Skocz do zawartości

[W] Tiger I (early production) - Takom, 1/35

Thalgonis

Rekomendowane odpowiedzi

Jakbyś szukał czegoś podpartego zdjęciami to poniżej wrzucam. Podobno Częstochowa. Późne koła, wczesna kopuła dowódcy. Kosz wygląda jak od Pz III. Pytanie jak wygląda druga strona wieży. Kosze od Pz III z tego co pamiętam były montowane na bardzo wczesnych pojazdach- czy jest za nim port strzelecki czy już właz...? Ale to już może potwierdzi ktoś kto siedzi w temacie. 

image.png.0ad57964c6ad9230d40a6b9d8fb773e7.png

image.png.fe2597a333ca0453d5ba3fe80cec9e4e.png

• Like 1

8 godzin temu, panDespota napisał:

Jakbyś szukał czegoś podpartego zdjęciami to poniżej wrzucam. Podobno Częstochowa. Późne koła, wczesna kopuła dowódcy. Kosz wygląda jak od Pz III. Pytanie jak wygląda druga strona wieży. Kosze od Pz III z tego co pamiętam były montowane na bardzo wczesnych pojazdach- czy jest za nim port strzelecki czy już właz...? Ale to już może potwierdzi ktoś kto siedzi w temacie. 

image.png.0ad57964c6ad9230d40a6b9d8fb773e7.png

image.png.fe2597a333ca0453d5ba3fe80cec9e4e.png

Ma ktoś więcej zdjęć ?

• Like 1

Ktoś już robił ten konkretny model? 

Muszę kupić gąsienice do tego tygrysa, bo na konstrukcję i sposób montażu wymyślony tu przez takoma, jestem za głupi :cry:

Szukać jakichś friuli? Tylko, że nie zawsze pasują oczka to zębów (już tak miałem kiedyś z Pz. III) a do tego konkretnego modelu nie widzę niczego na SM... 

5 godzin temu, Thalgonis napisał:

Ktoś już robił ten konkretny model? 

Muszę kupić gąsienice do tego tygrysa, bo na konstrukcję i sposób montażu wymyślony tu przez takoma, jestem za głupi :cry:

Szukać jakichś friuli? Tylko, że nie zawsze pasują oczka to zębów (już tak miałem kiedyś z Pz. III) a do tego konkretnego modelu nie widzę niczego na SM... 

Takom + Friule:

bok.thumb.JPG.cee2ec3b382eab7d4beca954e85c93aa.JPG

Edytowane przez Seb
  • Like 1

W dniu 28.12.2024 o 19:22, mandrivecs napisał:

W tym zestawie zimmerit jest tylko na wieży. Na kadłubie brak. Czy one występowały w takiej konfiguracji?

TAK.  Ten model  firmy Takom przedstawia właśnie autentyczny pojazd z czasów wojny.

Pozdrawiam

Krzysztof

• Like 2

15 godzin temu, Krzysiek12 napisał:

A możesz coś powiedzieć o tym z Częstochowy ?

Wątek o innym Tygrysie, ale myślę że Kolega Thalgonis się nie pogniewa. Obiecuję będzie krótko.:nauka1:

Tygrys z Częstochowy produkcja z pierwszego kwartału 1943 roku + MODERNIZACJE. Bliski krewniak Tygrysa z Bovington.

Pozdrawiam

Krzysztof

Jednak będzie pudełkowe - zmieniłem zdanie :) 

Spróbuję - a czy się uda to inna sprawa - odwzorować to (no, nie do końca, coś „od siebie” trzeba dodać :banan:😞

Zrzut ekranu 2025-01-2 o 21.07.08.jpg

Edytowane przez Thalgonis