Aleks Kornafel Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 (edytowane) Witam, Ostatnio kupiłem przepięknego Shremanka z HobbyBoss'a w skali 1:48. Zrobiłem in-box'a, którego możecie zobaczyć TUTAJ. Model skleja się bez problemów, a spasowanie części jest bardzo dobre (kleić nie umierać). Już co nie co przy nim porobiłem i ciągle dłubię, bardzo powoli i dokładnie (nie chcę żebym taki ładny model poszedł do kosza). Model będzie w malowaniu z Arden. Jak mi wyjdzie całkiem dobrze to nie wykluczone, że będzie miał małą dioramkę, ale to nic pewnego. Teraz zdjęcia, które są oświetlone punktowo czy coś takiego, ale mogę Was zapewnić iż następne będą o wiele lepsze! A więc to, co skleciłem do tej pory: Pozdrawiam Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 He, he, model jak model , ale zdjecia robiłeś w jakimś studio fotograficznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Większość tych rzeczy jeszcze przed szlifowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 ale zdjecia robiłeś w jakimś studio fotograficznym A gdzie tam... U mnie w domu. Większość tych rzeczy jeszcze przed szlifowaniem? Wiesz co gulus dopiero na tych fotkach zauważyłem niedociągnięcia itp. Po prostu gołym okiem większości takich błędów nie widać, to się nazywa magia fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 to się nazywa magia fotek... Dobrze powiedziane. Mam pytanie, jakie gąski dał Hobby Boss? Jak oceniasz model w tej skali, sam bym spróbował takiej skali, ale nie wiem jaka firma jest dobra. Byś polecił tą firmę na 1 model w tej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 To jest mój pierwszy model w 1:48 nie licząc dawno popełnionego LAV-25 z Kitecha, który okazał się kitem nad kitami! Gąski możesz zobaczyć w moim in-box'sie, jest to wzór T54E1. Model można śmiało brać na pierwszy w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Cześć! A co Aleks możesz powedziec na temat innych modeli Hobby'Bossa? A tak to jestem wielbicielem Shermanów, więc z chęcia obejżę pracę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 nie licząc dawno popełnionego LAV-25 z Kitecha, który okazał się kitem nad kitami! To się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 To się nie liczy Ha ha ha! Człowieku, ktoś chce zagaić gatkę a ty na niego najeżdżasz! Daj spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Dużego wyboru w tej skali nie ma - z 'wielkoseryjnych' sa praktycznie tylko Tamiya i Hobby Boss. Potem już głównie żywice, short runs oraz stare Bandai (i ich różne przepaki). Ogólnie Tamiya jest lepsza, ale np. T-34 z HB powala na kolana pełnym wnętrzem i innymi duperelami w środku. No teraz jeszcze Hasegawa coś tam wydłubała w 1/48, ale to głównie ciężarówki i jakieś tam lotniskowe gadżety W kwestii KITECHA - faktycznie, to się NIE LICZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 A co Aleks możesz powedziec na temat innych modeli Hobby'Bossa? Tego kleje jako pierwszego w 1:48 z HobbyBoss'a ale następne są już w planach! To się nie liczy Fakt... np. T-34 z HB powala na kolana pełnym wnętrzem i innymi duperelami w środku. Na tego też przyjdzie pora. Aha, możecie mi pomóc w szukaniu zdjęć Shermanów z Arden (ja w googlach znalazłem tylko 3)? Dzisiaj dam następne fotki z postępów bo, dzisiejszej nocy dużo się działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 T-34 z HB powala na kolana Tutaj bym polemizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Tutaj bym polemizował. A jest lepszy teciak w 1:48 z takim wnętrzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Teciak na kolana powalił mnie uproszczonymi detalami, słabym spasowaniem i śladami po wypychaczach prawie na każdej części ale najgorsze są te na zewnętrznej stronie gąsek Nie do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Jeśli go już sklejałeś to zwracam honor... Polecasz go, czy raczej szkoda kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 To się nie liczy Ha ha ha! Człowieku, ktoś chce zagaić gatkę a ty na niego najeżdżasz! Daj spokój... Toż to są tanie zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Nie przeczę, bo już skleiłem tą kichę i więcej tego shitu nie skleję... A wracając do tematu - ktoś ma fotki "ardeńskich" Shermanów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Polecasz go, czy raczej szkoda kasy? Trochę pracy trzeba w niego włożyć ale za ok. 45 zł myślę że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 45 zł Gdzie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Swojego dorwałem na Allegro za 36 zł + przesyłka a w Lublinie w modelarskim kosztuje coś w granicach 47-48 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Swojego dorwałem na Allegro za 36 zł + przesyłka a w Lublinie w modelarskim kosztuje coś w granicach 47-48 zł Chodzi o APM?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Witam, Model się klei szybko i jak na razie bez problemowo... Pierwsze fotki przedstawiają model złożony do kupy. Na ostatniej zobaczycie takie reflektorki, które przysporzyły mi jak najwięcej kłopotów od początku klejenia tego modelu (nie mogłem ich złapać/przytrzymać). A teraz fotki: Pozdrawiam śledzących ten temat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Na razie aktualizacja słowna... Otóż przykleiłem tylne reflektory i zrobiłem z elementów fototrawionych osłony wszystkich reflektorów na modelu. Przykleiłem już też koło napędowe i zawieszenie tego ostatniego koła (nazwa przeminęła z wiatrem). Jutro pomęczę się z zawieszeniem i pomyślę nad brudzeniem... Ma ktoś jakieś fotki Shermanów walczących w Ardenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Ale tu będzie szpachli, uuu. Model nie miał wnętrza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi