abtb Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Witam Dziś kolejny "maluch" w nikczemnej skali - Tupolew Tu-154M -LK-1. Model całkiem, całkiem, choć nie jest to jeszcze jakość która zadowala w całej rozciągłości i trochę zabawy wymaga połączenie silników z kadłubem oraz przejście kadłub - skrzydło ( choć może to wynikać też z faktu, że mój egzemplarz był pokręcony jak przysłowiowa kiełbasa ) Model jest trochę takim eksperymentem malarskim i w związku z tym wyszło jak wyszło Tupolew Tu 154M-LK-1, Centrum Przygotowania Kosmonautów im. Jurija Gagarina, Rosja. Samolot brał (bierze) udział w programie (traktacie) "Otwarte niebo": Traktat o otwartych przestworzach (ang. Treaty on Open Skies) – podpisany 24 marca 1992 w Helsinkach przez 27 państw członków NATO oraz byłego Układu Warszawskiego, stanowiący, iż przestrzeń powietrzna nad terytoriami sygnatariuszy zostaje udostępniona dla lotów nieuzbrojonych samolotów zwiadowczych, w celu ułatwienia kontroli wypełniania istniejących lub przyszłych porozumień dotyczących kontroli zbrojeń. O, i tyle tytułem wstępu, a teraz bohater: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Wyszło bardzo dobrze. Ciekawy model. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca 22 minuty temu, abtb napisał: a teraz bohater chyba "gieroj" - nie udawaj, że zapomniałeś z jakiego zaboru pochodzisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Kurczę, zobaczyłem już po kawie, więc przyglądam się na "sucho". Ładny, chyba najbielszy z Twoich 1/144. A na czym polegał eksperyment z malowaniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Tupolew pierwsza klasa, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Mnie również się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca (edytowane) Zapomniałem dodać. Trzecia galeria w tym roku. Ps.Tutaj nie ma nic do śmiechu. Edytowane 2 Marca przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca (edytowane) Dziękuję panowie za opinie 21 godzin temu, giberes napisał: A na czym polegał eksperyment z malowaniem? Ciut za "bogato" pomalowałem go na biało 15 godzin temu, Xmen napisał: Trzecia galeria w tym roku. Dziękuję za czekistowską czujność W przypadku tak zorganizowanej "inwigilacji" jestem spokojny o podsumowanie roku Informacyjnie informuję kolegę, że w przeciągu tygodnia powinienem przejść do etapu podkładowania i malowania trzech kolejnych modeli - MiG 21PF, PFM, SMT Edytowane 3 Marca przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca 1 godzinę temu, abtb napisał: W przypadku tak zorganizowanej "inwigilacji" jestem spokojny o podsumowanie roku Nie wiem czy jeszcze tu będę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Panie kolego nie ma co się smucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi