Kamil K. Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Witajcie, Dziś mogę pokazać pierwszy model w 2025, albo jak kto woli, ostatni skończony w 2024 (no prawie... - to mała dioramka w chorwackich klimatach z Unimogiem 404S od AK Interactive. ZPU-1 to Meng z blaszkami Voyagera i lufą Master. Figurki Bravo 6 i KFS miniatures. Domek od podstaw. To taki w sumie najluźniejszy mój bałkański/jugolski projekt, bo jest tylko bardziej lub mniej inspirowany prawdziwymi pojazdami i miejscami - nie przedstawia żadnego konkretnego pojazdu. Relacja z malowania wkrótce pojawi się na KFS-miniatures, a obecnie, kto chętny, może rzucić okiem na relację z budowy. Zwykle nie jestem zwolennikiem takich podkładanych teł, ale to zdjęcie chyba się o to prosiło... Pozdrowienia! 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Bardzo mi się podoba, super praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia -Oglądałem wczoraj film. -A momenty były? cytując klasyków. Widzę że były. Rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Bardzo lubię Twoje modelarstwo z tym głębokim researchem, każdy model i scenka to cała historia. Tutaj też pięknie wyszło, nawet jeżeli tym razem nawiązanie do faktów jest luźniejsze to świetnie oddaje klimat i atmosferę Bałkanów. Teatr wojenny też bardzo ciekawy, tragiczny i w sumie mało eksploatowany w modelarstwie. Na koniec tylko jedno pytanie techniczne, bo stoję właśnie przed podobnym zadaniem, czy mógłbyś napisać kilka słów o malowaniu i weatheringu asfaltu? Efekt jest świetny i chciałbym spróbować go zastosować w mojej podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Piękna scenka i dioramka. Jedyne co lekko mi się rzuciło w oczy to lekko trupie kolory skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia Dzięki za wszystkie opinie. 13 godzin temu, Albatros napisał: Na koniec tylko jedno pytanie techniczne, bo stoję właśnie przed podobnym zadaniem, czy mógłbyś napisać kilka słów o malowaniu i weatheringu asfaltu? Efekt jest świetny i chciałbym spróbować go zastosować w mojej podstawce. Wszystko o weatheringu asfaltu będzie w relacji na KFS-miniatures, razem ze zdjęciami krok, po kroku. Samo malowanie to tak naprawdę tylko cieniowanie jaśniejszymi kolorami i trochę suchego pędzla + odpryski gąbką i pędzelkiem. Myślę, że ostateczny efekt, który też mi się w sumie podoba, w dużej mierze zależy od ciekawego przygotowania samego asfaltu - tekstura, spękania, łaty itd. O tym pisałem w pierwszej części relacji z budowy dioramki - podlinkowałem ją w pierwszym poście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Bardzo ładna i ciekawa scenka. Podoba mi się detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Świetna scenka, czuć klimat Nie do końca jestem przekonany co do tej baby, ale ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia Dziękuję raz jeszcze W dniu 21.01.2025 o 12:16, halset napisał: Świetna scenka, czuć klimat Nie do końca jestem przekonany co do tej baby, ale ok baba jaka jest, każdy widzi. Cały koncept tej pracy opierał się na wykorzystaniu tego, co zalega w magazynku, stąd scenka może nie poraża kompozycja i realizmem, ale to była fajna zabawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi