Skocz do zawartości

Tupolew Tu 154M-LK-1, Zvezda, 1/144

abtb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Dziś kolejny "maluch" w nikczemnej skali - Tupolew Tu-154M -LK-1.  Model całkiem, całkiem, choć nie jest to jeszcze jakość która zadowala w całej rozciągłości i trochę zabawy wymaga połączenie silników z kadłubem oraz przejście kadłub - skrzydło ( choć może to wynikać też z faktu, że mój egzemplarz był pokręcony jak przysłowiowa kiełbasa :mrgreen:)

Model jest trochę takim eksperymentem malarskim  i w związku z tym wyszło jak wyszło :D

Tupolew Tu 154M-LK-1, Centrum Przygotowania Kosmonautów im. Jurija Gagarina, Rosja.

Samolot brał (bierze)  udział w programie (traktacie) "Otwarte niebo":

Traktat o otwartych przestworzach (ang. Treaty on Open Skies) – podpisany 24 marca 1992 w Helsinkach przez 27 państw członków NATO oraz byłego Układu Warszawskiego, stanowiący, iż przestrzeń powietrzna nad terytoriami sygnatariuszy zostaje udostępniona dla lotów nieuzbrojonych samolotów zwiadowczych, w celu ułatwienia kontroli wypełniania istniejących lub przyszłych porozumień dotyczących kontroli zbrojeń.

O, i tyle tytułem wstępu, a teraz bohater:

DI2jteo.jpg

LRc1HC2.jpg

2Lh37b3.jpg

ZpMkg64.jpg

w6bfdop.jpg

Df5RphT.jpg

Y8qlyik.jpg

MzBxXZD.jpg

WDq9vjp.jpg

nWnfBLY.jpg

FHYTl9W.jpg

:kawa:

• Like 16

22 minuty temu, abtb napisał:

a teraz bohater

chyba "gieroj" - nie udawaj, że zapomniałeś z jakiego zaboru pochodzisz :mrgreen:

• Haha 1

Napisano (edytowane)

Zapomniałem dodać.

Trzecia galeria w tym roku..placze:

Ps.Tutaj nie ma nic do śmiechu.:wpier:

Edytowane przez Xmen
  • Haha 1

Napisano (edytowane)

Dziękuję panowie za opinie :piwo:

21 godzin temu, giberes napisał:

A na czym polegał eksperyment z malowaniem? 

Ciut za "bogato" pomalowałem go na biało :mrgreen:

15 godzin temu, Xmen napisał:

Trzecia galeria w tym roku.

Dziękuję za czekistowską czujność :szampan1:

W  przypadku tak zorganizowanej "inwigilacji"  jestem spokojny o podsumowanie roku :haha:

Informacyjnie informuję kolegę, że w przeciągu tygodnia powinienem przejść do etapu podkładowania i malowania trzech kolejnych modeli - MiG 21PF, PFM, SMT :wink:

Edytowane przez abtb

1 godzinę temu, abtb napisał:

W  przypadku tak zorganizowanej "inwigilacji"  jestem spokojny o podsumowanie roku :haha:

Nie wiem czy jeszcze tu będę.:hmmm:

• Sad 1