JollyMonk Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia (edytowane) Cześć wszystkim! Ukończyłem model Hortena i wzbogaciłem nim moją kolekcję o tematyce „Początki lotnictwa odrzutowego” - stał na półce obok Glostera Pioneera i Me-163 Kometa. Podoba mi się, że ten samolot naprawdę istniał i latał, chociaż nigdy nie wszedł do produkcji seryjnej. Dlatego jego wygląd i uzbrojenie są czystą spekulacją. Kilka słów o modelu. Model jest dawnej produkciji i dobrze znany. Model złożeny praktycznie z pudełka. Użyłem trawienia Eduarda, dodałem trochę szczegółów do kokpitu, świateł pozycyjnych, rurki Pitota i przewodów hydraulicznych na kolumnach podwozia. Malowane farbami AK Real Colors i Vallejo, lakierem Hataka (pomarańczowym). Kilka kalek ze starych zapasów. Dodano rakiety Ruhrstahl (Modelcollect). Jak zawsze, dla mnie ważniejszy jest aspekt artystyczny niż podobieństwo techniczne. Realizację budowy można obejrzeć tutaj, w wątku na forum. Dziękuję wszystkim, którzy pomagali i wspierali! Życzę wszystkim powodzenia w ich twórczych przedsięwzięciach! Edytowane 26 Stycznia przez JollyMonk 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia I kilka szczegółów na temat budowy: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Och, jest fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Bardzo fajna praca, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Bardzo ładnie wybrnąłeś z kilku pułapek, myślałem, że te kalkomanie wyjdą fatalnie, ale dałeś radę. Podoba mi się kamuflaż oraz ślady eksploatacji za dyszami silników. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia 3 hours ago, kelly9mm said: Och, jest fajny 2 hours ago, barszczo said: Bardzo fajna praca, podoba się . 1 hour ago, zaruk said: Bardzo ładnie wybrnąłeś z kilku pułapek, myślałem, że te kalkomanie wyjdą fatalnie, ale dałeś radę. Podoba mi się kamuflaż oraz ślady eksploatacji za dyszami silników. Brawo. Dziękuję bardzo za miłe słowa! Państwa opinia jest dla mnie bardzo ważna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Ładnie i czysto zrobiony, mi się to nie udało, więc pozytywnie zazdraszczam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 27 Stycznia Autor Share Napisano 27 Stycznia 20 hours ago, Helmut said: Ładnie i czysto zrobiony, mi się to nie udało, więc pozytywnie zazdraszczam! Dziękuję bardzo kolego! Może to nie jest zbyt pocieszające, ale pomalowałem go na nowo około pięć razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano Wtorek o 15:55 Share Napisano Wtorek o 15:55 20 godzin temu, JollyMonk napisał: Dziękuję bardzo kolego! Może to nie jest zbyt pocieszające, ale pomalowałem go na nowo około pięć razy. Grunt, że skutecznie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi