bulik58 Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Ta czwóreczka będzie jako wóz porzucony np. z braku paliwa , awarii , uszkodzeń w boju (uszkodzone boczne fartuchy , utrata gąsienic / y itp. , czy bez jakiejkolwiek widocznej przyczyny? Ciekawym bardzo efektu końcowego .Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja (edytowane) Kamo pomalowane. Wyczytałem, że pojazdy tej jednostki były malowane w warsztatach polowych i nie było jednego schematu. Wszystko zależało od gościa z farbą i jego wizji. Dlatego też wzorowałem się trochę na malowaniu podanym w instrukcji jak niżej: Mówię, wzorowałem a nie chciałem skopiować. Chciałem u siebie uzyskać właśnie efekt niedomalowania, czasami kleksów itp. Dlatego też plamy kamo są nierówno wypełnione, zrobione niechlujnie. To jest efekt zamierzony. Teraz trochę podbiję kolor chyba. Muszę się jeszcze zastanowić. A wy co sądzicie? @bulik58Pojazd będzie porzucony przez niemiaszków i zdobyczny przez US Army. Nie uszkodzony, nie zniszczony, tylko tak jakby załoga najzwyczajniej uciekła bo skończyło się paliwo. Albo niekoniecznie chcieli umierać za Fuhrera. Mniej więcej tak to będzie wyglądać: @meser262 @EvildeadDziękuję za podrzucenie schematów malowania. Pomogły mi przy inspiracji i myśleniu jak to zrobić. Edytowane 11 Maja przez SFModel 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Nadal mi nie lezy kolor tego dunkelgelbu. Jest za malo żółty i brak mu nasycenia. Lakiery go przyciemnią ale braku żółtego odcienia i nasycenia nie zmiwnią. Z jakiwgo zestawu farb do koloru bazawego korzystales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja No blady ten 7028 , bardziej pod jasny beż podchodzi, choć po lakierze trochę ściemnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Nieźle wybrnąłeś z tego kamo tymi małymi placuszkami. To jest zawsze problem jak nie spieprzyć podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja Powiem wam, że kolor mi też nie leżał. Schrzaniłem po prostu, bo zamiast użyć Buff'a to wziąłem Deck Tan do rozjaśniania. No i wyszedł mi bardziej pustynny odcień. Ale trochę nasyciłem ten kolor kładąc na niego filtr z żółtego. 20 godzin temu, patrykd napisał: Z jakiwgo zestawu farb do koloru bazawego korzystales? Podkład to brąz, potem XF-15 jako baza a następnie rozjaśniam XF-15 aby uzyskać jaśniejsze odcienie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja No teraz zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja (edytowane) Jest lepiej już tak nie jest wypłowiały Edytowane 12 Maja przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 13 Maja Autor Share Napisano 13 Maja Mam pytanie do znawców. W miejscu gdzie są uszkodzenia zimmeritu, jaki powinien być kolor? Minia czy może jakiś inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Standardowo zimmerit był kładziony na minię wiec odprysk w tym kolorze. A obwódka wokół odprysku w kolorze pasty zimeritu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja (edytowane) Teraz kolor jest super. Tak to właśnie powinno wyglądać. Edytowane 15 Maja przez michal0281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 21 Maja Autor Share Napisano 21 Maja Kolorki w miejscu odprysków zimmeritu dodane. Obecnie prezentuje się to tak. Teraz biorę się za kalki a potem wash i zabawa z brudzeniem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca Kalki i lakier położone. Obecnie w trakcie łoszowania. Już fajnie zmienia kolorek. A jak będzie skończony, to w ogóle będzie wyglądał całkiem nieźle. Zdjęcia wrzucam z częściowo rozgrzebanym etapem, bo długo mnie nie było a że BT-7 ukończony na etapie budowy, to doszedłem do wniosku, że zrobię jakąś aktualizację. Po skończonym washu biorę się za detale i narzędzia, potem już weathering - niszczenie i brudzenie. Może do końca wakacji uda mi się skończyć 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Czwartek o 12:38 Share Napisano Czwartek o 12:38 (edytowane) Ładne te kolory po żółceniu filtrem, łosz niemalże wzorcowy Edytowane Czwartek o 12:39 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi