Thalgonis Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Hejka, brodaty przyniósł takie cuś, a że dawno nie robiłem kotka, to bierzemy go pod skalpel Malowanko będzie SF, nie pudełkowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Jakbyś szukał czegoś podpartego zdjęciami to poniżej wrzucam. Podobno Częstochowa. Późne koła, wczesna kopuła dowódcy. Kosz wygląda jak od Pz III. Pytanie jak wygląda druga strona wieży. Kosze od Pz III z tego co pamiętam były montowane na bardzo wczesnych pojazdach- czy jest za nim port strzelecki czy już właz...? Ale to już może potwierdzi ktoś kto siedzi w temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2024 Dziękuję za podpowiedź, ale będzie „w roślinkach” (taka potrawka z tygrysa w warzywach ) - coś w ten deseń („Militaria”, zeszyt 74): 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 W tym zestawie zimmerit jest tylko na wieży. Na kadłubie brak. Czy one występowały w takiej konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2024 Nie wiem. Ale wiosną czterdziestego piątego wszystko było możliwe - może to po prostu składak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 8 godzin temu, panDespota napisał: Jakbyś szukał czegoś podpartego zdjęciami to poniżej wrzucam. Podobno Częstochowa. Późne koła, wczesna kopuła dowódcy. Kosz wygląda jak od Pz III. Pytanie jak wygląda druga strona wieży. Kosze od Pz III z tego co pamiętam były montowane na bardzo wczesnych pojazdach- czy jest za nim port strzelecki czy już właz...? Ale to już może potwierdzi ktoś kto siedzi w temacie. Ma ktoś więcej zdjęć ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 Ktoś już robił ten konkretny model? Muszę kupić gąsienice do tego tygrysa, bo na konstrukcję i sposób montażu wymyślony tu przez takoma, jestem za głupi Szukać jakichś friuli? Tylko, że nie zawsze pasują oczka to zębów (już tak miałem kiedyś z Pz. III) a do tego konkretnego modelu nie widzę niczego na SM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 5 godzin temu, Thalgonis napisał: Ktoś już robił ten konkretny model? Muszę kupić gąsienice do tego tygrysa, bo na konstrukcję i sposób montażu wymyślony tu przez takoma, jestem za głupi Szukać jakichś friuli? Tylko, że nie zawsze pasują oczka to zębów (już tak miałem kiedyś z Pz. III) a do tego konkretnego modelu nie widzę niczego na SM... Takom + Friule: Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Seb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 No a PanzerWerki? Mam takie taśmy. Spoko produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: No a PanzerWerki? Mam takie taśmy. Spoko produkt. A jak to jest one faktycznie łączy się bez kleju czy jednak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 Maja system blokowania pinów, nie wymagają kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 Tak. Normalnie sobie piny wciskasz na klik. W przypadku Tygrysa lub Ferdka trzeba je delikatnie wykałaczką dobić. Naprawdę dobre gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 A takie traki będą dobre ? https://allegro.pl/oferta/quicktracks-wczesne-gasienice-rr-czolgu-tygrys-i-14223001889 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 Pewno dobre, ale… Cena zaporowa totalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 17 minut temu, Thalgonis napisał: Pewno dobre, ale… Cena zaporowa totalnie. No cóż, PanzerWerk, QuickTracks czy też Friul to górna pólka cenowa, ale są też takie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2024 Nie da się ukryć, że ładne są te nowe wypusty Takoma, ładne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 Bedziesz dorabiac zimmerit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2024 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 W dniu 28.12.2024 o 19:22, mandrivecs napisał: W tym zestawie zimmerit jest tylko na wieży. Na kadłubie brak. Czy one występowały w takiej konfiguracji? TAK. Ten model firmy Takom przedstawia właśnie autentyczny pojazd z czasów wojny. Pozdrawiam Krzysztof 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 6 godzin temu, meser262 napisał: TAK. Ten model firmy Takom przedstawia właśnie autentyczny pojazd z czasów wojny. Pozdrawiam Krzysztof A możesz coś powiedzieć o tym z Częstochowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano Środa o 09:08 Share Napisano Środa o 09:08 15 godzin temu, Krzysiek12 napisał: A możesz coś powiedzieć o tym z Częstochowy ? Wątek o innym Tygrysie, ale myślę że Kolega Thalgonis się nie pogniewa. Obiecuję będzie krótko. Tygrys z Częstochowy produkcja z pierwszego kwartału 1943 roku + MODERNIZACJE. Bliski krewniak Tygrysa z Bovington. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Czwartek o 16:25 Autor Share Napisano Czwartek o 16:25 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 17:38 Autor Share Napisano Piątek o 17:38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano Piątek o 17:49 Share Napisano Piątek o 17:49 Mam to samo na warsztacie, walczę z gąsienicami. Podglądam uważnie. Szkoda że nie pudełkowe malowanie bo miałbym się na czym wzorować Czekam na postępy. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 17:59 Autor Share Napisano Piątek o 17:59 (edytowane) Jednak będzie pudełkowe - zmieniłem zdanie Spróbuję - a czy się uda to inna sprawa - odwzorować to (no, nie do końca, coś „od siebie” trzeba dodać Edytowane Piątek o 18:00 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi