danielevsky Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Cześć. Trochę się stresuję, ponieważ to pierwsza moja galeria na forum i pierwszy w życiu samodzielne zrobiony czołg. 20 lat temu zacząłem przygodę z modelarstwem. Były to czasy kartonu i Małego modelarza. W 100% były to modele samolotów. Później było 20 lat przerwy - i wzięło mnie po 40tce ;). Poniższy model to mój pierwszy plastik i pierwszy czołg :). Malowałem pędzlem farbami Hataka BL. Z góry dziękuję za konstruktywną ocenę. Ostatnie zdjęcie to taka moja zabawa w photoshopie 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Zdjęć jest mało ale naprawdę dobrze to wygląda na zamieszczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 (edytowane) Zgadzam się - bardzo dobrze wyszedł! Tym bardziej, że malowany pędzlem! Edytowane 2 Grudnia 2024 przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Bardzo fajnie pobrudzony. Z daleka prezentuje się bardzo dobrze. Parę zbliżeń by się przydało by ocenić detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Bardzo udany debiut, gratulacje z okazji powrotu do hobby. Jak na malowanie pędzlem to pierwsza klasa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marfy Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Super Ci to wyszło, na tych zdjęciach nie zgadł bym, że to pędzel. No i gratulacje za odwagę. Ja bardzo podobnie do modelarstwa wróciłem po ponad 20stu latach, z lotnictwa przypadkiem przeszedłem na pancerkę. Właśnie dłubię swój trzeci model (Merkavę IV od Menga) ale nie zdecydowałem się czegoś pokazać. Może to dobry pomysł zrobić warsztat lub galerię i posłuchać rad doświadczonych modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 Witam. Model został wykonany przyzwoicie , a przybrudzenia wyszły dość realistyczne. Ale ważniejsza jest chęć powrotu do starego hobby . Życzę dużego samozaparcia w klejeniu następnych modeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 Gruby powrót! Podoba mi się. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielevsky Napisano 3 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2024 (edytowane) Kurcze, miło się czyta te Wasze komentarze. Dzięki za dobre słowa. Od takich zawodowców motywują jak nie wiem co Zrobiłem na szybko jeszcze kilka ujęć. Edytowane 3 Grudnia 2024 przez danielevsky Więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 No to witamy w naszym małym modelworkowym korpusie pancernym Mam nadzieję, że hobby wciągnie Cię tym razem na stałe bo debiut jest bardzo obiecujący! Model nie wygląda na pędzlowany co jest bardzo dużym plusem. Na dodatek brudzenie bardzo umiarkowane i przekonujące, jednak spód przedniej płyty widocznie odstaje od reszty swoją czystością co jest jeszcze jak najbardziej do wyprowadzenia na prostą. Intrygują mnie te "stickery" na optykę, które do swoich K2 dawało Academy, jednak Ty, jak napisałeś robiłeś zestaw Hobby 2000. W każdym razie to co zaproponowało Academy jako rozwiązanie na przyrządy optyczne w ogóle nie pokrywa się z ich prawdziwym wyglądem - czasem nie warto ufać producentom. Antenki z plastikowego włosia szczotki (tak przynajmniej wyglądają, a szczotkę też na własnej skórze przerabiałem ) lepiej zastąpić stalowymi pręcikami lub bezkosztowo z ramki wyciągniętej nad świeczką. I to tyle jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, a czepiam się nie ze złośliwości tylko widzę potencjał na naprawdę dobrego modelarza, a od takich wręcz należy wymagać więcej i więcej Polecam do następnego modelu założyć warsztat bo sam fakt, że postęp prac jest obserwowany ma działanie motywujące, a i czasem uda się wyłapać jakieś niedociągnięcia lub czegoś dowiedzieć. Więc jakie plany na "przyszłość"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielevsky Napisano 3 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2024 Dzięki TAW za szczegółową ocenę. Antenki są z drucika zrobione, pomalowane farbą gunmetal. Co do optyki i folii z zestawu - mi akurat się podobają. Fajnie odbijają światło jak wchodzę do pokoju i patrzę na model na półce. Nie wiem jak wyglądają w prawdziwym czołgu. Nie miałem okazji widzieć K2 na żywo jeszcze. Mam ukończony jeszcze jeden model i się waham czy go wrzucić. T-34 RUDY od MisterCrafta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 Bardzo udany model. Gratuluje koledze powrotu, bo ja także przebyłem podobną drogę. Coś tam kiedyś, a teraz po 40 zachciało się na poważnie. Pierwsze doświadczenia po powrocie bardzo udane - pora na kolejny model. Będę z przyjemnością obserwował:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 Świetnie wygląda Czarna pantera, ale czegoś jej brakuje. Aaaa wiem. Abramsa FEP, do towarzystwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Grudnia 2024 Share Napisano 5 Grudnia 2024 Fajnie wrócić po latach do hobby prawda? No i witam kolegę który podobnie jak ja działa pędzlem Czołgutek wygląda bardzo zacnie, tak jak już pisali koledzy dodaj tylko więcej "syfku" na przednią i tylną dolną płytę kadłuba i na półeczkę z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi