Jump to content

BTR-80 (WARIANTY...)

Grzegorz
 Share

Recommended Posts

• 12 years later...
21 minut temu, orzechu500 napisał:

Odkopuję temat. Pouciekały foty.... Czy ktoś ma zdjęcia BTR-80 z paszczą? Szukam wiecej info o tym wynalazku ze zdjęcia.

Znalazłem tylko jedno...

2140466786_2022-04-1109_26_13-btr80chechnyaSzukajwGoogle.png.bce79347215734c7c094fb2077278b3d.png

Jest drugie zdjęcie, ale już zniszczonego, postaram się odnaleźć.

• Thanks 1

41 minut temu, orzechu500 napisał:

Odkopuję temat. Pouciekały foty.... Czy ktoś ma zdjęcia BTR-80 z paszczą? Szukam wiecej info o tym wynalazku ze zdjęcia.

Znalazłem tylko jedno...

i drugie:

BTR-80sharkmouthCaucassus.jpg

• Thanks 1

3 hours ago, Endrju said:

To już trzeci jest. 🙂

Pozdrawiam.

Andrzej.

Wzrost o 200%, dobrze jest. Ten ostatni którego podesłał @Soristo dokładnie sztuka z zestawu kalek które mam - numer boczny 534, doposażony o AGS-17 i dodatkowy zbiornik paliwa

Edited by orzechu500

4 hours ago, Endrju said:

Z tym AGS-17 to był fabryczny montaż, modernizacja czy frontowa samoróbka?

Pozdrawiam.

Andrzej.

Nie jestem w stanie powiedzieć, mam tylko tyle co na zdjęciu i w opracowaniu Echelon. zaraz za wieżą są jakby szyny montażowe i chyba w nie montowany był fotel operatora. Nie mniej jednak jak widać na powyższym zdjęciu pozycja operatora dość dziwna, a i sam sens tego rozwiązania nie wygląda na skuteczny - operator siedzi na kadłubie, w dziwnej pozycji, w żaden sposób nie osłoniety. Chyba założone tylko na potrzeby zdjęcia pamiątkowego... chyba bo to moje domysły.

Edited by orzechu500

16 godzin temu, Endrju napisał:

To już trzeci jest. 🙂

13 godzin temu, orzechu500 napisał:

Ten ostatni którego podesłał @Soristo dokładnie sztuka z zestawu kalek które mam - numer boczny 534, doposażony o AGS-17 i dodatkowy zbiornik paliwa

Ten trzeci, którego opisałem jako drugi, to ten pierwszy... 🙃

20220411_132517.thumb.jpg.6ccfe75f45cf7abfa956b21fb5adc2a2.jpg.65a956a3ddd9874891198393c571520e.jpg