shadowmare Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca (edytowane) Cześć Kobra z Wietnamu wzbogacona o blaszkę i trochę pracy przy odsłoniętej części silnika. Dodałem też apteczkę w kokpicie a w śmigło wkleiłem drucik. Polecam wydanie SH bo są żywice i dużo detali lepiej wygląda. Teraz to bym go chyba trochę mniej brudził. Pięta achillesowa zestawu to zdecydowanie podwozie, musiałem usztywnić, poza tym czysta przyjemność przy sklejaniu. Edytowane 2 Marca przez shadowmare 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Zmień rozdzielczość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 2 Marca Autor Share Napisano 2 Marca Dzięki faktycznie się rozjechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Wiatraczek powinien być w sekcji wiatraczki, ale co tam. Świetna Cobra, bardzo mi się podoba. No i ostatnie zdjęcie też mi się podoba, dużo dobra tam widać. Nawet na tej półeczce nad Cobrą i Phantomem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Cześć! Wygląda dobrze, chociaż zastanawiam się, czy goście, którzy zadali sobie trud, żeby namalować np. ten piały pasek na granicy kolorów dopuścili by do takiego pogorszenia się stanu powłoki lakierniczej na swojej maszynie. Czy korzystałeś z jakichś zdjęć tej maszyny 1:1? Jeśli tak, to chętnie bym je zobaczył, bo sam się przymierzam do tego modelu, tyle że w mniejszej skali. Jeszcze jeden detal - jeśli chodzi o rakiety - u Amerykanów niebieski kolor zawsze oznacza uzbrojenie ćwiczebne, takie, które na pewno nie wybuchnie. Chyba nie taka była intencja tutaj. Życzę powodzenia w następnych projektach i pozdrawiam serdecznie! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca 12 godzin temu, pmroczko napisał: Cześć! Wygląda dobrze, chociaż zastanawiam się, czy goście, którzy zadali sobie trud, żeby namalować np. ten piały pasek na granicy kolorów dopuścili by do takiego pogorszenia się stanu powłoki lakierniczej na swojej maszynie. Czy korzystałeś z jakichś zdjęć tej maszyny 1:1? Jeśli tak, to chętnie bym je zobaczył, bo sam się przymierzam do tego modelu, tyle że w mniejszej skali. Jak pisałem teraz mniej bym go pobrudził. Zdjęć oryginału nie znalazłem, być może są w jakiejś publikacji. Bez spiny podszedłem do tego modelu i nie trzymałem się realu mocno. 13 godzin temu, pmroczko napisał: Jeszcze jeden detal - jeśli chodzi o rakiety - u Amerykanów niebieski kolor zawsze oznacza uzbrojenie ćwiczebne, takie, które na pewno nie wybuchnie. Chyba nie taka była intencja tutaj. Życzę powodzenia w następnych projektach i pozdrawiam serdecznie! Paweł Tak to już mi amerykańcy na LSP zwrócili na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca (edytowane) 68-15012 "# 1 Du Me Mi" , F Troop , 4th Cav, Phu Bai, 1972 opis z instrukcji ICM 32061 AH-1G Cobra (late) resztę wujek gugle załatwił https://www.centaursinvietnam.org/WarStories/WarDiscussions/D_CentaurAircraftPhotos.html https://www.centaursinvietnam.org/WarStories/WarDiscussions/D_Cobra012 Du Me Mi.html i poniżej YT Edytowane 3 Marca przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca (edytowane) Edytowane 3 Marca przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca @panmopsik- dzięki za pomoc w riserczowaniu... Zwłaszcza ten film jest ciekawy. Wygląda na to, że jednak są zdjęcia tego śmigłowca, ale moje szybkie googlowanie pokazuje, że nie ma ich na sieci (są w tym filmie). Jest to mocne - tyle zestawów kalkomanii ma właśnie to malowanie, a dokumentacja jest jednak mocno skromna... Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca Dzięki panmopsik. Obawiałem się, że miał mniej czarnego i schemat był fejkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca (edytowane) Podoba mi się, chociaż rzeczywiście z brudzeniem w niektórych miejscach dowaliłeś do pieca Też miałeś problemy ze szklarnią, bo u mnie na sucho nie wygląda to najlepiej, główna część oszklenia za krótka z 1 mm Jak usztywniałeś płozy podwozia, bo rzeczywiście trochę mało to stabilne przy wadze całego modelu. Edytowane 7 Marca przez iceman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca Ja chyba docisnąłem poprostu uważaj na boczne szyby żeby się złożyły bez szpar musi być środkowa równo wklejona. Z płozami to taki sposób dremelem dziura potem spinacz do kartek zalanie kropelką i szlifowanie. jak robisz tego to uważaj na kalkę, się porozwala bez nacinania: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Czy napis z prawej strony na belce ogonowej w oryginale też był tak krzywo położony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca Masz oko, gratuluję, kalka mi się powyginała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca 14 godzin temu, shadowmare napisał: ...jak robisz tego to uważaj na kalkę, się porozwala bez nacinania: Dziękuję za radę odnośnie wzmocnienia płoz, myślałem o tym samym. Co do malowania to ja robię arktyczną kobrę z maskami montexu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Nie moje klimaty,ale wykon jak zawsze przedni,podoba się:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi