bulik58 Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Ta czwóreczka będzie jako wóz porzucony np. z braku paliwa , awarii , uszkodzeń w boju (uszkodzone boczne fartuchy , utrata gąsienic / y itp. , czy bez jakiejkolwiek widocznej przyczyny? Ciekawym bardzo efektu końcowego .Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Poniedziałek o 14:31 Autor Share Napisano Poniedziałek o 14:31 (edytowane) Kamo pomalowane. Wyczytałem, że pojazdy tej jednostki były malowane w warsztatach polowych i nie było jednego schematu. Wszystko zależało od gościa z farbą i jego wizji. Dlatego też wzorowałem się trochę na malowaniu podanym w instrukcji jak niżej: Mówię, wzorowałem a nie chciałem skopiować. Chciałem u siebie uzyskać właśnie efekt niedomalowania, czasami kleksów itp. Dlatego też plamy kamo są nierówno wypełnione, zrobione niechlujnie. To jest efekt zamierzony. Teraz trochę podbiję kolor chyba. Muszę się jeszcze zastanowić. A wy co sądzicie? @bulik58Pojazd będzie porzucony przez niemiaszków i zdobyczny przez US Army. Nie uszkodzony, nie zniszczony, tylko tak jakby załoga najzwyczajniej uciekła bo skończyło się paliwo. Albo niekoniecznie chcieli umierać za Fuhrera. Mniej więcej tak to będzie wyglądać: @meser262 @EvildeadDziękuję za podrzucenie schematów malowania. Pomogły mi przy inspiracji i myśleniu jak to zrobić. Edytowane Poniedziałek o 15:07 przez SFModel 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Poniedziałek o 20:25 Share Napisano Poniedziałek o 20:25 Nadal mi nie lezy kolor tego dunkelgelbu. Jest za malo żółty i brak mu nasycenia. Lakiery go przyciemnią ale braku żółtego odcienia i nasycenia nie zmiwnią. Z jakiwgo zestawu farb do koloru bazawego korzystales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Wtorek o 03:18 Share Napisano Wtorek o 03:18 No blady ten 7028 , bardziej pod jasny beż podchodzi, choć po lakierze trochę ściemnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano Wtorek o 07:04 Share Napisano Wtorek o 07:04 Nieźle wybrnąłeś z tego kamo tymi małymi placuszkami. To jest zawsze problem jak nie spieprzyć podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Wtorek o 17:03 Autor Share Napisano Wtorek o 17:03 Powiem wam, że kolor mi też nie leżał. Schrzaniłem po prostu, bo zamiast użyć Buff'a to wziąłem Deck Tan do rozjaśniania. No i wyszedł mi bardziej pustynny odcień. Ale trochę nasyciłem ten kolor kładąc na niego filtr z żółtego. 20 godzin temu, patrykd napisał: Z jakiwgo zestawu farb do koloru bazawego korzystales? Podkład to brąz, potem XF-15 jako baza a następnie rozjaśniam XF-15 aby uzyskać jaśniejsze odcienie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Wtorek o 17:17 Share Napisano Wtorek o 17:17 No teraz zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 18:04 Share Napisano Wtorek o 18:04 (edytowane) Jest lepiej już tak nie jest wypłowiały Edytowane Wtorek o 18:05 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Środa o 15:53 Autor Share Napisano Środa o 15:53 Mam pytanie do znawców. W miejscu gdzie są uszkodzenia zimmeritu, jaki powinien być kolor? Minia czy może jakiś inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Środa o 16:36 Share Napisano Środa o 16:36 Standardowo zimmerit był kładziony na minię wiec odprysk w tym kolorze. A obwódka wokół odprysku w kolorze pasty zimeritu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu (edytowane) Teraz kolor jest super. Tak to właśnie powinno wyglądać. Edytowane 5 godzin temu przez michal0281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi