jacek Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego W dniu 2.02.2025 o 12:52, Tazman79 napisał: No wreszcie znalazłem. Na najbardziej znanym z filmów na You Tube jest kabina z elementem nr 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego (edytowane) 8 minut temu, jacek napisał: Jest jeszcze jedna zagadka. Ten biały element za głową pilota. Podejrzewam że to jakaś antena GPS. Zakładam że nie było jej w mojej czterdziestce. Czy trzeba dorobić? Edytowane 10 Lutego przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego (edytowane) 5 minut temu, jacek napisał: Edytowane 10 Lutego przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 1 godzinę temu, jacek napisał: Jest jeszcze jedna zagadka. Ten biały element za głową pilota. Podejrzewam że to jakaś antena GPS. Zakładam że nie było jej w mojej czterdziestce. Czy trzeba dorobić? Dokładnie, to jest antena GPS i masz ją w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego Nie wiem czy to przez to że fotel nie jest podniesiony o czym pisał wcześnie Tazman czy po prostu podstawa anteny jest za wysoka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunch896tearful Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Wygląda jakby antena była za wysoka, myślę że jakbyś przymierzył owiewke to lekko by odstawała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego W zestawie były chyba dwa rodzaje podstawy anteny GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 37 minut temu, Tazman79 napisał: W zestawie były chyba dwa rodzaje podstawy anteny GPS Tak. Obie tej samej wysokości. Już ją skróciłem bo nie mieściła się pod limuzyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego a to zdjęcia z Topshots 11066 Kagero, i z Aeroplana 5/6 z 2006 roku . Chyba na tym pogladowym najlepiej widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 5 minut temu, Maxy napisał: a to zdjęcia z Topshots 11066 Kagero, i z Aeroplana 5/6 z 2006 roku . Chyba na tym pogladowym najlepiej widac Dzięki za fotę ale co do poglądowego to akurat bym się sprzeczał. Zwróć uwagę że na nim Atena jest na wysokości skrzynki z bezpiecznikami ( zgaduję przeznaczenie bo nie wiem co to za ustrojstwo ) a na zdjęciach jest o wiele wyżej i na wysokości zagłówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego Przeszło mi przez myśl żeby dodać trochę okablowania do wnęk podwozia ale tu sytuacja jest podobna do tej z silnikami. Jak zrobisz na tip top to tylko dla własnej satysfakcji i chwały bo i tak po złożeniu nic nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego Dotąd z tymi kalkami od Kelik szło całkiem fajnie. Dziś chciałem dokończyć fotel i dotarłem do pasów. No coś mi nie gra. Jakby za krótkie, nie ten kolor. No powiedzcie sami czy one tak powinny wyglądać czy trzeba będzie się przeprosić z blaszkami od GWH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego 3 godziny temu, jacek napisał: Dotąd z tymi kalkami od Kelik szło całkiem fajnie. Dziś chciałem dokończyć fotel i dotarłem do pasów. No coś mi nie gra. Jakby za krótkie, nie ten kolor. No powiedzcie sami czy one tak powinny wyglądać czy trzeba będzie się przeprosić z blaszkami od GWH? Widzę że Kelik poszedł po macoszemu do tych pasów Wg quinta-studio.com tak to powinno wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego 25 minut temu, Tazman79 napisał: Widzę że Kelik poszedł po macoszemu do tych pasów Wg quinta-studio.com tak to powinno wyglądać Pięknie to wyglada. Ja spróbuje wymęczyć coś z zestawionych blaszek. Na razie czekają na podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Przed malowaniem podkładem warto te blaszki wyżarzyć (np. lutownicą gazową), staną się bardziej plastyczne, i wtedy je sobie ładnie uformować na fotelu… wtedy to wygląda o wiele bardziej realistycznie, obie te kalkomanie w moim odczuciu wyglądają jak płaskie naklejki… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Tylko trzeba uważać żeby ich nie puścić z dymem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego No tak, trzeba uważać i z wyczuciem to robić… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego 9 godzin temu, Albatros napisał: No tak, trzeba uważać i z wyczuciem to robić… Szczególnie sprzączki i klamry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego No cóż, zachwycony nie jestem bo w dużym zbliżeniu nie wygląda to idealnie ale tak go chyba zamontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego (edytowane) Miejsce na fotel prawie gotowe. I z fotelem. Na razie na sucho bo wysokość jeszcze nie ustalona a Tazman pisał że trzeba go delikatnie podnieść. Edytowane 13 Lutego przez jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego Pownno to wyglądać tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego Piękne są te dysze od Res Kit. Polecam każdemu. GWH ma dobrą jakość jeśli idzie o szczegóły ale to jest sztos. Juz mam cykora przed malowaniem żeby tego nie zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego Pamietaj o użyciu blaszki z zestawu aby zaślepić ten zaznaczony rąbik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego 23 minuty temu, Tazman79 napisał: Pamietaj o użyciu blaszki z zestawu aby zaślepić ten zaznaczony rąbik... Tak ale to przy owiewce. Na razie wracam do pracy od poniedziałku i może jeszcze uda się te dysze pomazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Ciut poprawiłem te wloty bo strasznie raził ten fabryczny schodek przed turbiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi