Skocz do zawartości

Mig-29 G.W. H. 1/48

jacek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.02.2025 o 12:52, Tazman79 napisał:

IMG_7693.jpeg.a8a27f03b6f6e7351b87cb139d856523.jpeg

No wreszcie znalazłem. Na najbardziej znanym z filmów na You Tube jest kabina z elementem nr 9.

IMG_7725.jpeg

Napisano (edytowane)
8 minut temu, jacek napisał:

Jest jeszcze jedna zagadka. Ten biały element za głową pilota. Podejrzewam  że to jakaś antena GPS. Zakładam że nie było jej w mojej czterdziestce. Czy trzeba dorobić?

IMG_7726.jpeg

Edytowane przez jacek

Napisano (edytowane)
5 minut temu, jacek napisał:

Edytowane przez jacek

1 godzinę temu, jacek napisał:

Jest jeszcze jedna zagadka. Ten biały element za głową pilota. Podejrzewam  że to jakaś antena GPS. Zakładam że nie było jej w mojej czterdziestce. Czy trzeba dorobić?

IMG_7726.jpeg

Dokładnie, to jest antena GPS i masz ją w zestawie 

Nie wiem czy to przez to że fotel nie jest podniesiony o czym pisał wcześnie Tazman czy po prostu podstawa anteny jest za wysoka ?

IMG_7729.jpeg

37 minut temu, Tazman79 napisał:

W zestawie były chyba dwa rodzaje podstawy anteny GPS

Tak. Obie tej samej wysokości. 
Już ją skróciłem bo nie mieściła się pod limuzyną.

image.thumb.jpeg.3ebd6c2d2c01ce7f1e4201d5ce0c848d.jpegimage.thumb.jpeg.a9f2ed5b99a812e559cf9ff96e2a07d0.jpeg

a to zdjęcia z Topshots 11066 Kagero, i z Aeroplana  5/6 z 2006 roku

. Chyba na tym pogladowym najlepiej widac

5 minut temu, Maxy napisał:

image.thumb.jpeg.3ebd6c2d2c01ce7f1e4201d5ce0c848d.jpegimage.thumb.jpeg.a9f2ed5b99a812e559cf9ff96e2a07d0.jpeg

a to zdjęcia z Topshots 11066 Kagero, i z Aeroplana  5/6 z 2006 roku

. Chyba na tym pogladowym najlepiej widac

Dzięki za fotę ale co do poglądowego to akurat bym się sprzeczał. Zwróć uwagę że na nim Atena jest na wysokości skrzynki z bezpiecznikami ( zgaduję przeznaczenie bo nie wiem co to za ustrojstwo ) a na zdjęciach jest o wiele wyżej i na wysokości zagłówka. 

Przeszło mi przez myśl żeby dodać trochę okablowania do wnęk podwozia ale tu sytuacja jest podobna do tej z silnikami. Jak zrobisz na tip top to tylko dla własnej satysfakcji i chwały bo i tak po złożeniu nic nie będzie widać. 

IMG_7730.jpeg

Dotąd z tymi kalkami od Kelik szło całkiem fajnie. Dziś chciałem dokończyć fotel i dotarłem do pasów. No coś mi nie gra. Jakby za krótkie, nie ten kolor. No powiedzcie sami czy one tak powinny wyglądać czy trzeba będzie się przeprosić z blaszkami od GWH?

IMG_7731.jpeg

3 godziny temu, jacek napisał:

Dotąd z tymi kalkami od Kelik szło całkiem fajnie. Dziś chciałem dokończyć fotel i dotarłem do pasów. No coś mi nie gra. Jakby za krótkie, nie ten kolor. No powiedzcie sami czy one tak powinny wyglądać czy trzeba będzie się przeprosić z blaszkami od GWH?

IMG_7731.jpeg

Widzę że Kelik poszedł po macoszemu do tych pasów 

Wg quinta-studio.com  tak to powinno wyglądać 

9904.jpg

25 minut temu, Tazman79 napisał:

Widzę że Kelik poszedł po macoszemu do tych pasów 

Wg quinta-studio.com  tak to powinno wyglądać 

9904.jpg

Pięknie to wyglada. Ja spróbuje wymęczyć coś z zestawionych blaszek. Na razie czekają na podkład.

image.jpg

Przed malowaniem podkładem warto te blaszki wyżarzyć (np. lutownicą gazową), staną się bardziej plastyczne, i wtedy je sobie ładnie uformować na fotelu… wtedy to wygląda o wiele bardziej realistycznie, obie te kalkomanie w moim odczuciu wyglądają jak płaskie naklejki…

• Thanks 1

No cóż, zachwycony nie jestem bo w dużym zbliżeniu nie wygląda to idealnie ale tak go chyba zamontuję.

IMG_7737.jpeg

Napisano (edytowane)

Miejsce na fotel prawie gotowe.

IMG_7738.jpegI z fotelem. Na razie na sucho bo wysokość jeszcze nie ustalona a Tazman pisał że trzeba go delikatnie podnieść.

IMG_7739.jpeg

IMG_7740.jpeg

Edytowane przez jacek
  • Like 1

Piękne są te dysze od Res Kit. Polecam każdemu. GWH ma dobrą jakość jeśli idzie o szczegóły ale to jest sztos.

Juz mam cykora przed malowaniem żeby tego nie zepsuć.

IMG_7743.jpeg

23 minuty temu, Tazman79 napisał:

Pamietaj o użyciu blaszki z zestawu aby zaślepić ten zaznaczony rąbik...

IMG_7738.thumb.jpeg.a967c767318bdff215a34aca0e35a758.jpeg

Tak ale to przy owiewce. Na razie wracam do pracy od poniedziałku i może jeszcze uda się te dysze pomazać. 

Ciut poprawiłem te wloty bo strasznie raził ten fabryczny schodek przed turbiną. 

IMG_7750.jpeg

IMG_7751.jpeg