tomekk Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Kyushu J7W1 Shinden 1/72 Hasegawa. Takiego cudaka zacząłem sklejać. Dawno temu taki samolot z Małego Modelarza zrobiłem i nostalgia mnie ogarnęła. Zacząłem od kabiny pilota, która w wersji z pudełka nie bardzo mi pasuje. Parę elementów zmieniłem, wzorując się na jakiś fragmentach zdjęć. Tomek Edytowane 7 Kwietnia przez tomekk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 2 godziny temu, tomekk napisał: Dawno temu taki samolot z Małego Modelarza zrobiłem i nostalgia mnie ogarnęła. u mnie bylo to samo, tylko moj juz zbudowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Ja popełniłem takiego ale w skali 1/32, pamiętaj ze żaden prototyp nie był uzbrojony, wyloty luf miał zaślepione, w razie czego służe pomocą w dokumentacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia 3 godziny temu, Artur D. napisał: Ja popełniłem takiego ale w skali 1/32, pamiętaj ze żaden prototyp nie był uzbrojony, wyloty luf miał zaślepione, w razie czego służe pomocą w dokumentacji Witam ! Czyli żaden z egzemplarzy nie latał bojowo ? Co do dokumentacji to chętnie, ale myślę że w tej skali szału nie popełnię. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 8 godzin temu, tomekk napisał: Dawno temu taki samolot z Małego Modelarza zrobiłem i nostalgia mnie ogarnęła. Pamiętam go dobrze, ten egzemplarz MM miał duże wzięcie i potencjał wymienny. Spoglądam też z nostalgią . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia A ja takiego "hasegawuję" w 48, co ciekawe identyczny artboxart. Przerabiam mu linie bo jest wypukły, wstawię jakiś silnik i troche podrasuję kokpit bo jest tak samo nijaki jak w 72ce. Oczywiście MM też miałem i kleiłem. Będę tu zaglądał i podglądał, może czegoś się nauczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia I gwoli ciekawości Tak wyglądała komora uzbrojenia, zamiast działek były pomalowane na czarno rury i prototypowe drewniane butle w kabinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 1 godzinę temu, barszczo napisał: ten egzemplarz MM miał duże wzięcie i potencjał wymienny jeden ciagle lezy u mnie w szafie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) 27 minut temu, Artur D. napisał: I gwoli ciekawości Tak wyglądała komora uzbrojenia, zamiast działek były pomalowane na czarno rury i prototypowe drewniane butle w kabinie To co pokazałeś to zdjęcia drewnianej makiety, a prototyp został oblatany (lub przynajmniej próbowano oblatać), jest filmik na YT. 1 godzinę temu, tomekk napisał: Czyli żaden z egzemplarzy nie latał bojowo ? Bojowo nie. Edytowane 7 Kwietnia przez RogerM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Ja takie coś odnalazłem w internetach. Źródeł ani autora nie jestem w stanie podać. Na jednym z for modelarskich widziałem zrobiony ten egzemplarz z hangaru, wyglądał bardzo elegancko. Nie wykluczam że to będzie moją inspiracją, szczególnie przez te znaczne odpryski lakieru, oraz nie pomalowane panele. Na razie zrobię jeszcze parę modyfikacji w kabinie. To mówicie że nie walczył w rzeczywistości z Godzillą ? Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Owszem jeden odbył parominutowy lot lub nawet dwa, ale to by było na tyle. Filmik znam i widziałem A poniżej moja wizja Shindena Edytowane 7 Kwietnia przez Artur D. . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia Fajny model , Artur dawaj galerię . Przypuszczam że to ZM w skali 1/32 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Maja Autor Share Napisano 23 Maja Dzień dobry Kabina zrobiona. Tomek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja Dajesz dajesz. Rzadki samolot na forach. Z chęcią zaglądam i podpatruję bo mój czeka w kolejce. Widziałem gdzieś na instagramie jak koleś narysował i wydrukował sobie wnętrze- komorę uzbrojenia, kabinę i silnik. Mega to wyszło. Niestety nie doszukałem się żeby gdzieś było to dostępne do kupienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja Ładna, czysta robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja To fajny model jest, Robiłem w obu wersjach W1 i W2, Przeróbka nie jest kłopotliwa, we "dwóch' im raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja (edytowane) 7 minut temu, Gerd napisał: Przeróbka nie jest kłopotliwa, co zrobiles, jak zrobiles? ja znalazlem W2 w sklepie, ale chca za niego 24,99 eurasow Edytowane 23 Maja przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja (edytowane) (25€)!!!- żadnych takich! zobacz inbox W2 tam jest jedna dodatkowa rameczka nieco zmienione - większe wloty powietrza i dysza silnika odrzutowego (Ne-20). To wszystko łatwe do wystrugania z "modelarskiego złomu". Ja tak zrobiłem (w przerobieniu wlotów pomogła mi... belka ogonowa od... Mi-2 ). Blaszki Edka też robią robotę. Słowem fajna zabawa. , nie chcę Ci robić off topa ale : Edytowane 23 Maja przez Gerd 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja dzieki to zamiast Lysandera bedzie J7W2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano Niedziela o 18:42 Share Napisano Niedziela o 18:42 BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi