Jump to content

Bergepanzer Tiger (P)

Artur Wałachowski
 Share

Recommended Posts

Ten model chyba najladniejszy z tych ktore nam ostatnio pokazales.

Koledzy pisza o Twoim własnym stylu. Fakt prace bardzo podobne stylistycznie. Dla mnie jestes misztrzem "upalenego, suchego lata".

I nie jest to zlośliwosc.

Może warto popracować teraz nad jakimś zimowo-jesiennym kamo, bo przeciez Twoj Stug "zimowy" jest tylko "zimowy" z nazwy.

I przy okazji mam pytanie:

Czy te wyblakle kolorki robisz przez psikanie calego modelu rozcienczona farba bazowa?

Pozdrawiam.

Może warto popracować teraz nad jakimś zimowo-jesiennym kamo

Będzie coś na pewno,niedługo.

Czy te wyblakle kolorki robisz przez psikanie calego modelu rozcienczona farba bazowa?

Nie,taki efekt wychodzi po washu, zastosowaniu oleji na biedronkę i wyblakaniu, też olejami-daję jaśniejszy odcień farby na środki płaszczyzn.

aha oleje typu Humbrol, myslalem o olejach artystycznych, bo z nimi proby robilem

Nie,nie Humbrol,właśnie oleje artystyczne,używam palety 502 Abteilung-robi ona oleje artystyczne w odcieniach przystosowanych do broni pancernej-mieszam kolory,aby uzyskać interesujący mnie odcień-szczególnie przydatne są-

-faded green

-faded gey

-field grey

-buff color

-rust brown

-light rust

dsc08164uz5.jpg

A tan na serio , takie farby olejne można kupić w każdym sklepie artystycznym?

Z tego co wiem,nie ma ich w sklepach dla plastyków,ja zakupiłem od znajomego który sprowadzał je od producenta i swego czasu sprzedawał na Allegro.

Wiem, ze mozna kupic w kazdym sklepie artystycznym, ale te o ktorych pisze Artur to najprawdopodobniej wyrob MIGA??? Chyba maja nazwy takie jak ich pigmenty, a to ulatwia dobieranie kolorow.

Mama racje???

Mateusz moglbys napisac w kilku kroczkach jak robisz te rozjasnianie olejami (areografem, pedzlem) Bylbym wdzieczny

Pozatym super ta lokomotywa.

Pozdrawiam.

ale te o ktorych pisze Artur to najprawdopodobniej wyrob MIGA??? Chyba maja nazwy takie jak ich pigmenty, a to ulatwia dobieranie kolorow.

Mama racje???

Tak to wyrób Mig-a specjalnie pod pancerkę

Mateusz moglbys napisac w kilku kroczkach jak robisz te rozjasnianie olejami (areografem, pedzlem) Bylbym wdzieczny

Ja to robię tak że wcieram jasniejszy kolorek na ciemniejszy,pędzlem,kolistymi ruchami,a że farba taka jak ta Mig-a daje się idealnie rozprowadzać -wychodzą gładkie przejścia pomiędzy kolorami,to nie ma problemu,ale taką technike najpierw warto przetestować,bo od razu np mi nie wychodziło i jest troche pracochłonna.

• 4 weeks later...
Mam tylko pytanko odnośnie tych farb. Trzeba je do tego rozcieńczać?

Oczywiście ,w zależności od potrzeb, czy do washa ,czy do malowania odprysków ,trzeba je rozcieńczać-w tubce są w formie pasty.

Jeśli tak to mógłbyś przybliżyć w jakich proporcjach?

Dodaję tylko odrobinę terpentyny lub benzyny,do konsystencji gęstej śmietany-to jesli chodzi o rozjaśnianie-do innych procesów ,inne proporcje.