mart72 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Właśnie przypadkiem niedawno przez niewiedzę nabyłem Surfacera 500 zamiast 1200 do podkladu i tak się zastanawiałem czy go komuś nie puścić, bo nie wiedziałem do czego go wykorzystać, ale faktycznie może się przydać w przyszłości do takich zabiegów. W końcu to podkład/szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ja ci mogę też nitro polecić, taniej wyjdzie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ja ci mogę też nitro polecić, taniej wyjdzie :] Jak dla mnie za bardzo ekstremalny zabieg, przynajmniej na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Jeszcze się zastanowię, ponieważ w grę wchodzą trzy środki: nitro, Mr. Surfacer i szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ja ci mogę też nitro polecić, taniej wyjdzie :] Nie dość że tanie, to nie jest aż tak wygórowany zabieg. Troszke wyczucia, gdzie w modelarstwie to podstawa i jest dobrze. I wychodzi ładnie, i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ja polecam zwykły klej i stary twardy pędzelek- efekt można podziwiać w temacie Sherman na zimowo Daje delikatną fakturę i łatwo korygować jeśli chce się uzyskać dodatkowo miejsca nadlewów do szpachle przetrzeć i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Po latach przemyśleń i zadumy stwierdziłem, że do fakturki posłuży mi nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 I ponawiam prośbę o zdjęcia Shermanów z Arden! Wspaniałe zdjęcie, chociaż to zdaje się M36, ale musiałem zamieścić: http://images.google.com/hosted/life/f?q=german+tank+source:life&imgurl=373621cbd2e9f186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Dzięki, o takie właśnie zdjęcia mi chodzi (nie koniecznie muszą być Shermany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 25 Listopada 2008 Autor Share Napisano 25 Listopada 2008 (edytowane) Nikt nie zrobił przedziałki więc... Te części układu jezdnego (pomalowane) nie są zalane tylko połysk farby oddaje takie złudzenie. Zdjęcia: Edytowane 25 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 jak na razie dla mnie fajowy pracuj dalej, poobserwuję z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 25 Listopada 2008 Autor Share Napisano 25 Listopada 2008 Dzięki za miłe słowa, ale to co mnie najbardziej przeraża jest jeszcze przede mną - malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 A mnie malowanie ostatnimi czasy bardzo raduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Pędzlem czy areo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 A jak że pędzlem. Zbyt duża ""bidę"" klepie żeby aero sie bawić... A tak to pędzel piekna sprawa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Zbyt duża ""bidę"" klepie żeby aero sie bawić... Idą święta... W sumie u mnie też bida piszczy ale daję radę. A tak to pędzel piekna sprawa.. Zgadzam się z tym... Tylko trzeba dużo trenować aby uzyskać piękne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Oj trzeba, ale jak tak sobie teraz pomysle to chyba wolę pędzel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Też tak myślę, ale gdy widzę co można zrobić takim aerkiem to od razu przychodzi chęć do jego kupna... Ale na razie trzeba się uczyć pędzla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 No co ty. Niektóre techniki są dobre na pędzel inne na aero. Każdy ma swoje plusy i minusy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 No co ty. Tak, to ja... Niektóre techniki są dobre na pędzel inne na aero.Każdy ma swoje plusy i minusy... Najlepiej umieć się posługiwać obydwoma rzeczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 A jak tam praca nad modelem? Czyżbyś go zaniedbywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 Na razie zbieram fundusze na szpachlę, farby i narzędzia - bo bez tego się nie obejdzie. Szpachla będzie potrzebna żeby załatać szpary na łączeniach wanny z kadłubem (pancerzem górnym) a, także aby wykonać spawy na wierzy. Będzie też jeszcze faktura robiona metodą "nitroxową". PS: Znalazłem pełno fotografii z Arden! Gdyby ktoś chciał to mogę podesłać. PS2: Ar2r - z jakim modelem startujesz w ZIMOWYM KONKURSIE MODELWORK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Co do foto z Arden to ja chętny!!! A do konkursu...Chm...W tym roku lotnik jestem. Ar-234 Dragon + blachy Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 Oki, za niedługo fotki podeślę na maila. Lotnik?! - Skąd taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Ja mam porównanie skali1:48 jesli chodzi o firmy Tamiya i AFV. Obydwie polecam. Sklejajaa się znakomicie. Tamiya ma lepsze plastykowe gasienice, AFV gumowe. Natomiast AFV ma lepiej odwzorowane szczegóły- narzedzia osobno, chwyty na włazach, Tamiya ma pełne uchwyty, które trzeba przerobić, chociaż jak zostawisz - to w tej skali taknie razi. Jak się dobrze wykona model to wyglada świetnie. Ta skala to napewno szybsze sklejanie, chociaż na malowanie potrzeba tyle samo czasu. Efekt napewno dużo duzo lepszy niż 1:72, zblizony do 1:35, a modele zajmuja mniejmiejsca na półkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi