rollingstones Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 pierwsza i raczej ostatnia 72 - to nie moja skala jednak. Model Dragona bezproblemowy w składaniu - prosto z pudła. Zdjęcia robił mój przyjaciel tak że wreszcie są czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 czy zamieszczałeś gdzieś in-boxa? bo miło by widzieć super model mi się bardzo podoba, choć gdzieniegdzie widać małe szpary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Heh klasa sama w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Szpeci troszkę ta bardzo gruba osłona Mg42, poza tym super wykonanie, ale do tego zdążyłeś nas przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 pierwsza i raczej ostatnia 72 - to nie moja skala jednak. Ee, przesadzasz. Gdybyś nie napisał, że to 72, to by różnicy nie było widać. Co przemawia według Ciebie jednak za 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Fajny model. Mam jednak pytanie, jak wykonałeś błoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 gdzieniegdzie widać małe szpary to raczej nie możliwe- przerabiane w warsztacie - to cień fotografii przy łączeniu dokręcanej płyty. Szpeci troszkę ta bardzo gruba osłona Mg42 to taki urok projektu prosto z pudła Co przemawia według Ciebie jednak za 1:35? zdeatalowanie -nie potrafię tak w 1/72 to jedno a drugie z uwagi że robię dioramy mnogość zestawów do 35. A po za tym jestem ślepy i starzeję się Mam też nowe profesjonalne zdjecia hetzera,jak ktos chce to niech da znać Miło że się podoba - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo ładny, ciekawe błotko i ogólnie super wykonany maluszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Ładny, ale jakiś taki goły. Dłubię właśnie cuś takiego z Italeri i zazdroszczę gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Po bokach, w zawieszeniu dałeś fajna ciapcię,a przód i tył dość ostrożnie...hm Poza tym, że właśnie tam mi ten syfek ginie( a nie dam rady go palcem obrócić na tym klocuszku) to model ładny(dobra 48) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Szczerze badziewie........ lepiej buduj 35 bo ci dobrze wychodzi Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 (edytowane) _________________ Edytowane 10 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Szczerze badziewie dość ciekawa opinia - dla porównania opinia A. Wildera na Mig Forum "Very, very impressive Seb Unbelievable weathering for that scale. Fantastic finish overall. Would love to see this one in person. Nice airbrushing as well. Thanks for posting. ANPW" _________________ sorki za post wyżej pusty ale mi się zdublował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Szczerze badziewie........ lepiej buduj 35 bo ci dobrze wychodzi To chyba jakis niefotunny zart, bo az mi sie wierzyc nie chce. Model pieknie zrobiony. Techniki eksploatacyjne na najwyzszym poziomie. Po bokach, w zawieszeniu dałeś fajna ciapcię,a przód i tył dość ostrożnie...hm I wlasnie o to chodzi, tak ma byc. Jedynie co mnie razi to brak jakiegos kolorystycznego kontrastu w postaci malej podstawki lub chociaz figurki. No ale... czekam na Autsajdera Pozatym pozwolilem sobie zrobic cos takiego niedoskonalego. Figurki wycielem z tej pieknej pracy: http://www.missing-lynx.com/gallery/dio/tmfinal.htm I jeszcze cos takiego. Oczywiscie fotomontaze sa czysto pogladowe robione na szybko. Figurki wyciete z ..... no wlasnie nie moge znalesc autora tej pieknej pracy. :( Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Dumo napisał: Szczerze badziewie dość ciekawa opinia - dla porównania opinia A. Wildera na Mig Forum Dumo napisał: Szczerze badziewie........ lepiej buduj 35 bo ci dobrze wychodzi Smile To chyba jakis niefotunny zart, bo az mi sie wierzyc nie chce. Model pieknie zrobiony. Techniki eksploatacyjne na najwyzszym poziomie. No to w takim razie to ja muszę się mylić, trudno, po prostu 72 to nie moja skala i nie widzę tego co trzeba. Sory jak kogoś uraziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 wyluzka - nikogo nie uraziłeś Czaku dzięki za "photomontge" - masz do tego talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Świetne zróżnicowanie płaskich powierzchni, fajne błoto i odpryski, ale czegoś mi tu brakuje .... Wiem! Ciekawej podstawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Model ładny , nie moge zaprzeczyć , ale sam powiedz że brak mu tego czegoś . Jest dla mnie zbyt monotonnty , mdły , kolor bazowy plus błocenie zbyt się ze sobą zlewają , brakuje tu kontrastu , jak dla mnie przydało by się jakieś zróżnicowanie ( może poprzez mocniejszy wash , rozjaśnienie powierzchni płaskich , intensywniejszych zaciekach itp. ) z pewnością kamo by go ożywiło , ale taką wybrałeś koncjepcję i nic mi do tego . P.S nie ma jak 1/35 Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 sam powiedz że brak mu tego czegoś . Jest dla mnie zbyt monotonnty , mdły , kolor bazowy plus błocenie zbyt się ze sobą zlewają , brakuje tu kontrastu , jak dla mnie przydało by się jakieś zróżnicowanie Bez wątpienia szykowany był na dioramkę ale że stwierdziłem że 72 to nie moja bajka. Monotonia myslę że tak i nie, zdjęcia nie oddają tych smug i zacieków którymi jest uraczony. Wszystkie wypukłe elementy malowane są jeśniejszymi bazami Zrobiłem wycięcie kadru zwiększając zdjęcie i poprawiając balans. Pamiętaj że to 72 a zbliżenie jak do 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 stwierdziłem że 72 to nie moja bajka Również ostatnio popełniłem kilka rzeczy w 72 i również uważam że to nie ta bajka , nie ma porównania do 35. ( jeden z nich , blitz ambulance jest w galeri : viewtopic.php?t=10255 Teraz na tych zdjęciach rzeczywiście widać zabiegi rozjaśniające itp. Jak pisałem model na poziomie , ale dla mnie ta monotonia , i brak kontrastu Zebyś się jeszcze pokusił o jakieś bambetle , szmaty było by świetnie. Zastanawia mnie czemu dałeś pomarańczowy kolor wizjerów ? Pzd|2 Co do 72 to w moim przypadku średnio na rok zrobie 2 maluchy i mi starczy . Tylko 35 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi