Gościu Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Dzięki Rafał za dostawę blach NP, trafiły w dobre ręce. W późniejszym etapie dorzucisz tych listków, dość fajnie wyglądaja bez malowania mieszankę kleju do płytek ostatnio z Pawłem(Wodzik 730) wymyśllilismy niezły zabarwiacz, fugę. Ze spodni nie chciało zejść, można to mieszać z wodą, właściwosci o niebo lepsze od pasteli i sporo upraszcza sprawę jeśli chodzi o grunt. 1 paka fugi to - lata dioram;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Hejo Rafał - przerabiałem już patent z fugą - nie jest zły, ale to co dziś udało mi się zrobic jest lepsze niż ziemia na mym podwórku- obszar testowy zdał egzamin na 6. Sam nie wierzę w to co sie wydarzyło Sam wiesz że jestem bardzo krytyczny ale to co wyszło jest zajebioza Jutro dam zdjęcia i za friko jak zwykle sprzedam patent ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 jakbys nie pokazywał pojedyńczych ziarenek, a może cały "plener" to wyrwałoby się z piersi conieco....;p W końcu dajesz całe gąski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 wiesz jak jest - bylo takie stwierdzenie ten mały ;; krok... to wielki krok dla... Tego sie trzymam - Tu nie chodzi o posty ale o to abyśmy podchodzili do śladów eksploatacji nie jako maskowania tego co się sp...w czasie malowania i sklejania a jako celowy i świadomy zabieg waloryzacyjny - nie ukrywam że zrobiłem w swojej 'karierze aż 6 dioram" i daleko mi do Was w tym temacie ale za każdym razem obserwuje rzeczywistość i staram się prznieść prawdę przyrody na grunt modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Halo, tu Mars - ja nie o ilości postów, a o fotach można liczyć grudki, chodziło mi o "całość",fotka nieco oddalona od gruntu ;) daleko mi do Was rotfl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Halo, tu Mars - ja nie o ilości postów, a o fotach można liczyć grudki, chodziło mi o "całość",fotka nieco oddalona od gruntu ;)daleko mi do Was rotfl Wenus nadaje - obszar techniczny jest mały i skupuia się na 3X3 tak że prawie dałem cały ... Jutro Ci puszczę zdjęcia -po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 pozdrawiam Seb hmm nie za dużo tu tych sebastianów na forum??? (żart oczywiście) bardzo fajny, a jakimi farbkami go wyświechtałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Odcinek testowy po pomalowaniu - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Jak dla mnie wygląda świetnie W ruch poszedł aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Uffff........... ufffffff......., na poczatku wygladalo jak okruszki chleba, teraz odcinek testowy po pomalowaniu powala, wrazenie jak najbardziej dobre. Pytanie o liscie, z czego sa zrobione, lub kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Adam liście to nasiona brzozy pozbierane póznym latem. Efekt ziemi przed pomalowaniem i pigmentowaniem trzeba przejaskrawić bo nauczyłem się już że potem jest płasko, Dziś wpadłem w szał , mam trochę czasu, maluje, robię kompozycję dioramy, łamę drzewa. Ogólnie mam już koncepcję - bedzię jatka. Drzewa bedą w takich mniej więcej pozycjach tylko trzeba je dopracować, podoklejać gałęzie resztki liści itp podmalowałem dodatkowo wannę kadłuba i oto efekt ostateczny - za koła wezmę się jak już zatopię go w terenie Macie jakieś sugestie, pomysły, uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 A ten 'umrzyk' leżący obok niczym kawał ścierwa to Niemiec czy hamerykaniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 faszysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 jak dla mnie swietna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 faszysta czyli włoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 faszysta czyli włoch niekoniecznie może być francuz, chińczyk, rosjanin lub z setka narodowiści - faszyzm to ideologia - dobra, ta figurka to martwy niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Seb zawiodłem sie na Tobie. I co ja teraz wymyślę żeby koło Twojej diorki coś postawić i się nie ośmieszyć. Ja już "czuję bluesa" co do wyglądu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Ładnie Panie ładnie... wygląda to jakby przeszła wojna na pioruny ;) być może sam zeus coś w tam namieszał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 No - wreszcie mam obraz w całości, pogrzebałem w figurach i znalazłem dwóch takich co mi pasuję. Narobiłem się z tymi gałęziami wklejając je do pni i większych gałęzi a wczesniej wiercąc otwory. Jak już to wszystko stanie na dioramie to będę doklejał kolejne małe gałazki i resztki liści - na razie tego nie robię bo podczas magazynowania się pourywa, a wszystko muszę rozebrać do nakładania ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 fajne błoto, zdradzisz wykonanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Woooow, te drzewka, ale klimat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 bedzie lufa od km czy zapomniales?pytam bo ja zapomnialem u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 fajne błoto, zdradzisz wykonanie ? strona wcześniej -)) te drzewka, ale klimat! Jutro ocenisz w całości-)) bedzie lufa od km czy zapomniales? nie czołg jest porzucony i sądzę że km został zabrany przez załogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 rollingstones powiedz proszę, jak długo zajmujesz się modelarstwem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi