Skocz do zawartości

Powrót Króla TYGRYSA II "AUTSAJDER"

rollingstones

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Rafał za dostawę blach

NP, trafiły w dobre ręce.

W późniejszym etapie dorzucisz tych listków, dość fajnie wyglądaja bez malowania

mieszankę kleju do płytek

ostatnio z Pawłem(Wodzik 730) wymyśllilismy niezły zabarwiacz, fugę.

Ze spodni nie chciało zejść, można to mieszać z wodą, właściwosci o niebo lepsze od pasteli i sporo upraszcza sprawę jeśli chodzi o grunt.

1 paka fugi to - lata dioram;)

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Hejo Rafał - przerabiałem już patent z fugą - nie jest zły, ale to co dziś udało mi się zrobic jest lepsze niż ziemia na mym podwórku- obszar testowy zdał egzamin na 6. Sam nie wierzę w to co sie wydarzyło

Sam wiesz że jestem bardzo krytyczny ale to co wyszło jest zajebioza Jutro dam zdjęcia i za friko jak zwykle sprzedam patent .....

wiesz jak jest - bylo takie stwierdzenie ten mały ;; krok... to wielki krok dla... Tego sie trzymam - Tu nie chodzi o posty ale o to abyśmy podchodzili do śladów eksploatacji nie jako maskowania tego co się sp...w czasie malowania i sklejania a jako celowy i świadomy zabieg waloryzacyjny - nie ukrywam że zrobiłem w swojej 'karierze aż 6 dioram" i daleko mi do Was w tym temacie ale za każdym razem obserwuje rzeczywistość i staram się prznieść prawdę przyrody na grunt modelarstwa.

Halo, tu Mars - ja nie o ilości postów, a o fotach można liczyć grudki, chodziło mi o "całość",fotka nieco oddalona od gruntu ;)
daleko mi do Was

rotfl

Wenus nadaje - obszar techniczny jest mały i skupuia się na 3X3 tak że prawie dałem cały ... Jutro Ci puszczę zdjęcia -po pomalowaniu

Adam liście to nasiona brzozy pozbierane póznym latem. Efekt ziemi przed pomalowaniem i pigmentowaniem trzeba przejaskrawić bo nauczyłem się już że potem jest płasko,

Dziś wpadłem w szał , mam trochę czasu, maluje, robię kompozycję dioramy, łamę drzewa. Ogólnie mam już koncepcję - bedzię jatka.

Drzewa bedą w takich mniej więcej pozycjach tylko trzeba je dopracować, podoklejać gałęzie resztki liści itp

IMG_0007-21.jpg

IMG_0008-25.jpg

podmalowałem dodatkowo wannę kadłuba i oto efekt ostateczny - za koła wezmę się jak już zatopię go w terenie

IMG_0005-29.jpg

Macie jakieś sugestie, pomysły, uwagi.

No - wreszcie mam obraz w całości, pogrzebałem w figurach i znalazłem dwóch takich co mi pasuję. Narobiłem się z tymi gałęziami wklejając je do pni i większych gałęzi a wczesniej wiercąc otwory. Jak już to wszystko stanie na dioramie to będę doklejał kolejne małe gałazki i resztki liści - na razie tego nie robię bo podczas magazynowania się pourywa, a wszystko muszę rozebrać do nakładania ziemi.

IMG_0002-37.jpg

IMG_0001-38.jpg

IMG_0003-41.jpg