm mk 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Mądrale jak bym chciał wszystko na drobne rozkminiać to bym się od internetu nie oderwał. Jak tu co poniektórzy wiedzą w którym wozie kiedy działonowy bąka puścił Wielki szacun za wiedzę naprawdę. zacząłem trochę przeglądać i na prawdę bez wniknięcia w temat ciężko jest rozpoznać który jest który. Niezły misz masz od szwajcarskiego Mowaga poprzez kanadyjskiego LAva do amerykańskiego LAV25 i dopiero Strayker. Znalazłem nawet takiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Stryker_25th_ID_Iraq_DF-SD-05-12693.JPEG Tak więc zanim sam kiedyś siądę do tego cuda to poszukam duuuużo wiedzy. Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Mądrale jak bym chciał wszystko na drobne rozkminiać to bym się od internetu nie oderwał. Jak tu co poniektórzy wiedzą w którym wozie kiedy działonowy bąka puścił Smile Wielki szacun za wiedzę naprawdę. Bez przesady, mój ojciec rozpoznaje m113 i m557 a w Wojsku Polskim albo raczej ludowym służył w latach 80', widocznie słabo Cie wyszkolili dubel, ten do usunięcia Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Mądrale jak bym chciał wszystko na drobne rozkminiać to bym się od internetu nie oderwał. Jak tu co poniektórzy wiedzą w którym wozie kiedy działonowy bąka puścił Smile Wielki szacun za wiedzę naprawdę. Bez przesady, mój ojciec rozpoznaje m113 i m557 a w Wojsku Polskim albo raczej ludowym służył w latach 80', widocznie słabo Cie wyszkolili Co sądzicie o tym dwójnogu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Bez przesady, mój ojciec rozpoznaje m113 i m557 a w Wojsku Polskim albo raczej ludowym służył w latach 80' i dlatego rozpoznaje . Teraz jest inny obszar zainteresowania. niezły pomysł z tym dwójnogiem ale może lepiej było by go na hesco położyć. Często tak robili snajperzy na stałych check pointach. Poszukam gdzieś fotek bo miałem Słowaków. Na wzór było by niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Znalazłem nawet takiego: to jest taki sam jak mój tylko ze slat armorem na hesco położyć. Często tak robili snajperzy na stałych check pointach. Poszukam gdzieś fotek bo miałem Słowaków. Na wzór było by niezłe. byłbym wdzięczny, może nawet hesco zrobie jak mi coś do łba odwali Tak więc zanim sam kiedyś siądę do tego cuda to poszukam duuuużo wiedzy. Proponuje MGS-a z dokupioną "klatką", AFV sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Powiedzmy że skończony w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 byłbym wdzięczny, może nawet hesco zrobie jak mi coś do łba odwali mówisz i masz jeśli mogę coś dołożyć to plecaki troszkę za bardzo się świecą a kartony z MRE i skrzynki też za czyste. Kartony lekko przygnieć tam gdzie je taśmy dociskają będzie bardziej real. Wóz jest bardzo fajnie przykurzony tylko troszkę to błoto nie na miejscu. Bo jak po deszczu to powinien być z zaciekami na pancerzu a wody w kałużach to nie znajdziesz w terenie. Ale generalnie wózek fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 plecaki troszkę za bardzo się świecą nie wiem czemu bo dostały dwa razy matem i obficie je kurzyłem ale jeszcze popracuje a kartony z MRE i skrzynki też za czyste. Kartony lekko przygnieć tam gdzie je taśmy dociskają będzie bardziej real. nie kurzyłem ani nie przygniatałem bo poprawiłem farbe na paskach i nie chciałem ich pobrudzić to wszystko zrobie dzisiaj troszkę to błoto nie na miejscu. przesadziłem i część zeskrobie mówisz i masz wielkie dzięki Ale generalnie wózek fajny. dziękuje co do tej snajperki to raczej 12,7 mm by pasowała ale chyba Barreta w jednym zestawie można było znaleźć który jest już nieosiągalny dodam chyba jeszcze na bagaże AT-4 i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Barreta w jednym zestawie można było znaleźć który jest już nieosiągalny Baretta jest w zestawie Academy, Humvee I.E.D. Gun truck. Model dość łatwo dostępny. Oczywiście nie mam na myśli aby kupować zestaw dla jednego elementu, niemniej model jest bardzo fajny i warty polecenia, a przy okazji miałbyś tą snajperkę (jeśli można tą "armatę" tak nazwać ) Ot to ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Troche poprawiłem, dodałem AT-4 i pierwsza faza prac nad karabinem też skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ten karabin snajperski jakis dziwny kolorek ma może spróbój całego na pustynny kolor zrobić, taki kamuflaż albo poprostu czarny , bo to co jest teraz jakoś nie bardzo pasuje. Takie moje zdanie... Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ten karabin snajperski jakis dziwny kolorek ma może spróbój całego na pustynny kolor zrobić, taki kamuflaż albo poprostu czarny , bo to co jest teraz jakoś nie bardzo pasuje. Takie moje zdanie... Pozdrawiam.. i pierwsza faza prac nad karabinem też skończona Nareszcie dostałem papier 180 czarny, w całym mieście zapanowała moda na żółty papier ścierny i trzeba było od znajomka co ma warsztat samochodowy, ale przynajmniej wodny 1500 kupiłem Jutro foty podstawki chyba że mi nie wyjdzie i zrobie go stojącego na pustyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 peter napisał:i pierwsza faza prac nad karabinem też skończona A to sory jak pierwsza faza, a można wiedzieć jak planujesz dokładnie go wykonać...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Będzie pomalowany "przez operatora" piaskowym sprejem, jak będzie mi sie chciało to zrobie dwa kolory i wykonam lekkie przejścia (marzenia...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 No to fajne bedzię tylko czemu samo łoże pomalowałeś na piaskowo , normalnie tego typu kamuflażem pokryta jest cała broń, zarówno lufa jak i luneta.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 z tego powodu że to baza i musiałem czymś zamalować resztki innych farb klei itp. z czasów raczkowania w modelarstwie bo z tego okresu pochodzi ten karabin a akurat ta farba była pod ręka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 A no to wszystko jasne, czekam na finał, powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 W efekcie przesadzenia z kurzeniem a potem prób ratowania sytuacji powstała wielka plama nie wiem jak ratować sytuacje i sie załamałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Taa to zamknij sie w sobie teraz... Próbój dalej a ci wyjdzie. Jak to ktoś tam powiedział "ćwiczenie czyni mistrza" czy jakoś tak. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Nie załamuj się Mnie się tam podoba... też miałem problemy z dioramką do BMP i jeszcze większe niż Ty masz Dla mnie wygląda dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi