tomekk Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Kyushu J7W1 Shinden 1/72 Hasegawa. Takiego cudaka zacząłem sklejać. Dawno temu taki samolot z Małego Modelarza zrobiłem i nostalgia mnie ogarnęła. Zacząłem od kabiny pilota, która w wersji z pudełka nie bardzo mi pasuje. Parę elementów zmieniłem, wzorując się na jakiś fragmentach zdjęć. Tomek Edytowane 7 Kwietnia przez tomekk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 2 godziny temu, tomekk napisał: Dawno temu taki samolot z Małego Modelarza zrobiłem i nostalgia mnie ogarnęła. u mnie bylo to samo, tylko moj juz zbudowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Ja popełniłem takiego ale w skali 1/32, pamiętaj ze żaden prototyp nie był uzbrojony, wyloty luf miał zaślepione, w razie czego służe pomocą w dokumentacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia 3 godziny temu, Artur D. napisał: Ja popełniłem takiego ale w skali 1/32, pamiętaj ze żaden prototyp nie był uzbrojony, wyloty luf miał zaślepione, w razie czego służe pomocą w dokumentacji Witam ! Czyli żaden z egzemplarzy nie latał bojowo ? Co do dokumentacji to chętnie, ale myślę że w tej skali szału nie popełnię. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 17:28 Share Napisano Poniedziałek o 17:28 8 godzin temu, tomekk napisał: Dawno temu taki samolot z Małego Modelarza zrobiłem i nostalgia mnie ogarnęła. Pamiętam go dobrze, ten egzemplarz MM miał duże wzięcie i potencjał wymienny. Spoglądam też z nostalgią . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano Poniedziałek o 17:53 Share Napisano Poniedziałek o 17:53 A ja takiego "hasegawuję" w 48, co ciekawe identyczny artboxart. Przerabiam mu linie bo jest wypukły, wstawię jakiś silnik i troche podrasuję kokpit bo jest tak samo nijaki jak w 72ce. Oczywiście MM też miałem i kleiłem. Będę tu zaglądał i podglądał, może czegoś się nauczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano Poniedziałek o 17:57 Share Napisano Poniedziałek o 17:57 I gwoli ciekawości Tak wyglądała komora uzbrojenia, zamiast działek były pomalowane na czarno rury i prototypowe drewniane butle w kabinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Poniedziałek o 18:07 Share Napisano Poniedziałek o 18:07 1 godzinę temu, barszczo napisał: ten egzemplarz MM miał duże wzięcie i potencjał wymienny jeden ciagle lezy u mnie w szafie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Poniedziałek o 18:25 Share Napisano Poniedziałek o 18:25 (edytowane) 27 minut temu, Artur D. napisał: I gwoli ciekawości Tak wyglądała komora uzbrojenia, zamiast działek były pomalowane na czarno rury i prototypowe drewniane butle w kabinie To co pokazałeś to zdjęcia drewnianej makiety, a prototyp został oblatany (lub przynajmniej próbowano oblatać), jest filmik na YT. 1 godzinę temu, tomekk napisał: Czyli żaden z egzemplarzy nie latał bojowo ? Bojowo nie. Edytowane Poniedziałek o 18:25 przez RogerM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano Poniedziałek o 18:36 Autor Share Napisano Poniedziałek o 18:36 Ja takie coś odnalazłem w internetach. Źródeł ani autora nie jestem w stanie podać. Na jednym z for modelarskich widziałem zrobiony ten egzemplarz z hangaru, wyglądał bardzo elegancko. Nie wykluczam że to będzie moją inspiracją, szczególnie przez te znaczne odpryski lakieru, oraz nie pomalowane panele. Na razie zrobię jeszcze parę modyfikacji w kabinie. To mówicie że nie walczył w rzeczywistości z Godzillą ? Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano Poniedziałek o 18:38 Share Napisano Poniedziałek o 18:38 (edytowane) Owszem jeden odbył parominutowy lot lub nawet dwa, ale to by było na tyle. Filmik znam i widziałem A poniżej moja wizja Shindena Edytowane Poniedziałek o 18:41 przez Artur D. . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Środa o 14:29 Share Napisano Środa o 14:29 Fajny model , Artur dawaj galerię . Przypuszczam że to ZM w skali 1/32 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi