GrzegorzM Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Short run to nie jest łatwe budowanie modeli, ale czasem człowiek się skusi, bo modele są ciekawe, z tych mniej znanych samolotów. Główne części w modelu nie bardzo chcą współpracować i wymagają sporo obróbki. Za to mamy sporo dodatkowych, ładnych elementów w detalu. Malowany Vallejo Model Air 71.327 i 71.289, spód Humbrol Acrylic 167. O samym samolocie dowiedziałem się niewiele, latał w 31 squadrigila z Bari w roku 1940, prawdopodobnie wziął udział w kampanii w Grecji. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Rzadki ptaszek i fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Ciekawy i nieźle pomalowany model. Mam pytanie o rejon zaznaczony kółkiem - co tam się stało? I czy źle widzę, czy krawędzie śmigła są ciemne? Dlaczego? Poza tym spoczko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Świetny. I wybór tematu, i wykonanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 7 Grudnia Autor Share Napisano 7 Grudnia 48 minut temu, zaruk napisał: Ciekawy i nieźle pomalowany model. Mam pytanie o rejon zaznaczony kółkiem - co tam się stało? I czy źle widzę, czy krawędzie śmigła są ciemne? Dlaczego? Poza tym spoczko. Tył śmigła, od strony pilota, jest pomalowany na czarno, częsty zabieg (m.in. nasz Łoś tak miał) stosowany po to, by pilota nie oślepiał odblask od słońca. A przód zostawał w metalu, bo wroga można, a nawet należy oślepiać;-) Mimo maskowania i takich kombinacji pewnie idealnie równo nie pomalowałem, do tego dochodzą kąty pod jakim wszystko jest ustawione, dlatego widać tę czarną krawędź. A na części przedniej kadłuba jest trochę zadrapań, była z metalu. Powstawały zwykle na granicach paneli, zwłaszcza tych, gdzie grzebano w silniku, często je ściągając. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Skoro opanowałeś już robienie naciągów - wykorzystaj to i idź w aeroplany. Świetna zabawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia bardzo ladny! na mnie czeka w 72 ( juz dlugo czeka... ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia ciekawa konstrukcja - pierwszy raz widzę w dwupłatowcu taką "szklarnie" z tyłu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Duży plus za temat, CA to naprawdę wyzwanie. Podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia Mnie również się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi