Chudziutki Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 A to zdajsie nie jest pojazd z epoki "Wiesława" Zgadza się bo to pojazd z epoki "Edwarda". W ZSRR wprowadzony do służby w 1975 roku a do Polski trafił pewnie z pewnym poślizgiem więc skłaniałbym się w stronę szachownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Z tym że skąd wytrzasne kalki do polskiego sprzętu Bo kalki to są tylko takie http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=http%3A%2F%2Fwww.mojehobby.pl%2Fzdjecia%2F7%2F5%2F1%2F1280_1_skf216_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 szachownice wprowadzono od 1968 po Czechosłowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Z tym że skąd wytrzasne kalki do polskiego sprzętu Chociażby stąd Skif słynie z tego, że jeśli już daje malowania WP to tylko z białym orłem w koronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 upieram się przy swoim w/s szachownicy http://pl.youtube.com/watch?v=JrYwuvmCyK0&eurl=http://www.wykop.pl/link/88338/obchody-1000-lecia-polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 mroko ładnie. Jaka to farba (firma i kolor)? Malujesz pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 A powiedz mi, czy zwróciłeś uwagę na to, że SKIF w swojej kalkomanii zrobił PRLowskiego orzełka z KORONĄ!!!! Jesli nie, to spójrz na swoją kalkomanię na modelu. Chyba, że już mu tą koronę wcześniej 'upitoliłeś'. Ale z tego co widzę, to tego raczej nie zrobiłeś! Zamaluj ten element koniecznie. Zresztą w ogóle zmień kalkę, bo na tych pojazdach były szachownice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Panowie ze Skifu uczepili się tych orzełków i dają je we wszystkich kalkach do polskich malowań. A tak jak słusznie zauważyły kolega Avi, przynajmniej w większej części pojazdów powinny być zamiast orzełków szachownice. A w przypadku tego na 100% szachownica, a nie orzełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 mroko ładnie. Jaka to farba (firma i kolor)? Malujesz pędzlem? Olive drab 4842 oczywiście że pędzel A powiedz mi, czy zwróciłeś uwagę na to, że SKIF w swojej kalkomanii zrobił PRLowskiego orzełka z KORONĄ!!!! Zwróciłem uwage i uciachałem korone jeszcze przed sklejeniem No już trudno nieopłaca mi się zamawiać kalki z szachownicą, niech zostanie orzełek, a jak nie to moge zmienić narodowość temu pojazdowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 w jakiejś tam książce na temat t-55 z lat PRL znalazłem zdanie "pojazd posiada szachownice, które zaczęto wprowadzać w drugiej połowie 1968 roku'' czyli ja zostaje przy wersji 68 a nie 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 To zdrapujemy kalke i... ZSRR lub NRD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 TAK!!!!! Zrób DDR proszę ! Deutsche Dramatische Republik Jak onegdaj rozszyfrowywano ten skrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Czyli Niemcy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Czyli Niemcy??Czyli NRD (Niemiecka Republika Demokratyczna...) vel Niemcy Wschodnie vel Dederowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 No dobra, ale za kare wezme udział w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 A ja mam inny pomysł. A może takie malowanie http://pl.youtube.com/watch?v=9lzKEWsJ_Y0&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 A ja mam inny pomysł. A może takie malowanie http://pl.youtube.com/watch?v=9lzKEWsJ_Y0&feature=related nienawidze Cie to ja sie dykretnie szykuje na serbską strzałe a tu taki numer, nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Widziałem ten film tyle że słabo widac malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Dobra kalka zmieniona, to jest chyba niemiecka nie? Nieprzejmujcie się otoczką jaśniejszą, jak to mówią w Kabarecie moralnego niepokoju - majster "Będzie pan zadowolony!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 mi to wygląda na kotwice ukraińską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 ty patrz rzeczywiście, to jednak będzie z ukrainy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Film był kręcony na Słowacji więc na 100% wykorzystali sprzęt tamtejszej armii.Tu jest zdjęcie takiego pojazdu (co prawda wersja czeska ale wątpię żeby Słowacy mieli inne malowanie) http://www.armyrecognition.com/europe/Tchecoslovaquie/Bhana/Bhana_2002_Pictures_Gallery/images/SA-13_Gopher_Czech_Republic_Bhana_2002_01.jpg A oznakowanie wygląda tak to ja sie dykretnie szykuje na serbską strzałe a tu taki numer, nieładnie Very Happy Też miałem ochotę na Serbski, ale skoro kolega był pierwszy w kolejce to ja zrobię Chorwata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 No dobra coś z niego wycisnąłem Mam nadzieje że robie postępy PS jednak wezme udział w projekcie "liczy się zabawa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 to był ukraiński trójząb to jest NRD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 to był ukraiński trójząb Tu zostanie ukrainski trójząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi