robertmodelarz Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca 9 godzin temu, PrzemekW napisał: Dziękuję bardzo. Jak to teraz Rosjanie malują? Ciemnozielone? Czy jak na zdjęciu powyżej, niemalowane z napisami? Przemek Tu masz fotkę poglądową: https://geekweek.interia.pl/militaria/news-ukraincy-zniszczyli-rosyjski-woz-piechoty-bmp-1am-basurmanin,nId,6015016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca (edytowane) 13 godzin temu, PrzemekW napisał: Dziękuję bardzo. Jak to teraz Rosjanie malują? Ciemnozielone? Czy jak na zdjęciu powyżej, niemalowane z napisami? Przemek rosyjskie mały kaliber + rozmiar Wymiary - wewnętrzne - wysokość 10cm, szerokość 36cm, głębokość 31cm , takie wymiary ja mam do tej skrzynki Różne - malowanie Edytowane 16 Czerwca przez bulik58 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca Bardzo dziękuję za pomoc. Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Mam wielką prośbę. Potrzebuję wszelkich danych na temat stacji radiolokacyjnej P-14 "Danuta". Wiem że to nie czołg czy jakiś transporter opancerzony ale też pojazd wojskowy(Ził-157) i do tego sprzęt używany w WP. Potrzebuję rysunków, najlepiej z jakimiś wymiarami, przede wszystkim systemu antenowego, rozmiarów lustra anteny, masztu antenowego itp. No i jakichś zdjęć. Wiem że jest/był zachowany egzemplarz w Lubuskim Muzeum Wojskowym. Może ktoś zwiedzając to muzeum robił jakieś zdjęcia. Może ktoś ma dostęp do jakiejś dokumentacji technicznej. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Godzinę temu, jmx62 napisał: Mam wielką prośbę. Potrzebuję wszelkich danych na temat stacji radiolokacyjnej P-14 "Danuta". P-14 czy P-15 ? Jeśli wrzucisz zapytanie do wyszukiwarki to pokazuje P-15 Danuta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca O widzisz, dzięki za zwrócenie uwagi. Błąd po mojej stronie tzw. palcówka. Oczywiscie że P-15 Danuta. P-14 to Dorota i całkiem inny typ radaru. Chodzi mi o P-15 Danuta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca (edytowane) 13 minut temu, jmx62 napisał: Oczywiscie że P-15 Danuta A ten zestaw znasz? Nie wiem co tam potrzebujesz, ale może z jakiegoś inboxa coś podpatrzysz? Jest jeszcze takie cóś: https://www.mojehobby.pl/products/P15-Radar-Antenna-Grids.html i takie: https://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-waloryzacyjny-siatka-radaru-do-Radar-P-15-ZZ-Model.html Edytowane 20 Czerwca przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 10 minut temu, jmx62 napisał: Chodzi mi o P-15 Danuta. Jakiś czas temu Marudek budował w 1/72 1:72 Radar P-15 Danuta (Flat face) ICM + scratch Koszaliński Portal Modelarski Koszaliński Portal Modelarski - Radar P-15 ZZ Modell 1:72 W Lubuskim Muzeum Wojskowości w Drzonowie jest ten radar. Tyle mogłem ci pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Koledzy bulik58 i Grzes dzięki za pomoc. To już jest coś ale jeszcze daleka droga przede mną. Nie sprecyzowałem do czego dążę. Znalazłem w ofercie ICM "budę" czyli kontener który chcę posadzić na podwoziu Ził-157 z Trumpetera i to jest początek. A zapomniałem dodac że to 1/35. Resztę czyli maszt antenowy, lustra anteny, podnośniki i cały pierdyliard szczególików będę musiał wystrugać sam. Nie wiem jak to zrobię ale zrobię. Dlaczego to tak ważne dla mnie? Bo to był mój pierwszy radar na którym pracowałem prawie 40 lat temu. I zamarzyło mi się na state lata zbudować takie cudo. Ktoś spyta to dlaczego nie zrobiłem sobie jakiejś dokumentacji np.zdjęciowej? Bo w latach jeszcze głębokiej komuny latanie po jednostce wojskowej z aparatem fotograficznym graniczyło z idiotyzmem i groziło zsyłką na Syberię za szpiegostwo. Takie to były czasy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca (edytowane) Dość często zapędzam się w okolice Drzonowa bo mam tam rodzinę w okolicy. Jak tam będę to będę pamiętał o Tobie i zrobię sesję fotograficzną z Danuśką. Edytowane 20 Czerwca przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 21 minut temu, Endrju napisał: ... sesję fotograficzną z Danuśką. Głośno tego nie mów Andrzeju , nigdy nie wiesz kto to usłyszy a potem .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 28 minut temu, Endrju napisał: Dość często zapędzam się w okolice Drzonowa bo mam tam rodzinę w okolicy. Jak tam będę to będę pamiętał o Tobie i zrobię sesję fotograficzną z Danuśką. Tak myślałem o Tobie Andrzeju, mialem pisać na PW ale mnie uprzedziłeś. Z góry dziękuję, byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Godzinę temu, Endrju napisał: Dość często zapędzam się w okolice Drzonowa Przejrzę co tam stoi, to może i ja coś zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Godzinę temu, bulik58 napisał: Głośno tego nie mów Andrzeju , nigdy nie wiesz kto to usłyszy a potem .... Ja tylko tego, tamtego no tylko radar chciałem tego, tamtego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 1 minutę temu, Grzes napisał: Przejrzę co tam stoi, to może i ja coś zamówię A proszę bardzo. Trochę tam stoi tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 2 minuty temu, Grzes napisał: Przejrzę co tam stoi, to może i ja coś zamówię Drugi w kolejce jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 5 minut temu, Endrju napisał: Ja tylko tego, tamtego no tylko radar chciałem tego, tamtego. Różnie na to mówią , jeden nazywa to radar inni .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca Czy Panzer III ausf.L z roku 1942 stacjonujący w Niemczech miał ten dodatkowy pancerz czy też było to coś jeszcze opcjonalnego? Pytam o czołg uzbrojony w działo 5cm z długą lufą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca Pytanie kompletnego laika w tym zakresie. Z którego zestawu(Zvezda, Trumpeter) można ulepić naszego BWP-1? Model ma być sylwetkowy czyli ma przypominać powyższy pojazd bez zbytniej "spinki" może być wydmuszka. Zapomniałbym, skala 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca Swojego robię na bazie Trumpetera i muszę przyznać, że przyjemnie się go składa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca W dniu 28.06.2024 o 19:36, jmx62 napisał: Pytanie kompletnego laika w tym zakresie. Z którego zestawu(Zvezda, Trumpeter) można ulepić naszego BWP-1? Model ma być sylwetkowy czyli ma przypominać powyższy pojazd bez zbytniej "spinki" może być wydmuszka. Zapomniałbym, skala 1/35 Lepszy Trumpeter, cena podobna. Gąsienice trochę kiepskie. Są dostępne polskie kalki Toro. Antena koniecznie do wymiany na drucianą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca To jeszcze mam pytanie o naszego Hummera. Który model wybrać 1/35. Jaka wersja nie wiem, jak pisałem wyżej jestem laikiem w kwestii pojazdów wojskowych czy to na kołach czy gąskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 11 minut temu, jmx62 napisał: naszego Hummera A czy to nie jest określenie wersji cywilnej? Wojskowe to Humvee albo HMMWV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Przecież napisałem że jestem lejek w lądówce. Mam Gaz-67, -69 i UAZ-469 to se wymyśliłem taką mini kolekcję terenówek. Honker mi się marzy. Jeep, Kubelwagen czy Schwimwagen to już wiem jak ogarnąć. Zacząłem pytać o H.......amerykanca to mi od razu na wstępie Grzes rzuca kłody pod nogi jakbyś chciał sprawdzić czy ten HUMVEE to dobra terenówka i przejedzie po takich przeszkodach. Nie wiem co to ma być. Ma być H....w PL malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 4 godziny temu, jmx62 napisał: Grzes rzuca kłody pod nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi