jarusgoral Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Jędrass polecam składać ogniwka nie bezpośrednio na kołach ale sklejać segmentami na szablonie z kartonu,później jak wyschną wymodelowane wklejać na koła, wtedy można fajno wymodelować zwisy i przejścia gąsienic. Niestety z ogniwkami tak się dzieje chyba że ma się fruile lub modelkasteny. Lub polecam patent z taśma klejąca http://www.holek.com/technika/ogniwa_klejenie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Jarekk i jarusogral - dzięki chłopaki za rady ! szwabu87 & mnowogro - za dobre słowo, daj Wam Gąski RPM sklejałem pierwszy raz i przyznaję, że przejście z friuli na rpm jest cokolwiek radykalne Macie sporo racji, że niektóre odcinki są do poprawki - tak też czynię, jutro postaram się wrzucić zdjęcia już zretuszowanych gąsek. Co do zwisów to na znanych zdjęciach PZInż 222 zwisów gąsienic (jak na niemieckich wozach) nie widać, więc i ja się ich wyrzekam. Słabo to wygląda Ułożenie. Sebowi dziękuję za merytoryczne, pełne elokwencji i kwiecistych porad wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Szybciuchne pytanko - jak pomalować przód wozu, a dokładniej tą siatkę gdzie jest chłodnica ? barwy kamo są ale chyba jakoś na skutek działaniach chłodnicy się zatracały ? ciemniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 W/g mnie dobrym wyjściem będzie pomalowanie kamuflażu (na wielu zdjęciach jest on wyraźny) a następnie zapuszczenie ciemnego washa w szczeliny. Nie testowałem tego ale właśnie tak mam zamiar zrobić na swoich S-Modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Przyszedł czas na paskudzenie i zużywanie modelu, wybrałem "drogę brudu" bo skoro wóz intensywnie testowano zarówno w BBBrTech jak i 10 BKZmot no to lekko się zużył. Rzecz jasna niektórym z Was się pewnie nie spodoba, ale szczerze jeszcze nigdy nie bawiłem się obijaniem i szarpaniem modelu na taką skalę Paka - mocno zużyta Poprawiłem niektóre odcinki gąsek idąc za Waszymi wskazówkami. Dokleiłem też środkowy słupek (przednia szyba) bo ktoś wcześniej trafnie wskazał, że go nie ma. Oczywiście jest jeszcze pełno baboli do podmalowania, bo tu mi się ubrudziło czarnym, tam metalizerem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Czy na skrzyni nie będzie oparć? Jak na pierwszy raz brudzenie/skrobanie jest OK. Za dużo rdzy i obić nie powinno chyba być, skoro ta maszyna nie jest ze złomowiska. Kurzu i błotka można troszkę dodać, szczególnie na koła i gąski oraz dolne powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Oparcia - nie pomyślałem zupełnie, ale chyba dlatego, że tutaj też ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Wydawało mi się, że na tym zdjęciu te oparcia są postawione do góry. Nigdzie nie widziałem takich dodatkowych osłon na burtach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 180 odpowiedzi, ponad 9000 wyświetleń, zapraszam do galerii viewtopic.php?t=14394&highlight=pzin%BF+222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi