Stojkovic Napisano 24 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2024 Wrzucam zbliżenia i zdjęcia na jednolitym tle. Gąsienice nie są spięte więc nie leżą idealnie. Myślę, że linę widać lepiej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) Niepotrzebnie dawałeś zbliżenia. Widać wiele nieoszlifowanych miejsc. Jeśli ma być na wagonie to planujesz zmienić błotniki na złożone? Edytowane 24 Grudnia 2024 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2024 No nie dogodzisz wszystkim... Myślałem o cięciutych błotników i ustawianiu w pozycji złożonej, ale wyszłyby z tego kulfony i odpuściłem. Od pocztku trzebaby zastosować fototrawione błotniki i wtedy ma to sens. Poza tym, wagon będzie stał a nie będzie w ruchu więc zakładam, ze zaraz po dotarciu na stację rozładunkową te błotniki rozkładali i montowali boczne fartuchy na poboczu po zjechaniu z platformy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Grudnia 2024 Share Napisano 25 Grudnia 2024 Planujesz poprawiać te nieobrobione miejsca? Blok drewna pod podnośnik lewituje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Grudnia 2024 Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2024 Tak dla sprostowania, transport koleją na terenie gęstej infrastruktury SRK (Sterowanie Ruchem Kolei) gdzie są wymogi skrajni wagonowej wożono pojazdy z zachowaniem w/w wymogów, gęsta sieć kolejowa często już zeelektryfikowana wymuszała ograniczenie gabarytów, stąd gąsiennice transportowe i demontaż elementów które przekraczają dopuszczalną szerokość, na froncie wschodnim jak łatwo się domyślić brak tak gęstej sieci kolejowej dopuszczał transport czołgów w "całości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2024 Enten sprecyzuj o które miejsca Ci chodzi. Tiger będzie stał we Francji latem w 1944 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Grudnia 2024 Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2024 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Grudnia 2024 Share Napisano 26 Grudnia 2024 2 godziny temu, Stojkovic napisał: Enten sprecyzuj o które miejsca Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2024 Będzie poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano Sobota o 10:18 Autor Share Napisano Sobota o 10:18 Trochę w temacie się zmieniło - wstępnie poskładałem wagon transportowy. Czeka mnie jeszcze sporo pracy przy obróbce elementów, które na zbliżeniach ujawniły niedoskonałości - a jest tego trochę. Na fotkach lewa gęś źle ułożona na sucho, ale docelowo będzie tak jak po prawej stronie. W samym Tygrysie postanowiłem jednak zmodyfikować błotniki z tyłu by nie wyglądało to niezgodnie z rzeczywistością na pierwszy rzut oka już. Na ten moment wszystko przygotowane do ostatecznej inspekcji jakościowej przed malowaniem - oczywiście muszę jeszcze poskładać tory. U mnie w warsztacie zawsze pierdolnik, ale o finałowy efekt jestem spokojny. Plan jest taki, żeby było można go obejrzeć na żywo w Bytomiu. Do podstawki dojdzie jeszcze ten zestaw: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Sobota o 13:37 Share Napisano Sobota o 13:37 3 godziny temu, Stojkovic napisał: Figurka z prawej, to ani chybi Radek Nawiasem ciekawa winietka się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Sobota o 17:33 Share Napisano Sobota o 17:33 No i ładnie , czekam na dalsze postępy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano Sobota o 19:14 Share Napisano Sobota o 19:14 5 godzin temu, Rafał B napisał: Figurka z prawej, to ani chybi Radek Nawiasem ciekawa winietka się szykuje Hihihi jakby UN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi